Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT


 BBC De Westhoek Zwevezele - BT Wevelgem 72-55

  Sat 01/12/2007

     

Power Wevelgem beleeft triest dieptepunt en kan maar net de twintiger afwenden op het veld van BBC Zwevezele: 72-55


Dat het slecht was, hoeft geen betoog. Dat er verzachtende omstandigheden zijn, evenmin. Maar desondanks kan het niet dat een weliswaar superjonge ploeg als Wevelgem bij 61-41 een 31-6 incasseert bij een team dat hoop en al 2 overwinningen kon behalen in 2de nationale. De voor de gelegenheid in het rood spelende green frogs acteerden niet als een hecht team. De vele discussies tussen bank en veld, de wrevel tussen de spelers onderling liet alvast weinig goeds vermoeden en is des te pijnlijker als dit en plein public moet gebeuren. Voor het eerst sinds de degradatie naar 2de klasse werd driemaal op rij verloren. Het trio Pepinster-Vilvoorde-Oostende was laatst te sterk voor Wevelgem. Toch moet gezegd dat je van dergelijk jong en onervaren team geen wonderen mag verwachten. Na overleg werd beslist geen spelers voor de titel van MVP aan te duiden, daar na lang nadenken niemand echt gevonden werd. De beste mannen op en naast het veld waren gisteren de talrijk opgekomen Wevelgemse supporters.

Over naar de wedstrijd. Een aardig volgelopen pancake-arena ziet de wedstrijd gelijkopgaand beginnen. De Sint komt iedereen begroeten, maar dat Wevelgem deze avond ook voor Sint zou spelen had niemand tot dan durven denken. Een dunkende ex-powerspeler, Mylleville, mag de debatten openen: 2-0. Via Tom Van de Keere en Jerome Vandenberghe gaat het via 3-6 naar 8-10. Thuisspelers Lombart en Bourdeaux houden Zwevezele in koers en ex-powerspeler Amaury Tandt driepuntert zijn team naar 14-11. Van de Keere en Tooms laten niet begaan (14-15), maar de grote en sterke Desloovere ondervindt logischerwijs niet al te veel problemen tegen de 16-jarige Robbe Naudts. Quarter 1 wordt afgesloten bij 16-16.

Vier cadetten-juniors samen met Tom Van de Keere worden de wei ingestuurd om de 2de periode aan te vatten. Pieter Cocquyt en Robbe Naudts hebben fouten nodig om het Zwevezeelse centerduo af te stoppen. Via Guillemyn, Stan Naudts en Bart Tooms komt Power bij 21-22 voorop. Tandt pruttelt tegen, maar een goed van de bank gekomen Jelle Haeck en Jerome Vandenberghe zorgen voor een klein kloofje: 26-30. Tooms met een 2+1 en Stan Naudts tekenen voor een 30-35 ruststand. De talrijke en luidruchtige Powersupporters gaan met een goed gemoed de rust in.

In no time is de bonus weggesmolten: Bobb en Mylleville tekenen voor 35-35. Twee driepunters van Bourdeaux leiden een vernedering in voor de bezoekers: 43-37. Via Bobb en Tandt plaatst De Westhoek een 26-4: 56-39. Gunnar Delepeleire zorgt met een drive voor 56-41. De Wevelgemse entourage is met verstomming geslagen en is er muisstil van geworden. De derde periode wordt besloten bij 56-41.

Wie denkt het dan allemaal gezien te hebben, komt bedrogen uit. De ploeg van Tom Poppe triomfeert tegen het zogezegd grote Wevelgem en een buzzerborddriepunter zorgt voor een totale vernedering bij 61-41. Power Wevelgem met de billen bloot, terwijl de thuisaanhang de overwinning terecht viert. Het is stil aan de overkant wordt ingezet bij het thuispubliek. De frustraties bij de bezoekers nemen toe en een zichtbaar gefrustreerde kapitein Van de Keere verlaat niet echt eervol het veld. Vooral via Bobb Broderick die al te makkelijk de ene easy basket na de andere kan potten wordt het achtereenvolgens 63-43, 67-52, 71-54. Jerome Vandenberghe slaagt er dan alsnog in het twintigste punt te scoren in een desastreuze tweede helft. Eindstand 72-55.

Ook na de wedstrijd blijven de discussies hoog oplaaien, maar het is aan het team, de staff en de supporters om deze wedstrijd achter zich te laten. Een avondje slapen zal raad gebracht hebben. De blessures mogen zeker worden ingeroepen als excuus en ook enkele persoonlijke problemen bij onze spelers mogen niet uit het oog verloren worden. De spelers zijn het nu weliswaar aan zichzelf en aan de supporters verplicht volgend weekend een klinkende revanche te nemen voor de grootste wanprestatie in jaren van gisterenavond.

Toch moet het positivisme blijven regeren, want de jonge garde van coach Castelein moet het vertrouwen blijven krijgen van de entourage. Dit is absoluut noodzakelijk voor de gasten en eens de blessures achter de rug zullen zijn, zal Power Wevelgem terug opstaan en weer meedoen voor de prijzen. Zaterdagavond verwacht het team U dan ook, beste supporter, om de broodnodige 3 punten in Wevelgem te houden. Blijven steunen is de boodschap!

Quarters: 16-16; 14-19; 26-6 ; 16-14

Punten Wevelgem: Vandenberghe 8, Van de Keere 16, Delepeleire 2, S. Naudts 12, R. Naudts 1, Guillemyn 4, Jouret 0, Haeck 3, Cocquyt 0, Tooms 9