Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

BT Wevelgem - St. Jan Antwerpen 57-66

Sat 28/10/2006

De topper om de eerste plaats heeft de verwachtingen niet kunnen inlossen. Zowel naar resultaat als naar spektakelwaarde stelde de wedstrijd teleur. De bezoekers brachten een superdefensief spel met als orderwoorden duwen, trekken en slaan hetgeen leidde tot een spelletje anti-basket. Defensieve wedstrijden kunnen best genietbaar zijn, wie herinnert zich niet het tactisch meesterwerkje destijds tussen Bavcevic en Toroman met als resultaat een 54-56 eindscore? Loepzuivere defence en uitgekiende aanvalspatronen zorgden voor een strategisch hoogstaand spektakel om duimen en vingers bij af te likken. Voor het ordinaire duw en trekwerk van gisterenavond bedanken we als basketliefhebber echter vriendelijk. Niettemin moeten ook de Wevelgemse spelers voor de nederlaag de hand in eigen boezem stoppen: een heel gebrekkig driepunt-shot (2 op 24), te weinig snelheid en een te trage overschakeling van offence naar defence waardoor de bezoekers te veel easy fast breaks mochten lopen.

Over de wedstrijd zelf kunnen we dus kort zijn, gezien het magere kijkstuk. Sint-Jan loopt onmiddellijk uit met twee driepunters en twee afgeronde fast-breaks: 3-10. Beterschap kwam er niet onmiddellijk voor Wevelgem: 6-16 en 10-21, waarop ook Tom Van de Keere gekwetst uitviel. Na tien minuten: 14-25.

In het tweede kwart leed Sint-Jan meerdere balverliezen, waardoor Wevelgem zich terug in de wedstrijd kon knokken. Afwerker van dienst was vooral Angelo Flanders: 23-27. Jerome Vandenberghe legde een hoog tempo op, waardoor Liefmans Power langszij kon komen: 27-27 en 31-31. Op de fast-break liep Sint-Jan terug uit: 31-37, waarna Brecht Guillemyn met een bom de ruststand vastlegde: 34-37.

De tweede helft werd helemaal triest om zien, met dank aan de bezoekers. Na vijf minuten was er amper gescoord: 36-42. Langs Rai Petrauskas en Stan Naudts (met een schitterende job op Thomas Van de Vondel) werd er gelijkgesteld: 42-42. Het derde kwart werd besloten bij 46-47.

In het laatste kwart kwam Liefmans Power eindelijk eens voorop: 48-47, maar de reactie van de bezoekers volgde onmiddellijk: 48-55 en 51-59. Met de eerste vijf punten van Steve Robeyst kon Wevelgem nog dreigen (57-59 met nog één minuut te spelen), maar de bezoekers trokken toch het laken naar zich toe: 57-66.

Kwarts: 14-25, 20-12, 12-10, 11-19

Wevelgem: Jerome Vandenberghe 5, Steve Robeyst 5, Tom Van de Keere 0, Stan Naudts 8, Sam Allemeersch, Brecht Guillemyn 3, Anti Vilcinskas 6, Wim Van de Keere 2, Angelo Flanders 13, Rai Petrauskas 14

Antwerpen: Gorremans 11, Van Rillaer 3, Lemaire 5, Van Schil 8, Michiels 5, Van de Vondel 21, Reichar 0, Jansen 13, Mwema 0