Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT


 St. Jan Antwerpen - BT Wevelgem 74-91

  Sun 22/08/2004

     

In deze soms bitsige wedstrijd kon Wevelgem tegen titelkandidaat nummer één in derde nationale zijn stempel niet echt doordrukken zoals het de voorgaande partijen had kunnen doen. Getuige daarvan was de 8-0 aan het begin van de wedstrijd. Teveelbalverliezen en mislukte shots waren hiervan de oorzaak. Gaandeweg konden de Liefmans Power boys zich toch door de stugge Antwerpse defence worstelen en aan het eind van het eerste kwart stond het terug in evenwicht. (17-17)

Ook in het tweede kwart kon Wevelgem geen afstand nemen van hard knokkende St-Janners. Mede door de vele wissels, bijna iedereen kreeg spelgelegenheid, ging de organisatie in de ploeg soms wat verloren. Ook Liefmans Power bleef knokken en dit resulteerde in een minieme voorsprong aan de rust. (36-38 )

Na de pauze speelden Tom en collega's het iets slimmer en konden ze geleidelijk aan een kloofje slaan dat de mannen van Brabo niet meer te boven zouden komen. Bijna ontaarde deze oefenpartij in een matchke ordinair gevechtsbasketbal. Enkele vrijwillige en brutale fouten (langs beide kanten) deden de emoties oplopen. Sommige spelers waren meer bezig met de refs dan met het spel. Maar gelukkig kon coach Castelein zijn troepen terug in het gareel laten lopen en werd het derde kwart heelhuids afgesloten met 47-61.

Het laatste kwart was er één van scoren en laten scoren. Uiteindelijk haalde Wevelgem toch nog een verdiende zege binnen en kan het uit deze wedstrijd veel lessen trekken.



Kwarts: 17-17, 19-21, 11-23, 27-30



Speelden: Tandt 5, Mampuya 21, Verstraete 5, Deley 6, Van de Keere 9, Naudts 21, Ghekiere 0, Van Britsom 0, Kitieu 8, Doyen 14, Lichodzijewski 8