Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

BT Wevelgem - BC Carnières 88-38

Sat 01/11/2008

Sterk Wevelgem vermolzelt Carnieres tot los zand

Het is al enkele jaren geleden dat Wevelgem nog zo'n makkelijke overwinning haalde als gisterenavond. Carnieres bleek ondanks enkele klinkende namen als Kevin Joinnaux (normaal toch één van de toppers in tweede), De Campos en Daniel - Big Dan - Goethals na de rust vooral als los zand aan elkaar te hangen. Dit was voor een groot deel echter ook de verdienste van de Vlassers. Wevelgem begon in tegenstelling tot vorige week geconcentreerd aan de wedstrijd, pakte met een goeie defence uit en greep de tegenstander meteen bij de keel.

Coach Castelein startte met Jerome Vandenberghe, Brecht Guillemyn, Stan en Robbe Naudts en Angelo Flanders in de basis. De Campos had onmiddellijk de handen vol aan Angelo Flanders, terwijl de andere spelers elk hun puntjes scoorden. Met twee driepunters werd het al snel 13-2. Wevelgem domineerde in de rebound en bouwde het verschil nog verder uit tot 17-4 en 22-8.

In het tweede kwart blijft het verschil langs younsters Nils Jouret en Jerome Vandenberghe op het bord staan: 26-10 en 30-16. Daniel Goethals probeert brullend als een beer en briesend als een stier zijn ploegmaats wakker te schudden, maar deze haalden daarop vooral de hakbijl boven. Even later staat er al een twintiger op het bord en hebben de bezoekers bijna meer fouten dan punten: 38-16. Robbe Naudts en Angelo Flanders - beiden sober maar dodelijk efficient - tekenen voor 43-19 bij de rust.

Onmiddellijk na de pauze tekent Carnieres een driepunter aan, maar al snel loopt Wevelgem verder uit tot dertig punten: 52-22. Wat daarop volgt tart in feite iedere verbeelding: negen minuten lang slaagt Carnieres er niet in een korf te maken: driepunters, vrijworpen, lay-ups, alles mislukt in die mate dat het hilarisch wordt. Het wordt zelfs zo erg dat het thuispubliek voor de bezoekers gaat supporteren opdat er toch één van de vele pogingen door de ring zou gaan. De bezoekers hangen nu helemaal als los zand aan elkaar, getuige Angelo Flanders die als center-speler vrij en blij van coast-to-coast dribbelt en een simpele lay-up scoort. Pas na een 32-3 tussenspurt kan Carnieres tegenscoren van op de vrijworplijn, al was ook dat laatste niet eenvoudig: slechts één van de vier vrijworpen werden omgezet. Na het derde kwart stond een duidelijke 75-25 stand op het bord.

Over het laatste kwart kunnen we kort zijn: coach Castelein liet iedereen minuten meepikken en Ricardo Samson lukte nog een spectaculaire verre dunk. Komend weekend is Wevelgem bye, maar op dinsdag 11 november wordt in Charleroi gespeeld.

Kwarts: 22-8, 21-11, 32-6, 13-13

Wevelgem: Jerome Vandenberghe 11, Ricardo Samson 5, Nils Jouret, Vincent Lebon 7, Robbe Naudts 4, Stan Naudts 11, Angelo Flanders 19, Gunnar Delepeleire 5, Jonathan Fiers 6, Lars Delepeleire, Sander Cokelaere, Brecht Guillemyn 20