Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

BT Wevelgem - BC Ninane 72-69

Sat 18/10/2008

Wevelgem naar de sub-top

Wevelgem heeft na een hardbevochten wedstrijd zijn eerste thuisoverwinning geboekt. Hierdoor halen de Vlassers een knappe 4 op 6 en neemt het plaats in de subtop. Het werd gisteren zeker niet het mooiste kijkstuk: daarvoor speelden de bezoekers al te vaak zone-verdediging en te fysiek. Bovendien was er bij Wevelgem niemand 'hot' en werd de zege behaald op karakter met veel inzet en een mooie collectieve prestatie: zes spelers scoorden 8 punten of meer.

Het eerste kwart begint slecht: de bezoekers krijgen alle ruimte om driepunters te korven en Wevelgem verslikt zich in de zone-verdediging. Na 4-10 houden Stan Naudts en Jerome Vandenberghe Wevelgem enigzins in het spoor: 11-17. Met extra druk op de guard via Gunnar Delepeleire mildert Wevelgem tot 17-19 maar een buzzer-shot legt de stand na tien minuten op 17-21 vast.

In het tweede kwart scoort David Kalut 8 punten op rij (waaronder twee drie's) 21-29 en met nog maar eens een driepunter wordt het zelfs 25-34. Bezoeker Lhoest valt dan evenwel gekwetst uit. Wevelgem zet de remonte in met enkele spectaculaire blocks van Ricardo Samson en met een foutloze Angelo Flanders wordt de aansluiting gemaakt: 35-36 en bij de rust 35-38.

Na de rust diept Ninane al snel terug de kloof terug uit tot 38-48.  De bezoekers blijven ruw spelen onder het goedkeurende oog van de refs. Na een welgemeende 'mietjes' van coach Castelein aan onze spelers, schieten deze wakker en gaan ze eindelijk ook harder spelen en zich aanpassen aan het wedstrijdbeeld. Punt voor punt wordt de kloof kleiner gemaakt, terwijl Angelo Flanders ontelbare rebounds neerhaalt: 54-56 na dertig minuten.

In een beklijvend vierde kwart komt Wevelgem voor het eerst langszij: 56-56. Met driepunters van Robbe Naudts en Jerome Vandenberghe wordt het 62-59 en even later zelfs 66-62. Kalut brengt in zijn eentje de bezoekers nog langszij (66-66), maar Brecht Guillemyn houdt het hoofd koel (72-66). Een buzzerdriepunter van halfweg het veld zette de eindstand op het bord: 72-69.

Ondanks het feit dat Wevelgem driekwart wedstrijd achterstond toch een verdiende overwinning, al was het maar omdat de Vlassers ten minste de intentie hadden om basket te brengen. Volgende week zondag staat het derby met Falco Gent op het programma. Er wordt gecarpooled vanaf clublokaal Middenstandshuis, vertrek om 15u45.

Kwarts: 17-21, 18-17, 19-18, 18-13

Speelden: Jerome Vandenberghe 13, Ricardo Samson 3, Gunnar Delepeleire 0, Stan Naudts 11, Robbe Naudts 9, Brecht Guillemyn 8, Nils Jouret 4, Angelo Flanders 15, Jonathan Fiers 9