Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

Wevelgem Two - Bervan Tielt 73-78

Sat 18/03/2006

Liefmans Power Two moet vanaf nu hun wedstrijden winnen om een eventuele degradatie te vermijden. De One spelers Amaury Tandt, Xavier Mylleville, Jerome Vandenberghe, Jeremy Ramon en Nils Jouret komen de ploeg versterken. Steve Rotsaert moet de wedstrijd vanop de bank volgen wegens een spierscheurtje, vorige week opgelopen tegen Langemark.

De wedstrijd begint gelijkopgaand. Beide ploegen komen moeilijk aan scoren toe en we sluiten het eerste quarter met een schamele 12/12 af.

Liefmans Power Two start het tweede quarter gedreven. Met een goed samenspel en sterke verdediging lopen ze na twee minuten tot 20-12 uit.

Dan nemen de bezoekers de wedstrijd voor enkele minuten in handen en komen halverwege deze quarter terug langszij. Wevelgem antwoordt hierop met een 7-0 en we gaan rusten met 27/20.

Onze jongens nemen een goede start na de rust en lopen verder uit . Na 5 minuten spelen staat een score van 40-26 op het bord. De tweede helft van deze periode knabbelt Tielt terug aan de voorsprong en tegen het einde van deze quarter staat Liefmans Power Two nog 6 punten voor (47/41).

Tijdens het vierde quarter tonen de ploegen dat ze aan elkaar gewaagd zijn en de thuisploeg slaagt er niet meer in om afstand te nemen. In tegendeel de bezoekers komen langzaam maar zeker dichterbij. Met nog 39 sec te spelen staat het 63-61. Op het eindsignaal krijgt Liefmans Power two een fout tegen, twee vrijworpen voor Tielt, die koelbloedig worden afgewerkt (63/63).

Deze bijkomende vijf minuten worden op het scherp van de snee gespeeld. De ploegen gunnen elkaar geen duimbreed en scoren om beurt. Na vier minuten staat het 73-74. De bezoekers maken de klus af door de laatste vier punten te scoren vanop de vrijworplijn. (73/78)

Quarters: 12-12; 15-08; 20-21; 16-22

Verlenging: 10-15

Wevelgem:Cedric Lannoo 3, Christophe Van Gheluwe 1, Niels Dejager, Amaury Tandt 16, Xavier Mylleville 6, Jerome Vandenberghe 7, Gunnar Delepeleire 8, Maarten Demeyer, Jeremy Ramon 14, Stijn Muylle, Pieter Becue 18