Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

Bent Schoenen Waregem - BT Wevelgem 73-82

Sat 12/04/2008

Power Wevelgem moest in Waregem zijn kansen op de play-offs finale zien gaaf te houden zonder Gunnar Delepeleire en Steve Robeyst (beiden gekwetst), en zonder de goed op dreef zijnde Stan Naudts (schoolreis). De thuisploeg – waar assistent-coach Franky Deprez de zieke Kris De Pauw verving - rook zijn kans om voor het eerst in zes wedstrijden dit seizoen de maat te nemen van Wevelgem, maar het liep op een sisser uit: Power Wevelgem domineerde van de opworp tot het eindsignaal.

Power Wevelgem startte het best (2-6) maar Waregem herstelde een laatste maal het evenwicht bij 8-8. Langs knap ploegspel werd het 8-14, en toen een niet af te stoppen Tom Van de Keere zijn duivels ontbond werd het 16-24 na tien minuten en zelfs 19-31 even later in het tweede kwart.

Onze kapitein moest alle klappen incasseren en bij 24-32 dreigde de wedstrijd even te ontaarden in een veldslag met (weeral) Wouter Dewilde in een negatieve hoofdrol. Op fastbreak kon de thuisploeg langs Cleymans milderen tot 29-34. Een piepjong Wevelgem sloeg evenwel niet in paniek en bouwde gestaag de voorsprong terug uit tot 34-47 en 37-50 bij de rust.

De break had weinig inspiratie geboden aan de spelers: het derde kwart begon met een waar foutenfestival. In vier minuten werd er amper gescoord: 41-52. Een bedrijvige Jonathan Fiers tekende voor 44-52 waarop Wevelgem terug collectief reageerde met een 1-10 tussenspurt: 46-62, meteen het maximale verschil uit de wedstrijd. Het derde kwart werd besloten bij 53-65.

Een heel goeie defence van Waregem maakten dat Wevelgem in de eerste vijf minuten van het vierde kwart amper 2 korven kon scoren, al profiteerde de gaverbeekjongens er amper van: 59-70. Waregem probeerde nog dichter te komen maar het vat was op bij beide ploegen. Met een bom van wie anders dan Tom Van de Keere werd de wedstrijd definitief beslist bij 67-78 op twee minuten van het eind.

Mooie overwinning met als uitblinker Tom Van de Keere, al viel gisteren op hoe iedereen goed in de wedstrijd zat en perfect zijn job uitvoerde. Een pluim aan alle spelers en de coaching-staff!

Volgende week speelt Wevelgem thuis tegen Falco Gent. Alle supporters op post!

Kwarts: 16-24, 21-26, 16-15, 20-17

Wevelgem: Jerome Vandenberghe 11, Tom Van de Keere 30, Lars Delepeleire, Robbe Naudts 5, Angelo Flanders 16, Jelle Haeck 4, Brecht Guillemyn 12, Nils Jouret 2, Vincent Lebon 2