Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT


 Jako Pitzemburg - BT Wevelgem 63-70

  Sun 28/09/2008

     

BT Wevelgem behaalt hardbevochten, doch verdiende eerste overwinning op het veld van Pitzemburg: 63-79.

Na 2 logische nederlagen tegen sterkere tegenstanders trok BT Wevelgem op de 3de speeldag een moeilijke doch haalbare kaart. Bij Wevelgem keerden Vandenberghe en Jouret terug uit blessure, Stan Naudts had nog te veel last van zijn armblessure en bleef aan de kant. Neo-tweedeklasser Pitzemburg kon voltallig aantreden en was eveneens gebrand op een eerste seizoenszege.

Het wordt stilaan een slechte gewoonte maar ook deze week missen de Green Frogs hun start compleet: 7-0 en 10-2. Vandenberghe en Samson met elk een driepunter en Fiers vanop de vrijworplijn houden Wevelgem in het spoor van Pitzemburg: 19-16 na het eerste quarter.

Pitzemburg start ook het 2de quarter met een 7-0 tussenspurt: 26-16. Dit keer is het Angelo Flanders die Wevelgem op sleeptouw trekt. Angelo heerst onder de korf  en tekent aan voor 10 punten zonder misser. Geassisteerd door scores van Gunnar De Lepeleire en Brecht Guillemyn zorgt hij voor een gelijke stand bij 32-32. Een al te makkelijke coast-to-coast van thuisspeler Maarten Van Gelder laat de Mechelaars toe te gaan rusten bij 36-32.

Na de rust wil thuiscoach Danny Wouters Flanders aan banden leggen en hij trekt zich hiervoor terug in een zone-verdediging. Wevelgem laat zich echter niet van de kook brengen. Het agressieve spel van de thuisploeg levert een pak vrijworpen op. Maar een erbarmelijke (!) afwerking vanop de vrijworplijn zorgt ervoor dat de groenhemden niet verder uitlopen. Na het 3de quarter is alles te herdoen: 48-48.

In het 4de quarter ontbindt Brecht Guillemyn zijn duivels. Met enkele drives en shots lijkt hij Wevelgem op weg te zetten naar de zege. Pitzemburg laat echter niet begaan en alles staat weer gelijk met nog een goede 2 minuten op de klok: 60-60. Ondertussen werden Van Gelder bij de thuisploeg en Fiers bij de bezoekers met hun 5de fout naar de bank verwezen. Wie anders dan Brecht Guillemyn (16 punten in het laatste quarter) trekt dan het laken naar zich toe: met een driepunter zorgt hij voor de beslissende kloof. Jerome Vandenberghe stelt met 2 vrijworpen de zege veilig en de eindstand wordt op de buzzer vastgelegd: 63-70. Een 7-puntenkloof geeft misschien een vertekend beeld van de waardeverhoudingen in deze wedstrijd, maar geen Wevelgemnaar die daar om maalt. De ontlading is groot bij spelers en entourage en ook de talrijk opgekomen supporters bouwen een feestje.

Deze felbevochten maar verdiende overwinning is een opsteker voor de club met het oog op volgende wedstrijden. Woensdag om 20u verwelkomen we Bree in De Schelp in het kader van de Beker van België. Inzet is een dubbele confrontatie tegen eersteklasser Mons. Zaterdag om 20u15 komt kampioen Fleurus op bezoek. Be there!


BT Wevelgem: Vandenberghe 5, Samson 6, Cocquyt 0, Delepeleire 3, Robbe Naudts 6, Guillemyn 22, Jouret 2, Lebon 0, Flanders 16, Fiers 10