Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

BT Wevelgem - Bree 70-81

Sat 01/11/2003

Power is er opnieuw niet in geslaagd om voor eigen publiek de kaap van de zeventig punten te overschrijden. En dit vraagt dan toch wel ietwat om problemen. Tegen een niet schitterend Bree zat er trouwens meer in dan opnieuw vrede te moeten gaan nemen met een nederlaag.

Vooral de eerste helft kon vrij behoorlijk genoemd worden en aan de rust had Power meer verdiend dan het schamele puntje voorsprong (39-38). Beide ploegen werkten hun eerste aanvallen vlot af (4-5) maar bij Power miste Johnson dan een open shot en kreeg hij al te gemakkelijk een dakgoot van Dupont. Jeremiah kwam dan even naar de bank en liet zijn oog bijwerken. Maar goed dat het in orde kwam want Power zou zijn spelverdeler nog nodig hebben in het verloop van de partij. Een eerste kleine uitloper was daarna voor de bezoekers (9-13) maar Brian Heinle zorgde met twee korven en één bonus voor de aansluiting (14-15). Van Brian zouden het de enige punten in deze partij worden en dit is toch maar pover als men er bij zegt dat hij toch 34 minuten op het terrein stond. Positief in zijn scouting was dan wel de veertien rebounds die hij plukte. Na een korf van Johnson kwam Power even op voorsprong (16-15) en met wat hulp van de refs kwamen de bezoekers weer op voorsprong: 16-19. Sam Verstraete zorgde met een korf plus omgezette bonus voor een terechte gelijke stand na tien minuten: 19-19.

Snelle start van Power in het tweede quarter en Johnson liet vijf punten noteren: 24-19. Tot 26-22 bleef Power goed controleren maar kentering kwam er toen de bezoekende coach Vervaeck een wissel doorvoerde. Popescu kwam in de plaats van Baert en deze scoorde meteen zeven punten: 26-29. Maar Power kon zich herpakken en plaatste zelf een acht-nul: 34-29. Het kon zelfs een tien-nul geweest zijn hadden Johnson en Mampuya hun nummertje niet mislukt toen ze alleen aan de bezoekende korf kwamen na een steal van Jeremiah. De dunk was weggelegd voor Ema en die slaagde erin om te missen... Drie bezoekende driepunters van hun Amerikanen Houston en Watson waren voldoende om de achterstand te verkleinen tot één punt aan de rust: 39-38.

De preek van de bezoekende coach tijdens de rust hadden de Limburgers precies goed begrepen en de score ging na 41-45 naar 44-50. Maar Bree, die vóór rust reeds Wim Van Haele gekwetst had zien uitvallen, raakte ook in foutenlast en dit liet toe aan Power om zijn achterstand goed te maken van aan de vrijworplijn. Maar Power liet in het derde quarter slechts een 9 op 16 noteren van aan de vrijworplijn zodat de Vlassers niet dichter kwamen dan 58-60 na dertig minuten. In het derde quarter had Johnson elf punten van de 19 gescoord en dit zou Jeremiah niet kunnen aanhouden tot het einde van de wedstrijd. Wim Vandekeere had in dat quarter zijn enige driepunter gescoord in deze partij en dit leverde ook een magere scouting op: slechts één driepunter op zeven pogingen.

In het laatste quarter bleef Power op achtervolgen aangewezen. Popescu moest er af bij de bezoekers na een vierde fout gevolgd door een technische fout. Maar Power kon de bezoekende foutenlast niet uitbuiten. Captain Tom Vandekeere gaf het slechte voorbeeld door slechts één op vier vrijworpen om te zetten (62-66) en het was opnieuw Johnson die voor Power moest scoren: 66-70. Er waren toen nog ruim vier minuten te spelen maar bij Power was het samenspel in de aanval zoek geraakt en lieten ze zeven balverliezen noteren in het laatste quarter. Bij de bezoekers zorgde Joseph met vijftien punten na rust voor de beslissing. Na een driepunter van Sam Verstrete, die afgewerkt had aan honderd procent, kwam Power nog even tot zes punten maar toen was men al in de laatste minuut. Dupont en Houston klaarden uiteindelijk de klus voor de bezoekers van aan de vrijworplijn: 70-81.

Scoorden voor Power: Mampuya: 10-2; Verstraete: 6-3; Johnson: 17-12; Tom Van de Keere: 2-4; Sterk: 2-0; Wim Van de Keere: 2-5; Heinle: 5-0 Kitieu: 0-0.