Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

BT Wevelgem - Bent Schoenen Waregem 91-84

Sat 08/04/2006

Liefmans Power Wevelgem is klaar voor de play-offs. De eindscore geeft een vertekend beeld van het relatieve gemak waarmee Wevelgem de bezoekers aan de kant kon zetten. In tegenstelling tot de voorbije derby’s, gaf Waregem zelden de indruk een hand te kunnen uitsteken naar de overwinning in een goed gevulde schelp. De bezoekers misten Bram Deceuninck, terwijl Wevelgem het zonder Pieter Van Hoecke moest stellen.

Na hun stage met de nationale ploeg, startten Stan Naudts en Brecht Guillemyn op de bank. Aan de opworp stond een grote ploeg: Tom Van de Keere, Steve Robeyst, Alex Lichodzijewski, Emma Mampuya en Real Kitieu. Het was evenwel Waregem dat het best uit de startblokken schoot: 0-4 en 6-9. Emma Mampuya en Alex Lichodzijewski duwden daarop door naar 16-9 (een 10-0 tussenspurt). Na tien minuten: 18-12.

Het verschil in het tweede kwart werd stelselmatig uitgebouwd. Waregem schakelde over naar zone, maar Brecht Guillemyn toonde zich een ware floorleader. Hij hield het tempo heel hoog in de wedstrijd, scoorde zelf vijf punten, en vond vooral in Emma Mampuya een niet missende afwerker. Ruststand: 41-26.

Na de pauze knabbelde Waregem aanvankelijk wat van de achterstand af: 42-31. Een dolle minuut van Liefmans Power bracht de gaverbeekjongens de doodsteek toe. Twee vliegende driepunters van Tom Van de Keere brachten 52-31 op het bord. Brecht Guillemyn bleef heer en meester in het spel en dolde met zijn tegenstander: 64-47 na dertig minuten.

In het laatste kwart controleerde Liefmans Power aanvankelijk rustig. Toen de bezoekers uitpakten met een zonepress, leden de vlassers vier maal balverlies op rij. Waregem milderde tien punten. Driepunters van Tom Van de Keere en Brecht Guillemyn zorgden voor extra ademruimte, waarop coach Castelein met de applausvervangingen begon. Waregem scoorde – door een tikkeltje concentratieverlies - plots uit alle hoeken driepunters, waardoor het verschil bij het eindsignaal klein was: 91-84.

Kwarts: 18-12, 23-16, 23-21, 27-37

Wevelgem: Jerome Vandenberghe 2, Xavier Mylleville 0, Tom Van de Keere 20, Stan Naudts 11, Nils Jouret 0, Brecht Guillemyn 22, Alex Lichodzijewski 10, Real Kitieu 3, Steve Robeyst 4, Emma Mampuya 19

Dinsdag om 20u: Play-offs tegen Falco St. Amandsberg