Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

Wevelgem Two - Langemark 78-61

Sun 19/01/2003

Slechts voor de tweede maal dit seizoen kon coach Frank Quartier op al zijn spelers rekenen. Met Langemark op bezoek stond Power Two voor geen gemakkelijke taak.

Toch begon het openingskwart evenwichtig (5-5, 10-9). Bij 17-17 stonden de bordjes weer gelijk en na 10 minuten leidde Wevelgem met het kleinste verschil: 20-19.

In de tweede periode kon Power Two via o.a. een tweede bom van Dekyvere uitlopen naar 29-21 maar Langemark wist de meubels voorlopig nog wat te redden (30-27). De thuisploeg had zijn bommenkanon blijkbaar goed afgesteld: Bruneel en Claerhout elk drie treffers, en Dekyvere twee over de ganse wedstrijd. Wevelgem wist met goed verdedigingswerk en productieve aanvallen een tien puntenkloof te slaan aan de rust (39-29).

De pauze bracht de bezoekers geen beterschap want in het derde kwart bleven ze zowat constant op 9 punten hangen : 44-35, 50-41 en 55-46 bij het slot van het kwart.

In het slotkwart stak Power Two nog een tandje bij en Waignein en Destaebel stootten van 63-53 naar 70-55. Langemark was zowat de kluts en de punten kwijt en moest via 74-58 bij een 78-61 eindstand in Power Two zijn meerdere erkennen.

Power Two: Pieter Vancraeynest 0, Bart Dewaele 8, Nicolas Gengembre 8, Jan Bruneel 10, Steven Claerhout 11, Pieter Destaebel 16, Tim Dekyvere 10, Jim Vervaecke 4, Jelle Waignein 9, Bart Demunck 2