Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

BBC Falco Gent - BT Wevelgem 78-61

Sun 26/10/2008

De wedstrijd tegen Falco Gent is steeds een geladen partij. Er zakten dan ook vele Wevelgemse supporters af naar de sporthal in Gent. Deze zagen evenwel Wevelgem de grootste nederlaag ooit lijden tegen een agressief spelend Gent.

Hoe slecht kan je beginnen aan een wedstrijd? Alvast niet veel slechter dan vandaag. Pas bij een 14-0 stand en na vijf minuten spel kon Jonathan eindelijk de ban breken met de eerste Wevelgemse punten. Een opgenaaide thuisploeg speelde press én zone-verdediging. Wevelgem bleef hiertegen onmondig en was het ganse eerste kwart op zoek naar zichzelf. Terwijl Falco Gent de ene simpele basket na de andere scoorde en schijnbaar alles lukte, stapelden de Vlassers de balverliezen op. Coach Castelein probeerde alle opties maar pas bij een 20-2 stand kwam de wedstrijd meer in evenwicht (22-7). Twee balverliezen op eigen helft in de laatste minuut zorgden voor een twintigpuntenkloof na tien minuten: 31-11.

Het agressieve Falco bleef in het tweede klasse makkelijk leiden: 37-15, waarna het evenwicht hersteld werd: 39-20. Op snelheid mocht Vincent Lebon enkele punten scoren tot 39-28. De hoop leefde even terug op de bij de vele meegereisde supporters, maar bij de rust stond er toch nog een groot verschil op het bord: 44-30.

Het derde kwart werd aanvankelijk een herhaling van het eerste kwart: te veel balverliezen aan Wevelgemse zijde (28 !! in de ganse wedstrijd) leidden onmiddellijk tot een 53-32 tussenstand. In een zwak kwart kon Wevelgem de kloof iets minderen maar er bleef doorlopend een groot verschil op het bord staan: 54-39 en 58-41.

In het laatste kwart kwam Wevelgem nog terug tot 58-44 maar Deschepper en een dunkende Selhorst bezegelden het lot definitief: 65-47. De wedstrijd sleepte zich naar het einde: 78-61.

Op de eerste zeven minuten na was dit zeker geen indrukwekkend Falco Gent, maar de 20-2 kloof bleek onmiddellijk beslissend. Ook al floten de refs - om het eufemistisch uit te drukken - niet hun beste wedstrijd, Wevelgem kan zich niet alleen hierachter verbergen. Het kan veel beter dan het vandaag toonde. Aan de spelersgroep om zaterdag een revanche te nemen.

Zaterdag speelt Wevelgem tegen BC Carnieres. Afspraak om 20u15 in de Schelp.

Kwarts: 31-11, 13-19, 14-11, 20-20

Speelden: Sander Cokelaere, Brecht Guillemyn 2, Jerome Vandenberghe, Ricardo Samson 4, Gunnar Delepeleire 5, Stan Naudts 16, Robbe Naudts 7, Nils Jouret, Stoffel Castelein, Vincent Lebon 6, Angelo Flanders 14, Jonathan Fiers 7