Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

BT Wevelgem - St. Jan Antwerpen 70-72

Sat 26/04/2008

De beslissende wedstrijd tegen Sint-Jan Antwerpen werd zoals verwachte een thriller. Power Wevelgem toonde meer klasse en maakte de mooiste aanvallende acties, maar het was de avond van net-niet. Tel daarbij het zwakke afwerken aan de vrijworplijn en je begrijpt dat Power een mooie kans liet liggen om de finale van de play-offs te spelen.

Sint-Jan opende met twee bommen op rij (3-6), meteen gecounterd door Tom Van de Keere: 8-6. Power Wevelgem is baas en inside krijgt Sint-Jan geen poot aan de grond. Hun derde driepunter houdt hun enigszins in koers: 13-9. Power stoomt door naar 17-11 en 19-14, waarna de Jantjes hun eerste tweepunter netten: 19-16. De bezoekers deden ondertussen hun reputatie van beenharde ploeg weer alle eer aan: liefst acht fouten in het eerste kwart. Wevelgem werkte evenwel mager af aan de vrijworplijn, waardoor het verschil zeker nog groter kon zijn. Tel daarbij nog een fout op een buzzerdriepunter en Sint-Jan kwam wel heel goed weg met 22-21 na tien minuten.

In het tweede kwart start Sint-jan verschroeiend: 22-29. Power Wevelgem knokt zich moeizaam terug in de wedstrijd: 30-32. Sint-Jan slaagt er ondertussen in alle tempo uit de wedstrijd te halen. Wevelgem verdedigt knap, maar vier balverliezen van Angelo maken dat de Vlassers de kloof niet kunnen dichten. Aanvallend loopt het stroef zodat Power logischerwijs in het krijt staat bij de rust: 34-37.

Na de pauze tekent Steve Robeyst eindelijk zijn eerste punten aan: 38-37. Sint-Jan Antwerpen reageert prompt: 38-44 en 40-47. Na een time-out trekt Wevelgem de scheve situatie in enkele dolle minuten helemaal recht: een bom met bonus van Steve Robeyst (44-47), een bom van Tom (47-47) en nogmaals een driepunter van Steve Robeyst zorgen voor een 12-2 tussenspurt: 52-49. Het derde kwart wordt besloten bij 54-51.

In het laatste kwart kampt de wedstrijd continu. Een sfeervolle Schelp ontlaadt zich bij iedere Wevelgemse korf maar geen enkele ploeg kan afstand nemen: 62-62. Bij 70-67 lijkt Wevelgem de partij te beslissen maar een lucky driepunter met bord brengt de stand terug in evenwicht. De daaropvolgende Wevelgemse aanval laat twee mooie kansen tot scoren liggen, waarna Lemaire al te makkelijk kan driven naar de korf: 70-72 met nog negen seconden. De ultieme driepunts-poging zoeft naast, waarna een enorme ontgoocheling en stilte zich meester maakt van de Schelp.

De kers op de taart ontbreekt maar het was opnieuw een mooi seizoen topbasket in Wevelgem. Op zaterdag 10 mei speelt Wevelgem nog de finale van de Beker van Vlaanderen in Kortrijk.

Kwarts: 22-21, 12-16, 20-14, 16-21

Wevelgem: Vincent Lebon 0, Steve Robeyst 0, Stan Naudts 6, Tom Van de Keere 21, Angelo Flanders 18, Robbe Naudts 0, Jerome Vandenberghe 3, Nils Jouret 0, Brecht Guillemyn 10