Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

Bree - BT Wevelgem 86-80

Sat 17/01/2004

De eerste uitzege van het seizoen was zaterdagavond heel dicht bij in het Limburgse Bree. Drie quarters liet Power zich niet onbetuigd. Pas in het laatste quarter kwam de beslissing toen de ploeg van Paul Vervaeck met vijf driepunters, waarvan drie bommen van Wim Vanhaele, het laken defintitief naar zich wist toe te halen.

De meegereisde powersupporters kregen het al benauwd toen in de aanvangsminuten een 7-0 op het scorebord kwam te staan. Jeremiah Johnson scoorde gelukkig ook vlot en na vijf minuten was Power ook in de wedstrijd gekomen: 11-7. Een vrij dubieueze driepunter van Houston (de shotclock was in onduidelijke omstandigheden opnieuw aangezet) bracht de thuisploeg op het goede spoor en bij 18-7 werd het donker voor Power. Mapuya en alweer Johnson konden de schade beperken na het eerste quarter: 20-13.

De start van het tweede quarter was voor Power weggelegd (20-19) en langs een sterk spelende Heinle kon Power aanklampen: 27-26 en even later 31-30. Naar het einde van het tweede quarter kwam Power zelfs even op voorsprong (35-36) en toen de ploegen naar de kleedkamer trokken was alles nog mogelijk: 38-36.

Na de rust gaf Power even de indruk de wedstrijd naar zijn hand te gaan zetten (40-41) maar Joseph zorgde voor een Limburgse geruststelling: 47-41. Dupont en Houston brachten de Limburgse voorsprong naar maximaal negen punten: 51-42 en toch wentelde de wedstrijd weer in het voordeel van Power. Johnson en Wim Vandekeere met een driepunter zorgden voor Powerpunten en de stand ging naar 53-52; Spanning troef en dit zou blijven tot het einde van het derde quarter: 59-58.

In het laatste quarter zou de beslissing vallen en coach Vervaeck had een konijnepoot op zak in de persoon van Wim Vanhaele. Een drie op drie driepunters van Wim zouden de wedstrijd een definitieve wending geven: 76-70. Toen was de wedstrijd al ver gevorderd en met nog iets meer dan een halve minuut te gaan kon Power nog even de kloof onder de vijf punten brengen na twee vrijworpen van Wim: 81-77. Te laat echter om nog te verhinderen dat Power aan het kortste eind diende te trekken: 86-80.

Scoorden voor Power: Mampuya: 6-9; Verstraete: 1-0; Johnson: 14-12; Tom Van de Keere: 0-2; Sterk: 5-1; Wim Van de Keere: 0-8; Heinle: 10-10 en De Bel: 0-2.