Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

Royal Alsec Nivelles - BT Wevelgem 68-98

Sat 11/10/2008

Wevelgem neemt vlot de maat van Nijvel: 68-98

De bezoekers grijpen Nijvel van bij de start naar de keel. Stan Naudts opent de score met een driepunter. De thuisploeg weet geen raad met de agressieve verdediging en de snelle aanvallen van de groenhemden: 1-15. Na een time-out probeert Nijvel in de wedstrijd te komen (7-18) maar Stan Naudts en Brecht Guillemyn zijn niet te stoppen: 11-26 na het eerste kwart.

In het 2de kwart gaat Wevelgem door op zijn elan. Guillemyn zet de 20-puntenkloof al vroeg op het bord: 13-33. Fiers, Lebon en Flanders stomen door naar 18-42. Nijvel probeert wel via ex-Wevelgemnaar Julien Defossé (26-44) maar veel dichter laat Wevelgem de thuisploeg niet komen. Samson legt op de vrijworplijn de ruststand vast: 29-49.

Ook na de rust blijft het spelbeeld ongewijzigd. Wevelgem controleert de partij. Angelo Flanders is niet te stoppen onder de korf en een uitmuntende Brecht Guillemyn breidt de kloof verder uit: 40-68.  Via vrijworpen van De Lepeleire en een bom van El Mouttalibi staat het 48-74 na 30 minuten.

In een overbodig 4de quarter kan Nijvel Wevelgem niet meer bedreigen. De wedstrijd kabbelt rustig naar zijn einde. Brecht Guillemyn blijft echter scoren en tekent bij 62-86 voor zijn 31ste punt. De thuisploeg raakt wat gefrustreerd en Robbe Naudts gaat met enkele vrijworpen nog op zoek naar de century. Zover komt het echter niet: de eindstand wordt vastgelegd op 68-98.

Oververdiende overwinning voor Wevelgem dat nooit in de problemen kwam tegen een ongeïnspireerd Nijvel. Proficiat aan spelers en staff! Volgende week staat opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Ninane. Opworp om 20u15 in De Schelp!

Kwarts: 11-26, 18-23, 19-25, 20-24

Wevelgem: Jerome Vandenberghe 2, Samson 3, Gunnar De Lepeleire 4, Pieter Cocquyt, Sander Cokelaere, Stan Naudts 13, Robbe Naudts 8, Brecht Guillemyn 31, Nils Jouret 2, Vincent Lebon 2, Angelo Flanders 25, Jonathan Fiers 8