Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

BT Wevelgem - Bent Schoenen Waregem 70-73

Sat 23/09/2006

Veel volk in de Schelp voor de derby tegen Waregem met als inzet de leidersplaats. Wevelgem speelde twee matige kwarters en moest zo Waregem in de laatste minuut

Anti Vilcinskas kwam terug uit blessure en werd onmiddellijk in de basis-vijf gedropt. Hij scoorde de eerste drie punten, maar in een matig en bitsig eerste kwart imponeerden geen van beide ploegen. Waregem nam een kleine voorsprong: 5-8 na zes minuten. Moeizaam hees Wevelgem zich voorbij de bezoekers (11-10), maar de groenhemden regen de missers aan elkaar (amper 3 op 15 shots), zodat het na tien minuten 11-16 stond.

Pas bij 11-18 kwam Wevelgem los. Vier punten van Tom Van de Keere en een korf met bonus van de alomtegenwoordige Wim Van de Keere zorgden voor 18-18. De driepunters gaan dan eindelijk binnen : 24-21, en met een nieuwe driepunter van Wim Van de Keere zelfs 31-22. In het zicht van de rust kunnen de bezoekers wat milderen: 37-31.

Het derde kwart is helemaal van Steve Robeyst. Met twee driepunters wordt het 43-33. Dhondt neemt de bezoekers op sleeptouw (49-44). Met zijn elfde punt in het kwart zorgt Steve Robeyst voor 52-44. Als ook Anti Vilcinskas en - eindelijk - Brecht Guillemyn hun duit in het zakje doen staat er een dertien punten kloof op het bord: 59-46. Liefmans Power vergeet de wedstrijd evenwel te beslissen. Waregem geeft niet af en blijft vechten voor iedere bal en het na dertig minuten al kan milderen tot 59-52.

Van Vooren opent het vierde kwart onmiddellijk met een driepunter (59-55) zodat de wedstrijd bijna helemaal te herdoen is. Langs Rai Petrauskas kan Wevelgem op voorsprong blijven (66-64 en 68-67), maar je voelt dat de wedstrijd als fijn zand tussen de vingers doorglipt. Liefmans Power geraakt niet in zijn normale spel en gunt zijn tegenstander te veel aanvallen rebounds. Tot inde laatste minuut blijft Wevelgem voorop: 70-69 met nog 48 seconden op de klok. Bij 70-71 komen de bezoekers voor het eerst voorop. Tom Van de Keere mist vervolgens een lay-up. Waregem dikt aan vanop de vrijworplijn 70-73, en Wevelgem slaagt er niet meer in een deftige shotpoging te creeren

De mooie prestatie van vorige week op Falco is meteen tenietgedaan door dit niet-ingecalculeerde verlies. Wevelgem moet vooral in eigen boezem kijken: na 59-46 nam Waregem de wedstrijd in handen met een 11-27 eindspurt. Vrijdag staat er een nieuwe topper op het programma: in en tegen Fleurus. De nieuwe ploeg van Emma Mampuya moet winnen na een desastreuze nul op drie.

Kwarts: 11-16, 26-15, 22- 11, 11-21

Wevelgem: Steve Robeyst 18, Tom Van de Keere 13, Stan Naudts 8, Sam Allemeersch 0, Brecht Guillemyn 3, Anti Vilcinskas 11, Wim Van de Keere 9, Xavier Mylleville 0, Rai Petrauskas 8

Waregem: Van Vooren 11, Steinbach 11, Bwatu 11, D’hondt 21, Kestemont 2, Deceuninck 12, Vermeiren 5, Fiers 0