Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

Wevelgem Two - Langemark 68-71

Sat 05/11/2005

Rapid Langemark, tweede gerangschikte in het klassement, werd zoals verwacht geen gemakkelijk kluif voor onze jonge ploeg met interim-coach Filip Vandorpe.

Het eerste quarter was gelijkopgaand en verwittigde de bezoekers dat ze zich aan geen cadeautje mochten verwachten. We sloten af met een 20-21.

Liefmans Power two startte het tweede quarter met een puike defence en belette Rapid Langemark om hun spel te spelen. Gevestigde waarden, zoals o.a. Maes, geraakten gefrustreerd. Onze jongens profiteerden hiervan en bleven aanvallen. Met enkele mooie punten onder de korf van Pieter Becue en Steve Rotsaert liepen we uit tot een 16 punten. We gingen de rust in met nog 11 punten voorsprong 45-34.

Het begin van het derde quarter waren beide ploegen elkaar weer gewaagd en Liefmans Power Two behield zijn tien punten voorsprong tot in de vierde minuut. Plots lukte niets meer bij onze jongens. Rapid Langemark ondervond dit en geloofde terug in een overwinning. Tegen het eind van deze quarter was de voorsprong van de thuisploeg tenietgedaan en sloten met 54-55 af.

Zoals we weten staat de uitdrukking “het hoofd laten hangen” niet in het woordenboek van Liefmans Power en bleven we vechten voor de zege. Met harde defence en een driepunter van Amaury Tandt bleef Power aanklampen. Een driepuntpoging op de buzzer van op de middenlijn dwong bijna verlengen af, maar zat jammer genoeg niet binnen.

Quarters: 20-21; 25-13; 9-21; 14-16

Wevelgem: Cedric Lannoo 4,Christophe Van Gheluwe 5, Niels Dejager 0, Amaury Tandt 16, Pieter Lapierre 2, Steve Rotsaert 10, Delepeleire Gunnar 8, Christof Devolder 2, Stijn Muylle 6, Nils Jouret 2, Pieter Becue 13