Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT

BBC De Westhoek Zwevezele - BT Wevelgem 73-68

Sat 29/11/2008

Wevelgem lijdt 4de seizoensnederlaag in Zwevezele: 73-68

Voor deze streekderby waren opnieuw heel wat Wevelgemse supporters afgezakt naar Zwevezele. Brecht Guillemyn en Jonathan Fiers konden opgelapt worden en waren speelklaar. Bij de thuisploeg is ex-Wevelgemspeler Amaury Tandt nog altijd herstellende van een zware knieblessure.

Flanders opent de score, maar het wedstrijdbegin verloopt evenwichtig. Na 9-7 zet Zwevezele een eerste tussenspurt neer: 21-13 na kwart 1via een sterke Deceuninck en Bobb.

Wevelgem probeert terug te vechten (24-17), maar heeft het zeer moeilijk tegen de agressieve verdediging van de thuisploeg. Bovendien missen de Green Frogs op cruciale momenten enkele easy baskets (34-23). Ondanks het onsportief te lang laten doorlopen van de chrono kan Brecht Guillemyn op de buzzer de ruststand vastleggen: 34-25.

Wevelgem komt heel wat beter terug ui t de kleedkamers. Het zet meteen een 0-5 neer en komt wat later terug in het spoor van Zwevezele: 36-34. De thuisploeg kan zich herstellen (47-37), maar via onder andere Stan Naudts blijft Wevelgem aanklampen: 47-42.

In het laatste kwart blijven de bezoekers proberen op gelijkte hoogte te komen, maar de kloof blijft rond de 5 punten schommelen: 49-45 en 56-51. Het is integendeel Zwevezele dat via Laurent L’hôte verder wegloopt: via 65-58 gaat het naar 70-62. Brecht Guillemyn poogt het tij nog te doen keren, maar Zwevezele speelt de wedstrijd rustig uit en de bezoekende eindspurt komt te laat: 73-68.

Bij Wevelgem haalden te veel spelers hun normale niveau niet, bovendien was de thuisploeg veel agressiever. Verdiende overwinning dus voor Zwevezele, dat duidelijk genoot van de zege.

Wevelgem: volgen

Zwevezele: Wim Dobbelaere: 9, Joeri Bourdeaux: 4, Brian Heinle: 7,Bram Verdickt: 7, Broderick Bobb: 16, Bram Deceuninck: 17, Laurent L'Hôte: 13, Tom Dekkers: 0,