Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

Poperinge (+20) - BT Wevelgem 86-133

Wed 24/09/2003

De hoppeplukkers konden hun voorgift niet vergroten, want Powerdirigent Johnson scoorde en deed scoren van in
de aanvangsseconden. Na vier minuten had Jeremiah reeds acht punten achter zijn naam en was de achterstand terug gebracht tot vijftien punten: 28-13. Precies alsof er een schema diende gevolgd te worden, kwam Power steeds dichter bij. Powerkapitein Tom Vandekeere zorgde met elf persoonlijke punten voor de 39-30 stand na tien minuten.

In het tweede quarter was het vrij snel bekeken voor de thuisploeg. In de veertiende minuut zorgde alweer Tom Vandekeere met een driepunter voor een Powervoorsprong: 41-42. Die voorsprong zou nadien steeds maar groter worden. Aan de rust stond er voor Power reeds een veilige 54-65 stand op het bord.

De tweede helft was voor beide ploegen een goede oefenpartij, temeer ook de thuisploeg de verdienste mocht opeisen de moed niet te laten zakken. Het scorend duo van voor de rust werd bij Power vooral overgenomen door Mampuya en Kitieu. Coach Vandenbosch liet alle spelers het terrein opkomen en ook Vanpuymbroeck en de jonge Poweraanwisten mochten hun kunnen tonen. De centurycijfers werden reeds door Kitieu aangebracht in het derde quarter: 68-101.

Geen verrassing in deze Bekerwedstrijd.

Scoorden voor Power: Mampuya: 8-10; Verstraete: 2-0; Johnson: 20-15; Tom Vandekeere: 14-5; Wim Vandekeere: 9-0; Ghekiere: 0-2; Lichodzijewski: 2-5; Kitieu: 10-23 en Vanpuymbroeck: 0-8.