Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

BT Wevelgem - Bent Schoenen Waregem 81-75

Sat 08/09/2007

Voor de competitie-opener moest Waregem Vincent Vermeiren missen. Bovendien hadden Wouter Dewilde (enkel) en Jorn Steinbach (scheenbeen) nauwelijks trainingen in de benen, waardoor ze logischerwijze op de bank startten. Wevelgem miste Nils Jouret en Jelle Haeck met blessures.

Liefmans Power kon de score openen (2-0) maar de bezoekers reageerd gevat: 2-8. Terwijl Tooms alle rebounds neerhaalde, voglde het Wevelgemse antwoord: 12-0 met een heerlijk nummertje tussen Steve Robeyst en Tom Van de Keere. Liefmans Power nam de wedstrijd in handen en stond hem daarna nooit meer helemaal af. Langs Brecht Guillemyn en Angelo Flanders werd het 18-11 en 20-14 na tien minuten.

In het tweede kwart ging Wevelgem noodgedwongen klein spelen toen Tooms en Flanders tegen hun tweede fout aankeken. Bwatu en Steinbach hadden toen al gemilderd tot 21-19 en 26-25. De thuisploeg leek evenwel van zijn tegenstander weg te kunnen spurten wanneer het dat wou: met Steve Robeyst als afwerker ging het naar 31-25. Na een Cleymans-show gingen we rusten bij 36-33.

In de tweede helft nam Waregem terug een blitsstart: 39-41, meteen de laatste voorsprong voor de gaverbeekjongens. Langs Robeyst volgde de repliek onmiddellijk: 44-41, en na een geniale pas van Flanders voor Tooms stond het 53-47. De beste man bij Waregem - Bwatu - ging daarop scoremachine lam gaan leggen. De wedstrijd bleef ondertussen op en neer gaan: 56-54, 62-55 en een mooie 65-58 na dertig minuten.

Na een gemiste easy lay-up en een vierpunten aanval van Waregem (65-62) was alles even later te herdoen: 67-67. Stan Naudts zorgde voor een nieuwe kloofje (73-67). Cleymans hield het verschil intact (77-71). Met nog een minuut op de klok werd het 79-75, maar de bezoekers kwamen niet meer tot scoren waardoor Wevelgem het zich zelfs kon permitteren om met een magere 2 op 8 aan de vrijworplijn de wedstrijd af te sluiten: 81-75.

Verdiende overwinning voor Liefmans Power na een aangename wedstrijd. Wevelgem leidde bijna voortdurend en controleerde de partij. Volgende week wacht de verre verplaatsing naar Ninane.

Kwarts: 20-14, 16-19, 29-25, 16-17

Wevelgem: Jerome Vandenberghe 1, Tom Van de Keere 5, Steve Robeyst 21, Gunnar Delepeleire 3, Stan Naudts 13, Robbe Naudts 0, Brecht Guillemyn 10, Bart Tooms 9, Angelo Flanders 19, Cocquyt 0.

Waregem: Vanvooren 4, Steinbach 10, Bwatu 17, Dewilde 8, Cleymans 9, Verdickt 13, Fiers 14, Colpaert 0, Houthuys 0