Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

Bent Schoenen Waregem - BT Wevelgem 84-91

Sat 23/12/2006

De kassier in Waregem was duidelijk niet voorbereid op het derby in het kader van de achtste finale van de beker van Vlaanderen, maar het geduld van de supporters werd beloond : de derby was een aangename wedstrijd om volgen met veel sfeer.
In een gelijkopgaand eerste kwart kon Wevelgem langs Steve Robeyst na 6-5 voor het eerst wat afstand nemen: 8-12. Jo D'hondt was echter onhoudbaar en deed Liefmans Power veel pijn: 18-14. Steve Robeyst en Rai Petrauskas zetten de situatie recht (18-19) maar knullige balverliezen tegen pressure zorgden voor een voorsprong na tien minuten voor de thuisploeg: 25-21.

In het tweede kwart ging Waregem zone spelen. Wevelgem waande zich in een schietkraam en knalde er vrolijk op los. Langs 32-33 ging het in amper 5 minuten naar 34-39. Onder impuls van een knappe Steinbach herstelde Waregem enigszins het evenwicht. Dankzij Rai Petrauskas - terug met een knappe double double - hield Wevelgem het kloofje intact: 38-44 en 42-47 bij de rust.

Liefmans Power begon flauw aan de tweede helft: 48-47 en 55-51. Terwijl de refs het onderwerp waren van het spreekkoren van het publiek, liep de thuisploeg verder uit: 59-51. Wevelgem verkeerde in foutenlast met vier fouten voor Rai Petrauskas en Brecht Guillemyn. De supporters bleven er evenwel in geloven en ze hielden er doorlopend de sfeer in met de vlaggen en trommels zodat het wel een thuiswedstrijd leek. Steve Robeyst gaf de aanzet voor de wederopstanding met vier punten (59-55) en een herboren Wim Van de Keere leverde knap werk in defence en haalde offensief ook uit met acht punten op rij: 62-63. Na dertig minuten: 64-63.

Twee driepunters van Steve Robeyst en Jerome Vandenberghe zetten meteen de toon in het vierde kwart. Even kwamen de gaverbeekjongens nog piepen (69-73) maar ze zaten op hun tandvlees met als type-voorbeeld een leeggespeelde D'Hondt. Vier punten van alweer Steve Robeyst en een driepunter van Wim Van de Keere leken de wedstrijd helemaal te beslissen: 69-82. Twee driepunters van Van Vooren zorgden nog even (75-82) voor wat uitstel van de applausvervangingen, tot kapitein Tom Van de Keere de laatste twijfel wegnam: 77-87, en eindstand 84-91.

Kwarts: 25-21, 17-26, 22-16, 20-28

Wevelgem: Jerome Vandenberghe 3, Xavier Mylleville 0, Nils Jouret 0, Sam Allemeersch 0, Angelo Flanders 2, Anti Vilcinskas 1, Tom Van de Keere 13, Wim Van de Keere 15, Stan Naudts 5, Steve Robeyst 28, Rai Petrauskas.

Waregem: Van Vooren 25, Steinbach 7, Bwatu 9, Haeck 0, D'Hondt 22, Deceuninck 6, Deleersnijder 0, Vermeiren 4, Fiers 11