Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

Langemark - Wevelgem Two 69-67

Sat 11/03/2006

Liefmans Power Two vertrok naar het vijfde geklasseerd Langemark zonder Nils Jouret, Xavier Mylleville en Amaury Tandt (mee met LP One) en met een geblesseerde Gunnar Delepeleire. Landelijke Kadet Matthias Francoys reisde voor het eerst mee af met Power Two.

Wevelgem start collectief aan de wedstrijd en laat zich niet intimideren door de tegenstander. Van bij het begin wordt het een agressieve en op het randje af vuile wedstrijd. De ploegen starten gelijkopgaand. Na amper een anderhalve minuut spelen moet Gunnar met zijn heupblessure aan de kant. De thuisploeg werkt beter af en sluit het eerste quarter met 19/11.

Het tweede quarter blijft Liefmans Power Two, onder commando van Niels verder opbouwend en sterk verdedigend verder spelen. Hierdoor kan Langemark niet verder uitlopen en we gaan rusten met een 33/24.

De thuisploeg start zelfverzekerd aan het derde quarter en is overtuigd om deze wedstrijd verder naar hun hand te zetten, maar houden geen rekening met de vechtlust van hun jonge tegenstanders. Na 6 minuten in dit quarter komt Wevelgem via rake shots van Cedric, en een secuur afwerkende Pieter tot op 48-44. De thuisploeg voelt nattigheid en biedt weerwerk. We sluiten deze derde quarter af met nog steeds 9 punten verschil 54/45.

Het laatste quarter laat Langemark na om af te werken. Met nog 6 minuten te gaan komt Liefmans Power Two langszij (56/56). De thuisploeg dreigt opnieuw uit te lopen maar totaal onverwachts schudt onze Steve een driepunter uit zijn mouw en komen we terug tot op 3 punten. Met nog 48 seconden te spelen (65/63), vraagt coach Delepeleire een time-out. De ploeg speelt de opgelegde tactiek perfect en Pieter brengt Wevelgem langszij. Tenslotte wint de thuisploeg de fel bevochten match vanop de vrijworplijn.

Quarters: 19-11; 14-13; 21-21; 15-22

Wevelgem:Cedric Lannoo 13, Christophe Van Gheluwe 5, Niels Dejager 4, Steve Rotsaert 12, Gunnar Delepeleire, Maarten Demeyer, Stijn Muylle 8, Pieter Becue 25, Matthias Françoys