Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

BT Wevelgem - CEP Fleurus 66-71

Sat 04/10/2008

Hier zat meer in!

Een snediger Fleurus nam de beste start in de wedstrijd: 2-8. Wevelgem gaf slordige laatste passes en kon pas na een driepunter Jerome Vandenberghe en korf van Angelo Flanders terugslaan tot 7-11. De bezoekers lukten daarop in amper een minuut drie driepunters op rij zonder misser zodat na tien minuten 9-20 op het bord stond.

Het tweede kwart bracht geen beterschap: de bezoekers bleven in hun zone, er kwam geen outside shot en in de middle liep Wevelgem zich steevast klem. Fleurus controleerde rustig en een afstraffing leek in de maak: 13-29.  Met de inbreng van Vincent Lebon kwam er snelheid in de ploeg en liep het eindelijk offensief wel los. In 2 en een halve minuut werd evenveel gescoord als in de vijftien minuten voordien: 13-2 tussenspurt en we hebben terug een wedstrijd: 26-31. Bij de rust: 29-33.

Na de pauze knokte Wevelgem zich verder terug in de match en kon het gelijkstellen: 38-38. Met de bezoekers terug in zone miste de thuisploeg verschillende easy-baskets. De 20-jarige bezoeker Jadin (man van de wedstrijd bij de bezoekers) profiteerde: 39-48. Na een time-out volgde de Wevelgemse reactie (43-48) maar het kwart werd besloten bij 43-52.

Nils Jouret met twee nuttige korven en een korf met bonus voor Angelo Flanders brachten Wevelgem nog maar eens terug: 52-56. Met twee bommen van een eindelijk losgebroken Brecht Guillemyn bleef Wevelgem in het spoor van Fleurus: 58-62. De sobere maar dodelijk efficiente Vanese en Jadin bezegelden evenwel het lot: 58-68 met nog één minuut op de klok. Het slotoffensief schoot te kort: 66-71.

Er zat meer in voor Wevelgem tegen dit Fleurus, maar wanneer je start slecht is loop je natuurlijk een ganse wedstrijd achter de feiten aan. Volgende week trekt Wevelgem naar Nijvel. Er wordt gecarpooled vanaf clublokaal Middenstandshuis. Vertrek om 18u30.

Kwarts: 9-20, 20-13, 14-19, 23-19

Speelden: Jerome Vandenberghe 15, Ricardo Samson 2, Sander Cokelaere, Stan Naudts 2, Robbe Naudts, Brecht Guillemyn 14, Nils Jouret 4, Vincent Lebon 4, Angelo Flanders 15, Jonathan Fiers 10