Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

Bree - BT Wevelgem 78-71

Wed 10/03/2004

Tot in de vijfendertigste minuut van de wedstrijd had het er alle schijn van dat Power voor een serieuze verrassing zou zorgen door de Charleroikiller van het vorig weekend in eigen huis te gaan verslaan. Maar bij een 65-69 stand liep het mis en kon Bree, met iets meer ervaring in zijn ploeg, toch nog het wedstrijdeinde naar zijn hand zetten en de wedstrijdpunten in Limburg houden.

De wedstrijdaanvang was in het voordeel van de thuisploeg en langs driepunters van Mason en Houston kwam Bree vijf punten voor: 12-7. Een niet onaardige wending kwam er in de wedsrijd toen Power een dertien-nul in zijn voordeel liet noteren dankzij korven van Johnson en een herboren Wim Van de Keere: 12-20. Die voorsprong kon Power echter niet bewaren en de thuisploeg was blij het eerste quarter te kunnen afsluiten met slechts vijf punten achterstand: 20-25.

In het tweede quarter kenden de manschappen van Tony Vandenbosch een mindere periode en kwamen slechts tot elf punten. Die onmondigheid van Power werd door de thuisploeg afgestraft en halfweg het tweede quarter was de voorsprong omgebogen naar een 32-29 achterstand. Het leek precies een kleine stuiptrekkig toen Power na een korf van Wim Van de Keere, gevolgd door een driepunter van zijn broer Tom, de score naar 32-34 bracht maar de thuisploeg wist uiteindelijk nog met een riante voorsprong de score naar 44-36 te brengen na korven van Houston en Mason. Pikant detail was dat de eerste helft bijna één minuut te lang duurde na een verkeerd instellen van de chrono na uitval van het scorebord, én... dat de thuisploeg in de laatste vijfenveertig seconden die teveel liepen nog vier punten scoorde....

Uitbranders van jewelste tijdens de rust van de Powercoach brachten de spelers tot betere inzichten en dit was ook te merken op het scorebord: 48-48. Nadat Bree aanvankelijk langs Houston en Graves 54-50 voor kwam, werd het stil in de Expodroom want driepunters van Johnson en Sterk brachten Power op voorsprong: 54-58. Twee omgezette vrijworpen van Graves en een driepunter van Yves Dupont werden beantwoord door Wim Vande Keere met een driepunter en het derde quarter werd afgesloten bij een 59-61 stand.

De garde van Roijakkers wist wat hen te doen stond in het laatste quarter en een te nerveus akterend Power werd met de rug tegen de muur geplaatst: 65-63. Maar Bree kon zijn glansprestaties van de vorige partijen tegen Antwerpen en Charleroi niet herhalen en het was Power die met twee korven van Sterk en een korf van Johnson opnieuw aanspraak maakte op de zege halfweg het laatste quarter: 65-69. Maar toen ging het licht uit bij Power of was de brandstof op?? In ieder geval werden de laatste vijf minuten een complete afgang. Houston en Mason werkten het af bij Bree en Power, bij wie Heinle en De Bel praktisch onzichtbaar waren in de partij, had meer verdiend dan een 78-71 nederlaag.

Scorden voor Power: Mampuya: 4-2; Verstraete: 0-0; Johnson: 11-12; Sterk: 2-14; Wim Van de Keere: 11-3; heinle: 0-2; Kitieu: 3-0; Tom Vandekeere 3-0 en De Bel: 2-2.