Last update: 08/03/2020 17:58:00  GMT


 Turuka90 (+10) - BT Wevelgem 86-108

  Wed 26/11/2008



BT Wevelgem makkelijk door naar 1/8ste finales

Wevelgem moest noodgedwongen aantreden zonder Jonathan Fiers (geblesseerd aan de lies) en Brecht Guillemyn (geblesseerd aan de rug). Met een quasi volledige juniorsploeg kon het zich toch makkelijk plaatsen.

Thuisploeg BBC Turuka dat uitkomt in 1ste landelijke kon nooit echt een bedreiging vormen voor Wevelgem. Reeds bij 13-13 was de 10-puntenvoorgift weggespeeld. In quarter 2 kwam de thuisploeg, ondermeer door 5 driepunters zonder misser, nog even op voorsprong. Een time-out van coach Margodt zorgde voor de kentering. Wevelgem ging agressiever verdedigen en enkele easy baskets zorgden voor een bij de rust reeds geruststellende voorsprong.

In de 2de helft werd Wevelgem niet meer bedreigd. Met uizondering van het feit dat de lokale coach nog bijna werd uitgesloten, viel er niet al te veel meer te beleven. Enkele dunks van Angelo Flanders en Stan Naudts zorgden voor wat animo. Het was ten slotte Vincent Lebon die de kaap van de 100 voor zijn rekening nam. De 13 aanwezige Wevelgemfans in een voor met 25 man gevulde sporthal zagen dat het goed was.
Elke speler kwam tot scoren!

Punten: volgen.