Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

Langemark - Wevelgem Two 80-72

Sat 03/03/2007

Op de twintigste speeldag reist LP Wevelgem Two af naar het eerst geklasseerde Langemark. Onze jongens hebben niets te verliezen.

Coach Jean-Marie start de wedstrijd met Cedric, Gunnar, Steve, Pieter Becue en Bruno Guillemyn, de meest “gewichtige” spelers tegen het grote robuust Langemark. Via Gunnar scoort Wevelgem als eerste waarop Langemark met een 10-0 reageert. Na drie en een halve minuut kijken we reeds tegen acht punten achterstand aan. LP Two laat zich niet imponeren en vecht terug met een goed scorende Pieter Becue. We sluiten de eerste periode af met 22/18.

Ook tijdens het tweede kwart laten onze jongens zich niet imponeren door de grove onsportieve fouten van één van de spelers van Langemark buiten het zicht van de refs. Ze blijven hard doch sportief verdedigen.  Langs mooie afstand shots van Steve en Niels en via de snelle en goed afwerkende Gunnar komt Wevelgem in deze periode vlug langszij de thuisploeg en loopt tot 7 punten uit. We gaan rusten met een 38/43 op het bord.

Langemark komt gedreven uit de kleedkamers . Halverwege de derde kwarter komt de thuisploeg terug langszij, maar LP Two vecht terug met een goede afwerking van Pieter Becue onder de borden, enkele bommen van Steve en Niels en een hard werkende Pieter Lapierre. We behouden onze vijf punten voorsprong op de titelkandidaat, we gaan de laatste tien minuten in met 58/63.

De laatste en beslissende  periode laat Wevelgem  het offensief afweten, het is enkel nog Gunnar die vlot tot scoren komt. Na een sterke verdienstelijke wedstrijd van LP Two moeten we dan toch de drie punten in Langemark laten.