Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT


 Bent Schoenen Waregem - BT Wevelgem 71-84

  Sat 15/11/2008

     

Wevelgem verliest ook dit jaar niet in De Treffer: 71-84

Velen keken al wekenlang uit naar het weerzien met Steve Robeyst, maar de Gentenaar moest afhaken wegens blessure. Ook Jorn Steinbach ontbreekt bij de thuisploeg. Wouter Dewilde werd wel opgelapt, maar zal uiteindelijk slechts enkele minuten spelen. Wevelgem moet Jouret en Haeck missen.

Het is Waregem die de beste start neemt via de 16-jarige Arne Steinbach. Stan Naudts reageert echter gevat met 2 bommen. Het wedstrijdbegin gaat gelijk op, maar Stan Naudts blijft maar scoren waardoor Wevelgem met een kleine voorsprong het eerste kwart kan besluiten: 17-21.

In het tweede kwart laat Angelo Flanders zich vangen aan sluwe vos Bart Cleymans. Angelo moet met foutenlast naar de bank. De jarige Jonathan Fiers is zijn vervanger en wil zich bewijzen tegen zijn ex-club. Onder de korf vecht hij enkele hevige duels uit met diezelfde Cleymans, maar Fierske komt ook tot scoren: met een bom houdt hij Wevelgem voorop. Ook Vincent Lebon komt tot scoren waardoor we gaan rusten met een 31-36 tussenstand.

Waregem trekt zich terug in een zone-verdediging, maar met Flanders terug op het terrein heeft Wevelgem daar al bij al niet veel last van. Flanders kent weinig tegenstand onder de bezoekende korf en tekent voor 12 punten in het 3de kwart. Samen met zijn maatje Edwin Samson en een goed ingevallen De Lepeleire breidt hij de kloof verder uit. Na de derde periode staat het 53-61.

In het laatste kwart wordt door beide ploegen aan een hoog percentage afgewerkt. Flanders blijft scoren en ook Brecht Guillemyn gaat zich ermee bemoeien: met een bom zorgt hij voor een 15-puntenkloof. Voor Samson wacht deze week een evaluatie en hij toont zich voor alle zekerheid nog eens met een knappe invalbeurt. Frederik Van Vooren en Arne Steinbach strubbelen nog even tegen, maar Wevelgem blijft rustig. De applausvervangingen kunnen beginnen en de eindstand wordt vastgelegd op 71-84.

Verdiende overwinning voor de groenhemden, al moet gezegd dat Waregem door blessures van 3 sleutelspelers zijn kansen niet volledig kon verdedigen. Wevelgem klimt door deze zege op in het klassement naar een onverhoopte 3de plaats.

Kwarts: 17-21; 14-15, 22-25; 18-23

Wevelgem: Jerome Vandenberghe 2, Edwin Samson 8, Gunnar De Lepeleire 4, Stan Naudts 21, Robbe Naudts 2, Brecht Guillemyn 15, Stoffel Castelein 1, Thomas Vanderstraeten 0, Vincent Lebon 4, Angelo Flanders 22, Jonathan Fiers 5

Waregem: Frederik Van Vooren 16, Sander De Leersnyder 5, Benjamin Bogaert 9, Wouter De Wilde 0, Bart Cleymans 10, Bram Raes 13, Arne Steinbach 16, Gilles Colpaert 2, Tom Delmulle 0, Pieter Lapierre 0