Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

BT Wevelgem - Bent Schoenen Waregem 114-113

Sun 16/03/2008

De periode tussen het beëindigen van de gewone competitie en de start van de tweede ronde is duidelijk te kort: vele supporters vonden de weg naar de Schelp nog niet, zodat er een pak minder volk was in vergelijking met vorige week. Jammer, want het werd een heel beklijvende en memorabele wedstrijd die pas na 4 (vier!) verlengingen beslecht werd.

Waregem begon de wedstrijd in zone – misschien wel een ongelukkige keuze als je zag dat het kanon van Steve Robeyst scherp stond: 6-2, en met een driepunter van Jerome Vandenberghe erbovenop: 9-4. Power domineerde en met vlot ploegspel werd het 24-13 en 24-18 na tien minuten.

Langs Tom Van de Keere en de vierde driepunter van Steve Robeyst werd op hetzelfde elan doorgegaan in het tweede kwart: 36-25. Met Angelo Flanders op de bank kon Waregem milderen tot 38-32. De reactie van Wevelgem Tom Van de Keere en Steve Robeyst (21 punten voor de rust) volgde snel zodat er bij de pauze 49-35 op het bord stond.

De supporters waren er gerust op, maar er kwam een gans ander Waregem uit de kleedkamer. De agressieve man-verdediging belette fraai basket en maakten Wevelgem monddood. Wouter Dewilde en favoriete pispaal Bart Cleymans haalden de toorn van het wakker geschoten publiek op zich met hun agressiviteit, en scoorden en surplus ook nog eens vlot in aanval. Zo was bij 59-58 bijna alles te herdoen. De spelstijl van Waregem werd toch enigszins bestraft door het scheidsrechtersduo, waardoor de bezoekende coach zich verplicht zag terug naar zone over te schakelen wilde hij niet voortijdig verschillende spelers met foutenlast missen.  Met punten van Tom Van de Keere en Stan Naudts werd alsnog een 9-0 geplaatst, zodat het derde kwart met 66-58 beëindigd werd.

In het laatste kwart bleef Wevelgem aanvankelijk voorop: 70-67 en 74-70 langs Brecht Guillemyn, al zit het venijn zoals steeds in de staart: bij 76-77 kwam Waregem voor het eerst voorop, en even later stond Wevelgem zelfs met 5 punten in het krijt: 79-84. In de laatste twee minuten slaagden Angelo Flanders en Tom Van de Keere er nog in een verlenging uit de brand te slepen: 85-85.

In de eerste verlenging werd een copie van het slot van de wedstrijd: Waregem liep opnieuw vijf punten uit (85-90), maar er werd nog een verlenging uit de brand gesleept: 90-90.

De uitputtingsslag ging ondertussen verder: spelers werden met vijf fouten naar de bank verwezen, en diegenen die overbleven breiden de missers aan elkaar. Met uitzondering van de schijnbaar onvermoeibare Jorn Steinbach, had niemand nog jus in de benen: vrijworpen werden tegen de ring gekletst, eenvoudige inleggers gemist en driepunter-pogingen projectielen zonder doel in plaats van bommen. Er werd amper nog gescoord, de wedstrijd werd in feite een loterij en kreeg een surrealistisch randje: verlenging volgde na verlenging... De tweede verlenging eindigde op 96-96, de derde op 107-107 en na de vierde stond er (eindelijk) één puntje verschil op het scorebord: 114-113. De supporters haalden opgelucht adem: op basis van de eerste veertig minuten verdiende Power de 3 punten ten volle aangezien het bijna doorlopend leidde.

Wevelgem wordt zo stilletjesaan het zwarte beest van Waregem. In vier seizoenen en 11 wedstrijden konden de gaverbeekjongens slechts één maal winnen. De bezoekers krijgen volgende week al een herkansing: aanstaande paasmaandag mogen ze proberen een achterstand van 12 punten goed te maken in de terugwedstrijd van de halve finale van de Beker van Vlaanderen. Afspraak om 17u30 in de Schelp!

Kwarts: 24-18, 25-17, 17-23, 19-27, 5-5, 6-6, 11-11, 7-6

Wevelgem: punten volgen later.