Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

BT Wevelgem - Bent Schoenen Waregem 79-63

Sat 06/11/2004

Veel volk voor het derby, maar de bijna 1000 toeschouwers zagen niet het hoogstaande basket van de voorbije weken. Het werd een typische derby waarin Waregem met veel inzet lang de gelijke bleef van Wevelgem. De bezoekers misten Jo D’hondt, Liefmans Power kon nog steeds niet rekenen op de diensten van Mampuya en Van Britsom.

De wedstrijd begon aan een heel hoog tempo. Na minder dan twee minuten stond het reeds 6-6. Waregem ging daarop in zone spelen. Dat bleek een gelukkige zet want het shot viel niet binnen: 8-13 na vijf minuten. Sam Verstraete werd gewisseld voor Bjorn Ghekiere, die zo een broederduel met Jochen mocht uitvechten. Réal Kitieu bracht met een driepunter de stand op 11-15, maar scoren bleef o zo moeilijk: 13-19 na tien minuten.

In het tweede kwart kwam Wevelgem dan toch terug langszij: 19-19 (na 13’). Coach Castelein probeerde het dan maar met de scherpschutter van bij de kadetten: Jerome Vandenberghe en Amaury Tandt. Waregem bleek in hetzelfde bedje ziek als de thuisploeg, en vond ook moeilijk het gat in de ring. Het scoorde slechts één korf in zes minuten: 21-22 na 16’. Uitblinker Réal Kitieu leek met vijf punten op rij Liefmans Power op het goede spoor te zetten (28-24), maar de bezoekers vochten terug tot 32-31. Met een driepunter van Goussaert net voor de rust leidde Waregem zelfs na twintig minuten: 32-34.

Na de pauze was Wevelgem gelukkig iets beter bij shot, maar het was Waregem dat eerst uitdiepte tot 38-43. De partij ging op en neer langs 44-43 en 51-49. De thuisploeg leek fysiek de bovenhand te halen bij 54-49 maar de bezoekers vochten terug tot 55-52 na dertig minuten.

In het vierde kwart besliste Wevelgem al vlug de partij: na 55-54 legden Tom Van de Keere, Christophe Doyen en Stan Naudts de wedstrijd in een beslissende plooi. Na een mooie aanval potte Stan Naudts de driepunter voor 65-56. Deze laatste liet samen met Sam Verstraete vanaf de vrijworplijn de zege niet meer in gevaar komen. Via 72-61 werd het 79-63.

Verdiende overwinning voor Wevelgem dat het lange tijd lastig had met een heel verdienstelijk Waregem. Alleen jammer dat de spelers de kans misten om het talrijk opgekomen publiek te verwennen met het mooie basket van de voorbije weken.

Kwarts: 13-19, 19-15, 23-18, 24-11

Wevelgem: Jerome Vandenberghe 0, Sam Verstraete 10, Nicolas Deley 0, Tom Van de Keere 15, Stan Naudts 9, Steve Robeyst 12, Amaury Tandt 0, Alex Lichodzijewski 8, Jeremy Ramon 2, Real Kitieu 19, Christophe Doyen 4, Bjorn Ghekiere 0 (22/31 vrijworpen, 15/36 tweepunters, 9/32 driepunters)

Waregem: Jochen Ghekiere 4, Bordeaux 14, Denoyel 6, Van Buggenhout 5, Moerman 6, Kestemont 7, Bloes 14, Declercq 0, Goussaert 6 (5/12 vrijworpen, 17/44 tweepunters, 8/25 driepunters)