Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

Bree - BT Wevelgem 98-72

Sat 15/03/2003

Zestien minuten kon Power gelijke tred houden met de Limburgers. In het eerste quarter was de thuisploeg eventjes op voorsprong gekomen langs een moeilijk af te stoppen Desaever (14-6) maar Zarkovic, met twee driepunters, bracht Power terug en na een eerste driepunter van Thomas Terrell kwam Power zowaar op voorsprong (17-19). Menig Powersupporter hoopte op een herhaling van de partij in Oostende, maar na het eerste quarter had Desaever zijn ploeg reeds naar 21-19 gebracht.

26-26 was de gelijke stand na een driepunter van Julien Defossé en tot 35-33 was er nog steeds geen vuiltje aan de Limburgse lucht voor Power. Maar twee opeenvolgende lokale driepunters en een ietwat concentratieverleis bij Power, ondermeer bij een incident Van Haele - Van de Keere, deden de kloof naar tien punten groeien aan de rust: 47-37.

De rust kon Power niet tot betere gedachten inspireren en enkele minuten later was de wedstrijd beslist in het voordeel van de thuisploeg: 60-39. Ex-Powerspeler Miller hield bij Bree de kadans hoog en zelf scoorde Tony tien punten in het derde quarter dat afgesloten werd bij een 78-53 stand. Dit was dan ook het beste dat de Amerikanen in het algemeen in deze partij lieten zien. Voor de thuisploeg scoorden beide Amerikanen tesamen slecht vijftien punten. Bij Power was het iets beter, maar ook ver van voldoende.

In het slotquarter kreeg Sam Verstraete verder het vertrouwen van de coach, maar hij slaagde er ook niet in om Power nog terug in de wedstrijd te brengen.

Scoorden voor Power: (15/23 vrijworpen; 21/47 veldkorven en 5/14 driepunters): Youngblood: 2-7; Verstraete: 0-5; Terrell: 5-6; Vandekeere: 0-0; Dejaegher: 0-2; Defossé: 3-2; Zarkovic: 10-0; Bellin: 8-4; Kapov: 2-4 en De Bel: 7-5.

Scoorden voor Bree: (22/29 vrijworpen; 23/44 veldkorven en 10/24 driepunters): Van Hoecke:2; Dupont: 13; Desaever: 28; Dhondt: 2; Joseph:2; Ceyssens: 2; Fite: 15; Vanhaele: 19; Fletcher: 4 en Miller: 11.