Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

Bent Schoenen Waregem - BT Wevelgem 72-86

Sat 17/12/2005

Aardig wat volk voor de derby aan de gaverbeek. Vooral het grote aantal Wevelgemse supporters viel op, zodat Liefmans Power vocaal een thuismatch speelde.

De wedstrijd begon tegen een hoog tempo. Wevelgem domineerde volledig inside: alle punten werden aanvankelijk onder de korf gescoord. Langs 4-8 werd het 6-11. De thuisploeg liet niet begaan, maar 2 driepunters op rij van Alex Lichodzijewski (en zijn 11° punt), zorgden voor een nieuwe kloofje: 11-17. Dhondt bracht de thuisploeg terug (16-17) en even later voorop (21-19), terwijl Alex Lichodzijewski met twee fouten naar de bank ging. Met een driepunter hield Stan Naudts Wevelgem toch nipt voorop na tien minuten: 21-22.

Het tweede kwart was aanvankelijk voor de thuisploeg. Langs Cleymans werd het 29-26. Stan Naudts bracht Wevelgem langszij (29-29), maar opnieuw Cleymans zorgde voor 36-29. Steve Robeyst gaf toen zijn visite-kaartje af. Met acht punten bracht hij Liefmans Power terug naast de thuisploeg: 39-39. Even later mocht hij na een mooie assist van Amaury Tandt Wevelgem voorop brengen: 39-41. Toch was het de thuisploeg die met een miniem verschil de rust in trok: 42-41.

Na de pauze drukte Liefmans Power onmiddellijk zijn stempel op de wedstrijd. Langs Steve Robeyst en Alex Lichodzijewski wordt het 44-48 en met twee mega-dunks van Emma Mampuya 53-56. Met veel druk van Pieter Van Hoecke op de Waregemse guard werd dan toch een grote kloof gemaakt: 55-65, met opnieuw Steve Robeyst in een glansrol als afwerker. De thuisploeg gaf zich echter nog niet gewonnen en vocht terug tot 64-69 na dertig minuten.

In het laatste kwart scoorde Liefmans Power drie minuten lang niet, maar dichter dan 66-69 kwam de thuisploeg niet. Een leeggestreden Waregem onderging de wet van Steve Robeyst. Met een 2-13 werd het 68-82. Wedstrijd gespeeld en de verdiende drie punten voor Wevelgem.

Kwarts: 21-22, 21-19, 22-28, 8-17

Wevelgem: Jerome Vandenberghe 2, Amaury Tandt 0, Nils Jouret 0, Alex Lichodzijewski 15, Brecht Guillemyn 4, Stan Naudts 12, Steve Robeyst 31, Réal Kitieu 8, Emma Mampuya 14, Pieter Vanhoecke 0