Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

St. Jan Antwerpen - BT Wevelgem 70-51

Sun 30/09/2007

Power Wevelgem leed in Antwerpen zijn eerste nederlaag van het seizoen. Wat voor de basketfans een ontspannende namiddag moest worden, werd een wedstrijd mens-erger-je-niet. Laten we een kat een kat noemen: een ref zat deze namiddag met zijn hoofd op een zonnig terrasje aan de kust, maar niet in Antwerpen. Het fysiek agressieve spel bleef hierdoor grotendeels onbestraft, de frele jonge groene garde incasseerde de klappen. Wie de toegetakelde en gehavende benen van Stan Naudts en Tom Van de Keere na de wedstrijd zag weet dat onze jongens wat te verduren kregen. Hoeft het te verwonderen dat onze spelers door de opgekropte frustratie meer met de grijze man dan met het spel zelf bezig waren en hierdoor helemaal de wedstrijd uit handen gaven? Het geleverde basket kwam aldus nooit in de buurt van het kunnen van deze groep, waardoor we in de tweede helft een complete offday beleefden.

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn, want het spektakel was mager. In een rommelig eerste kwart met vele missers neemt Wevelgem de beste start: 0-5 en 6-8 na vijf minuten. Langs Vandevondel nam Sint-Jan over (12-10) en ondanks een goeie invalbeurt van Jerome Vandenberghe en Stan Naudts bleven de jantjes leidden: 18-17.

Tegen een fysiek agressief spelende thuisploeg ging Wevelgem in het tweede kwart beetje bij beetje onder. Tussen de beenhouwers van de Slagerij Van Kampen laverend, kwamen de vlassers pas na vier minuten tot scoren: 24-19. Inside werd Angelo Flanders keer op keer onder het parket geklopt of met een loopfout bedacht. Protest van Tom Van de Keere werd afgeblazen met een technische fout. De spelers verloren er hun hoofd bij, zodat het nog erger werd: 32-23 (en de derde fout van Angelo Flanders) en 44-30 bij de rust.

Kon het nog erger? Ja, het derde kwart werd kapot gefloten en beide ploegen bakten er niets meer van. De kwarterstand zegt alles: 8-11 (met 8 punten van Tom Van de Keere - Wevelgemse uitblinker). Wevelgem kon in het ganse kwart amper 9 shots nemen.

Was het verschil na dertig minuten nog doenbaar (52-41), dan mocht Wevelgem onmiddellijk de laatste illusies opbergen in het vierde kwart: na een 10-2 stond er bijna een 20-puntenkloof op het bord: 62-43, een verschil dat intact bleef tot het eindsignaal.

Flauwe wedstrijd in schril contrast met het wervende basket van tegen Sint-Truiden. Een vrij weekend zal de spelers deugd doen om alle wondjes en kwetsuren te laten genezen, waarna we op zondag 14 oktober thuis Falco Gent ontvangen.

Kwarts: 18-17, 26-13, 8-11, 18-10

Wevelgem: Jerome Vandenberghe 2, Tom Van de Keere 18, Steve Robeyst 7, Gunnar Delepeleire 0, Stan Naudts 10, Robbe Naudts 1, Brecht Guillemyn 2, Nils Jouret, Jelle Haeck, Pieter Cocquyt, Bart Tooms 4, Angelo Flanders 7