Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT


 Bent Schoenen Waregem - BT Wevelgem 67-79

  Sat 20/01/2007

     

Liefmans Power wint overtuigend de derby op Waregem: 67-79


Zonder Stan Naudt en Sam Allemeersch (verplichte skistage) en zonder topscorer Steve Robeyst (geblesseerd) was Liefmans Power de underdog in dit regionaal treffen. In de pers waanden sommige waregemspelers de schaapjes reeds vooraf op het droge. De Wevelgemse jeugd stak daar echter een serieus stokje voor en onze jonge garde bracht LP Wevelgem terug in de match tijdens het tweede quarter.

Bij Wevelgem vervangt Wim Van de Keere de ongelukkige Steve Robeyst in de basis. Pieter Becue en Gunnar Delepeleire vervolledigen de twaalfkoppige kern van Wevelgem. Van Vooren, Yens Haeck, Bwatu, Deceuninck en Jo Dhondt mogen het waarmaken bij de thuisploeg.

Op deze sponsordag is de Treffer goed gevuld. Twee maal Dhondt en driepunters van Deceuninck en Bwatu zetten de bordjes na 2:30 op 10-0. De niet sluitende zone wordt opgegeven en de groenhemden trekken zich terug in een time-out. Rai Petrauskas scoort na een offensieve rebound de eerste punten voor Wevelgem (10-2). Thuisspeler Yens Haeck maakt er 12-4 van. Twee maal onze captain en twee punten van Anti brengen the green frogs terug in het zog van de thuisploeg (14-10). Tom VdK probeert nog wel, maar moet dan toch naar de kant nadat de knie van Jo Dhondt de bil van de Wevelgemse captain een klap heeft verkocht. Diezelfde Dhondt zorgt met een 2+1 voor 17-10. De Waregemse zwarte parel Bwatu zet de bordjes op 21-12. Rai Petrauskas pruttelt wat tegen (21-14) en Xavier Mylleville doet de powersupporters terug hopen: 21-16 na quarter 1.

De tweede periode wordt aangevat met tieners Vandenberghe, Jelle Haeck, Jouret, Mylleville. De Litouwer Rai Petrauskas steunt deze juniorenploeg met punten en rebounds. Ex Dragon Jonathan Fiers brengt met een 2+1 Waregem terug een aantal punten voorop (24-19). Youngster Gunnar Delepeleire die elke week het mooie weer maakt bij LP2, verzorgt dan de spelverdeling. Petrauskas en Tom VdK, die de pijn verbijt en met een inzet om U tegen te zeggen verderspeelt, houden Power in het spoor van de Gaverbeekjongens. Mooi om zien is de broederstrijd die wordt gestreden tussen Yens (Waregem) en Jelle (Wevelgem) Haeck. De jongste van de twee krijgt de handen van de massale powersupporters op elkaar met een driepunter (27-24). Een coast to coast van Jorn Steinbach biedt Waregem terug wat ademruimte. De vierde 2+1 zet Waregem via Fiers op weg naar 32-26. Angelo Flanders zorgt dan quasi op zijn eentje voor 34-32. Van Vooren houdt de schijn nog even hoog, maar Brecht Guillemijn schiet met een haarfijne driepunter Liefmans Power bijna over Waregem (36-35). De 16-jarige Jelle Haeck doet er nog een schepje bij en zorgt met zijn tweede driepunter van de avond voor een eerste Wevelgemse voorsprong: 36-38 na 19 minuten. Diezelfde Haeck mag met een vrijworp de ruststand vastleggen op 40-41.

De jonge garde blijft ook in set drie het vertrouwen behouden van de Wevelgemse coach. Petrauskas zorgt voor 40-43. Dhondt, tot dan toe feilloos van op de vrijworplijn, houdt Waregem nog even in het spoor van de ontketende bezoekers. Een schitterende Rai, bijgestaan door Flanders, brengen Liefmans Power zes punten voorop. Onze captain doet er een schepje bovenop en brengt de supporters in euforie (46-57). Waregem gooit zijn laatste troeven op tafel: Kapitein Marnick Kestemondt wordt na een lange revalidatie voor de leeuwen gegooid en de roodhemden trekken zich terug in zone. Petrauskas schiet met een verre tweepunter de zone kapot (47-59). Flanders dunkt er na de Waregemse zone pressure vakkundig te hebben omspeeld de 49-61 in. Opnieuw de Nederlander en een NBA-driepunter van Jerome VdB zorgen voor een geruststellende voorsprong (49-66). Dhondt mildert, maar opnieuw Vandenberghe zorgt haast op de buzzer met een lay-back voor 51-68 na periode 3. De supporters beginnen het feest in te zetten.

Dhondt en Van Vooren brengen Waregem terug tot 55-68. Er wordt nog maar weinig gescoord: 55-70 na 4 minuten spel. Wim VdK pot dan twee erg belangrijke punten (56-72). Fiers pruttelt tegen, maar de ultieme Waregemse driepunter waait naast. Een begrijpelijk leeg gespeeld Power scoort slechts 4 punten in 8 minuten en ziet de ploeg van Kris Depauw nog dichter komen: 62-72 met nog 2:30 op de klok. Onze captain wordt dan nog maar eens de grond ingeboord, maar zet zijn twee vrijworpen feilloos om met nog 1:44 op de klok (63-74). Brecht Guillemijn scoort de bevrijdende driepunter (65-77) en Flanders mag de eindstand op het bord dunken: 67-79. "'t Is stil aan de overkant" en steunbetuigingen voor Steve Robeyst galmen in de Waregemse sporthal.

Deze overwinning van ons veredeld b-team zou wel eens van kapitaal belang kunnen zijn op het einde van het seizoen. Coach Peter Castelein dirigeerde met een perfecte rotatie zijn ploeg naar deze oververdiende overwinning. Ook de omvangrijke zesde man hield nog maar eens zijn reputatie hoog.
Volgende week wacht met Fleurus een geducht tegenstander. Sedert de coacheswissel verloren de Walen nauwelijks.

Quarters: 21-16/19-25/11-27/16-11

Punten Wevelgem: Vandenberghe 5, Mylleville 4, Haeck 7, T. Van de Keere 14, Delepeleire 0, Guillemyn 6, Jouret 0, Anti Vilcinskas 2, W. Van de Keere 2, Flanders 19, Petrauskas 20 (aan 92% en 15 rebs)