Practical Info Organisation News Rangschikking Kalender Team Home
 
nieuwe site
11/07/2017
BASKETADMIN

We zijn momenteel volop aan het bouwen aan een nieuwe website. De info die op deze site staat is met andere woorden
niet meer correct. Even geduld. De nieuwe trainingsuren en ploegsamenstelligen ea komen op de nieuwe site.

Het bestuur

Alex Sylva overleden
31/01/2017
BASKETADMIN

Alexander Sylva, Frans-Senegalese guard, is eind vorige week overleden op 52 jarige leeftijd.
Hij speelde 2 seizoenen bij Wevelgem 1997-1999.

Wevelgem trok vier buitenlandse versterkingen aan voor zijn debuut in eerste (1997-1998): Andy Gardiner, Carlos Clark, Alex Sylva & Bruce Chubick. Het bewees meteen zijn plaats in de hoogste afdeling waard te zijn door grootmacht Oostende thuis te kloppen na verlengingen. Het seizoen werd beëindigd op de elfde plaats. 

Het seizoen 1998-1999 verliep aanvankelijk stroef en na tien jaar werd coach Pat Gevaert vervangen door LP Nichols. Uiteindelijk werd nog een fraaie zevende plaats bereikt. 

De ploegfoto (15) van 1998-1999 : http;//www.basketwevelgem.be/pic/ploegfoto/team_1_2.jpg

Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden.

Kijk op volgend seizoen
08/01/2017
BASKETADMIN

Sponsor Holstra Wevelgem stapte in het seizoen 2012-2013 in een nieuw basketproject met als doelstelling de lokale jeugd op verschillende niveaus basket aan te bieden.

Tijdens dit eerste basket-jaar werden de gesprekken tussen de bestaande jeugdwerking en de senioren-ploegen goed opgestart. Ondertussen was er binnen de jeugdwerking al jaren een sterke beleving, opleiding en waren er nieuwe initiatieven gestart. Tot op vandaag, biedt de jeugdwerking op ieder niveau een opleiding, ook voor de allerkleinsten.

Gedurende de volgende jaren werden er telkens nieuwe initiatieven, in onderling overleg, opgestart zoals :

  • Starten met landelijke miniemen;
  • Starten met landelijke pupillen, 
  • Bijkomende senioren-ploegen,
  • Sportieve cel met jeugdcoördinator voor alle jeugdploegen (incl. landelijke ploegen),
  • Samenbrengen van alle jeugdploegen onder één administratieve koepel en de fanion-ploegen onder een ander koepel,
  • Onderbrengen van alle jeugdploegen in eenzelfde bar,
  • Meer samenwerking tussen de verschillende clubs niet alleen op sportief vlak maar ook bij evenementen (spaghetti-avond, pannenkoeken, BBQ, …).
  • Overkoepelend werd een website landingspage gemaakt dat verwijst naar alle basket-mogelijkheden - jeugd, dames en heren -  namelijk BASKETWEVELGEM.BE.

Vorig jaar werd een volgende grote stap gezet : alle basket aangelegenheden onder één dak. De Schelp werd de baskettempel met dank aan de Gemeente Wevelgem voor deze aanpassingen. We kregen ook een nieuw parket, elektrisch ophaalbare goals en 2 volwaardige terreinen naast elkaar.

Vanaf volgend seizoen ’17-’18 gaan we terug een stap verder : de verdere samenwerking tussen de verschillende basketinitiatieven wordt nog strakker aangetrokken met als ultieme doelstelling om nog meer doorstroming van de jeugd naar de senioren-ploegen te verwezenlijken, op het niveau van hun kunnen. Bijvoorbeeld, een betere doorstroming van de 2e seniorenploeg naar de 1e seniorenploeg bevorderen.

Niettegenstaande deze initiatieven werd de afstand tussen onze seniorenploegen 3e nationale en 1e provinciale te ver om de jeugd op verschillende niveaus te kweken en te laten doorstromen. Daarom is besloten om de eerste senioren-ploeg op niveau 3e nationale stop te zetten om de 2e ploeg verder positief sportief en financieel gezond op te bouwen met de doorstromende jeugd voorop. Uiteraard wordt dit seizoen in 3e Nationale positief afgewerkt en blijven we volop supporteren voor deze atleten en omkadering.

De ambitie van verdere samenwerkingsinitiatieven bestaat er in om jaar na jaar een stap voorwaarts te zetten binnen de sportieve, organisatorische en financiële mogelijkheden met als focus de jeugdspelers te ondersteunen in de  doorstroommogelijkheden. 

Wij hopen op de steun van de spelers, coaches, ouders en sympathisanten om dit initiatief te blijven steunen.

Serge Schrurs - Jan Samyn

Matchen gaan niet door !
07/01/2017
BASKETADMIN

Hieronder een overzicht van de communicatie van de VBL. Onze geplande VIP en nieuwjaarsreceptie gaan daaruit volgend dan ook niet door.

Overzicht afgelastingen 

UPDATE 7/1 OM 13:00

De Vlaamse Basketballiga beslist alle wedstrijden van heden zaterdag – senior, jeugd en PromBas (Top Division Men & Women), landelijk, provinciaal – af te gelasten. De verkeerssituatie is inderdaad van die aard dat het onverantwoord is om niet noodzakelijke verplaatsingen te doen. Er zullen geen forfaits worden uitgesproken.

Omtrent de wedstrijden op zondag communiceren we vanavond rond 18u15. Wedstrijden die bezig zijn of op het punt staan te beginnen kunnen uiteraard wel doorgaan. 

Wij excuseren ons voor de eerdere communicatie en zullen een meer structurele oplossing bewerkstelligen naar de toekomst toe via overleg met het Vlaams Verkeerscentrum.

UPDATE 7/1 OM 10:15

Alle jeugdwedstrijden (landelijk-provinciaal-gewestelijk-grensoverschrijdend) die zaterdag aanvangen om 12u00 en later gaan door.

UPDATE 6/1 OM 18:30

Alle jeugdwedstrijden (landelijk-provinciaal-gewestelijk-grensoverschrijdend) die zaterdag aanvangen voor 12u00 worden afgelast wegens de slechte weersvoorspellingen.

Zaterdag om 10u15 zal de volgende communicatie gebeuren, i.v.m. de jeugdwedstrijden die zaterdag aanvangen om 12u00 en later. 

Tijdstippen waarop gecommuniceerd wordt over afgelastingen

Zaterdag 7/1 om 18u15 (voor wedstrijden die op zondag gespeeld worden) 

Overlijden
02/01/2017
BASKETADMIN

Vrijdag laatstleden 30/12/2016 is de heer Marc Schrurs op 76 jarige leeftijd overleden, de pa van de voorzitter van Holstra Wevelgem. Komende vrijdag 06/01/2017 vindt de uitvaartliturgie plaats in de Sint-Hilariuskerk te Wevelgem om 10:30u.

De club biedt de familie haar oprecht medeleven aan en wenst iedereen veel sterkte toe.

Feesten !
25/12/2016
BASKETADMIN
Aan alle medewerkers, spelers, trainers, supporters, sympathisanten : Prettige Kerstdagen en een Voorspoedig, gezond & sportief 2017 !!
foto's
25/12/2016
BASKETADMIN
Met dank aan de fotograaf van de jeugdploegen staan de ploegfoto's online.
X-Mastournament
25/12/2016
BASKETADMIN

Wil je TOP nationaal en internationaal jeugdbasket zien ? Ga dan zeker even kijken naar het jaarlijkse X-Mastournament op 28, 29 & 30 december.

Alle planning kan je vinden via deze link

 

Spaghetti-avond
27/11/2016
Franky

DANK U

- ouders, coaches, spelers, fanionteams en sympathisanten voor jullie aanwezigheid!
- voor jullie hulp en inzet vrijdagavond (achter de bar, in de keuken, aan de kassa, opruimen,…)
- Dames Basket en Holstra voor jullie aanwezigheid en hulp op de drukke momenten.
- bestuursleden van JBW om deze geslaagde avond mogelijk te maken!

Speciale dank aan Jan Samyn; jouw inzet, gedrevenheid, telefoontjes, mails, boodschappen,… zorgden ervoor dat alle 400 aanwezigen een gezellige avond beleefden.


Het was leuk om zien dat de 3 clubs zo talrijk aanwezig waren, elkaar hielpen en ondersteunden. ‘ONE TEAM!’


Dankbare basketbal groeten,                             
Christophe

kalender 2e ronde
11/11/2016
BASKETADMIN
De kalenders voor de 2e ronde van de Landelijke ploegen staan online. 
 
Voor de U16 en de U18 is dit de kalender voor de rest van het seizoen. De U14 haalde de Top-24 waarin nog een derde ronde volgt in maart-april.

FULL HOUSE
12/10/2016
BASKETADMIN

Naar jaarlijkse traditie werken we dit jaar terug naar een FULL-HOUSE toe. In het verleden was dit altijd dikke ambiance. Vol huis, DJ in de zaal, DJ in de bar, danseressen EN een derby match.

Zaterdag 22/10 is het van dat. Onze tegenstander is FALCO GENT. Deze ontmoeting is altijd gespannen en geladen.

Zorg dat je er bent !

Overlijden Joost Vercuysse
26/06/2016
BASKETADMIN

Wevelgem en het Wevelgemse basket heeft de voorbije week een prachtmens zien vertrekken.
Joost heeft/had een verdienste binnen het basketgebeuren in Wevelgem die onmogelijk overschat kan worden.
Dat Joost een graag geziene gast was is een understatement.
Hard werkend in de week, genietend van de basket in het weekend.
Zijn beleving, zijn gevatte oneliners tijdens de match, de koekjes voor de spelertjes, zijn joie-de-vivre blijven ons allen bij.

De familie houdt er aan zoveel mogelijk mensen te willen bereiken met de rouwbrief, zie bijlage, om niemand proberen te vergeten, wat niet eenvoudig is.
Gelieve dit droevig bericht door te geven aan alle mensen die Joost kende zodat we zeker niemand zouden vergeten.

Het Wevelgemse basket biedt Sabrine en familie hun oprecht medeleven aan.

http://uitvaartzorgserrus.be/wp-content/uploads/2016/06/RBX06X16XVERCRUYSSE.pdf

Tornooiwinst voor u18-cadetten
14/05/2016
Bert
De u18-cadetten wonnen vandaag het Witte Molen tornooi te Sint-Niklaas in de sterkste categorie. Er werd telkens 2x17 minuten gespeeld. In de eerste match hielden ze Leuven Bears op een gelijkspel (32-32), waarna zowel tegen Kangoeroes Willebroek (28-33) en Sint-Niklase Condors (21-26) werd gewonnen. Wevelgem toonde zich op basis van de verschillende uitslagen defensief zeer sterk en kon, ondanks de sterke tegenstand, tornooiwinst op zijn palmares schrijven. Proficiat aan de spelers.
geen verliesmatch
18/04/2016
BASKETADMIN
De 3e ploeg van Holstra sloot afgelopen weekend de competitie af zonder verliesmatch. Een gemeende PROFICIAT is hier nog een understatement !
Inkomend transfernieuws
07/03/2016
Bert
Jules Ryon (°1998) zal komend seizoen de kleuren verdedigen van Holstra Wevelgem. De 17-jarige centerspeler is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Basketschool van BC Telenet Oostende en speelde voordien bij Melco Ieper. We wensen Jules van harte welkom binnen onze club en wensen hem heel veel succes toe.
Dessertbuffet n.a.v. thuiswedstrijd op zondag 31 januari
20/01/2016
Bert
Holstra One speelt de thuismatch tegen autoritair leider Royal IV Brussels op zondag 31 januari (om 15u30). N.a.v. deze namiddagwedstrijd organiseert onze VIP-traiteur ORFEMA een verzorgd dessertbuffet voor elke supporter. Voor het desserbuffet + koffie betaalt u amper 10 euro. Inschrijven is nodig en kan door te mailen naar vipbasketwevelgem@gmail.com.
Overlijden
28/12/2015
Bert

Wij vernemen het plotse overlijden van Marnix Gheysen, de vader van Stijn Gheysen, coach van Holstra Three en speler van Holstra Four.

Langs deze weg wenst de club Stijn en zijn familie alle sterkte toe te wensen tijdens deze moeilijke momenten.

De uitvaartplechtigheid gaat door op dinsdag 5 januari 2016 om 11u30 in het crematorium 'Uitzicht', Ambassadeur Baertlaan 5, 8500 Kortrijk.

Jubileumeditie X-Mastournament 27, 28 en 29 december
16/12/2015
Bert

Dit jaar staat Wevelgem mee in voor de 10de editie van het X-Mastournament. Alles begon in 2006 te Wevelgem met 13 ploegen. Momenteel is het tornooi uitgegroeid tot een internationaal tornooi op verschillende speellocaties en met maar liefst meer dan 120 deelnemende ploegen.

In Wevelgem wordt de Men U19 Open-competitie georganiseerd. Ook Holstra Wevelgem neemt met een u19-selectie deel aan het tornooi. In Wevelgem worden op 3 dagen tijd maar liefst 67 wedstrijden gespeeld. Matchen gaan door in De Schelp en in De Vlaschaard.

De inkom voor alle wedstrijden is doorlopend vrij en gratis.

Voor de eerste keer kun je met Massasuchetts ook een Amerikaans team aan het werk zien in Wevelgem! Op zondag 27 december spelen ze om 10u25 in De Schelp tegen Port of Antwerp Giants en diezelfde zondag om 18u30 tegen CBA Amsterdam in De Vlaschaard.

Alle info en alle wedstrijdschema's vind je op www.x-mastournament.be

Iedereen welkom!

De Weekbode De Leie
12/11/2015
BASKETADMIN
In de vrijdag 13/11/2015 editie : Simon Loof en Andreas Vanwalleghem werden opgeleid bij Olbak Bissegem en spelen zaterdag in derby Wevelgem-Kortrijk voor het eerst tegen elkaar.
Kerstboomactie
01/11/2015
BASKETADMIN
Kerstboomactie Basket Wevelgem

Mini boom 125cm €25
Junior boom 150cm €35
Maxi boom 175cm €45

Bestel via kerstboom@basketwevelgem.be
Levering binnen straal van 20km en voorzien in het weekend van 5 en 6 december 2015
Algemene kennisquiz: 3de editie
08/10/2015
BASKETADMIN

Basket Team Holstra Wevelgem organiseert een derde editie van zijn algemene kennisquiz.

Wanneer: vrijdag 27 november (deuren: 19u30 - aanvang quiz: 20u)

Waar: Cafetaria Zaal De Schelp (Menenstraat 122, Wevelgem)

Ploegen: Max. 5 personen per ploeg

Kostprijs: 20 euro per ploeg

Inschrijven: mail naar quiz@basketwevelgem.be met vermelding van ploegnaam en aantal deelnemers per ploeg. Uw inschrijving wordt per kerende bevestigd.

DANK
06/09/2015
BASKETADMIN
Een welgemeende DIKKE bedankt aan alle mensen die zich belangeloos hebben ingezet, en nog steeds doen, voor de basketsport in Wevelgem. Gisterenavond was een prachtig feest waar jong en oud van genoten hebben dank zij al deze mensen die vele handjes toesteken. Zonder deze mensen is dergelijk gebeuren niet mogelijk. DANK U !
Fandag: BBQ + Bekermatch
13/08/2015
BASKETADMIN

Op zondag 30 augustus staat de traditionele Fandag op het programma.
Welkom vanaf 11u30 – bekermatch van de One tegen Bavi Vilvoorde om 16u.

 Inschrijven mogelijk op 2 manieren :

  • door HIER te klikken en online in te schrijven
  • via mail naar bbq@basketwevelgem.be met vermelding van NAAM, AANTAL en FORMULE

 

Overlijden vader coach Tom Roels
11/08/2015
Bert

Wij vernemen het droevige nieuws van het overlijden van de vader van headcoach Tom Roels. Hij overleed deze morgen in het Oostendse ziekenhuis nadat hij er vorige week dinsdag werd opgenomen. Hij werd 67 jaar.

De club wenst langs deze weg Tom en zijn familie zijn oprecht medeleven te betuigen, alsook veel sterkte toe te wensen in deze moeilijke periode.

De uitvaartmis vindt plaats op DINSDAG 18 AUGUSTUS om 10u in de Sint-Annakerk te Stene-Dorp. Gelegenheid tot begroeting na de plechtigheid.

Wevelgem viert 60 jaar basket
12/07/2015
BASKETADMIN

Op 5 september viert Wevelgem 60 jaar basket in zijn gemeente door middel van een Full House actie en tevens de start van het historische seizoen waarin (enkel) alle basketploegen in De Schelp zullen trainen en spelen. BE THERE !
Volg het event ook via Facebook
Cadetten en Juniors: zaterdag in Vlaschaard
24/03/2015
Bert

De wedstrijden van de Cadetten (zaterdag om 13u) en de Juniors (zaterdag om 15u) worden afgewerkt in sporthal De Vlaschaard. Dit wegens de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem op zondag en de onbeschikbaarheid van De Schelp hierdoor. Holstra Two (18u) en Holstra One (20u15) spelen zaterdagavond wel in De Schelp.

Kom onze ploegen ondersteunen.

Transfernieuws
04/03/2015
Stijn

De club bereikte een akkoord met coach Tom Roels om ook komend seizoen als headcoach op te treden van Holstra One in 3de nationale. De club is heel tevreden van zijn werk en is dan ook tevreden tot een akkoord te zijn gekomen voor komend seizoen. Ook met coach Jeroen Debaveye werd een principieel akkoord bereikt om komend seizoen Holstra Two onder zijn hoede te nemen in 1ste provinciale.  

Kapitein Tom Van De Keere verlengde ook zijn overeenkomst met de club. Daarnaast zegden ook Jasper Velghe, Robrecht Vanwynsberghe en de thans hard revaliderende Bram Verborgt toe voor een nieuw seizoen in De Schelp. Met Jérome Vandenberghe en Nicolas Hanssens wordt eerstdaags een nieuwe overeenkomst gesloten voor komend seizoen.  Alexander Byttebier gaat op buitenlandse stage in het kader van zijn studies en neemt dus een sabbatjaar op basketgebied. Kévin Lautrie verlaat om redenen van studies de club. Hij gaat komend seizoen aan de slag bij BBC Tournai (thans 1ste provinciale en volgend seizoen wellicht 2de landelijke). Ook Justin Vanbecelaere heeft gekozen om de club te verlaten. Hij gaat volgend seizoen aan de slag bij Waregem Two in 1ste provinciale. Lorenz Verbauwhede ten slotte revalideert in positieve zin en zal komend seizoen volop in actie komen met Holstra Two in 1steprovinciale, met de bedoeling daarna terug door te groeien naar de 1ste ploeg. Wij wensen Kévin en Justin alle succes toe in hun verdere carrière en danken hen voor de jarenlange samenwerking. Wij wensen Alex een vruchtbaar buitenlands avontuur toe. 

De club trekt komend seizoen eens te meer de kaart van de jeugd. Het zal niettemin proberen de kern nog te versterken. Dit evenwel zonder onverantwoorde dingen te doen.

Try Out Day
11/02/2015
Bert

Op zondag 22 februari aanstaande organiseert Basket Wevelgem een 'Try Out Day' voor spelers van u14, u16, u18 en u21. Deze open practice gaat door van 10u tot 11u30 in De Schelp (nieuwe parketvloer, 6 baskets, adres: Menenstraat 122, 8560 Wevelgem). De training staat onder leiding van headcoach Tom Roels, geassisteerd door andere A-gediplomeerde trainers.

De open training is gratis en geheel vrijblijvend. Je kan je inschrijven door te mailen naar basketwevelgem@gmail.com of door te bellen naar 0476/57.88.26 (Christophe Verbeke).

Overlijden
25/01/2015
Bert
Wij vernemen het overlijden van de grootvader van Sander Baert. De club betuigt zijn oprechte medeleven. Wij wensen Sander en zijn familie veel sterkte in deze zware tijden.
Kiek'n an 't spit Wevelgemse damesbasket
21/01/2015
Bert

Wevelgemse Damesbasket organiseert op zondag 1 maart aanstaande zijn jaarlijkse eetfestijn. Dit vanaf 12u in de OC De Stekke in Moorsele.

Voor 1/2de kip, firetjes, groentjes en saus betaal je 12 euro. Voor de kleintjes zijn er frikandellen met frietjes (5 euro).

Kaarten zijn te verkrijgen bij de speelsters en de bestuursleden van Damesbasket Wevelgem. Ook per mail via wevelgemse_damesbasket@hotmail.com

Prettige feestdagen
22/12/2014
Bert
BT Holstra Wevelgem wenst u allen prettige feestdagen toe, alsook een gezond en gelukkig 2015. Het wil langs deze weg alle medewerkers en sponsors hartelijk danken voor hun steun het afgelopen jaar. De club hoopt u allen terug te zien op zaterdag 3 januari in de thuismatch tegen Nijvel om te klinken op het nieuwe jaar!
X-mas Tornooi 2014
20/12/2014
BASKETADMIN

Op 27, 28 & 29 december gaat in Kortrijk, Zwevegem, Wevelgem (schelp en Valschaard), Deerlijk & Dottignies opnieuw het internationaal baskettornooi door met 100 teams uit 12 landen. Het volledige schema kan je vinden op www.x-mastournament.be

Verslagen
27/10/2014
Bert
Door op het vergrootglas te klikken naast de wedstrijden kun je van de meeste van onze ploegen een wedstrijdverslagje lezen. Bij matchen van onze 1ste ploeg vind je naast een verslag in de loop van de week ook altijd foto's en scoutingsgegevens.
Opendeurdagen HOLSTRA
25/09/2014
Bert
Dit weekend staan de openpoortdagen gepland bij onze naamsponsor HOLSTRA. Deze opendeurdagen gaan door in het Wevelgemse filiaal (Kortrijkstraat aan het rondpunt). Ga zeker eens een kijkje nemen vrijdag, zaterdag of zondag. Iedereen zeer welkom!
Geboorte Mathis
10/09/2014
Bert

Onze barverantwoordelijken, Maddy en Rudy, werden vandaag voor de eerste maal grootmoeder en grootvader. Kleine Mathis werd vandaag geboren. Hij meet 50 cm en weegt 3,230 kg.

De club wenst de trotse ouders, alsook Rudy en Maddy, van harte proficiat!!

Teambuilding
02/08/2014
BASKETADMIN

De foto's van de teambuilding kan je vinden op http://www.basketwevelgem.be/events_photos.asp?id=7

Met dank aan de fotograaf.

Fandag: inschrijven!
24/07/2014
Bert

De jaarlijkse Fandag met barbecue en galawedstrijd zal dit seizoen plaatsvinden op zondag 31 augustus 2014. Een rijkelijke barbecue vormt de aanzet van de galawedstrijd tegen Bavi Vilvoorde (2e nationale) in het kader van de Beker van België om 16u00. De namiddag wordt opgefleurd door een voorstelling van onze ploegen. Coach en spelers van de eerste ploeg lichten aan de vooravond van een seizoen in 3de nationale het een en ander toe. Er wordt ook minimum één interessante persoonlijkheid uit de basketwereld verwacht.

Wij verwachten jullie en hopen op jullie steun in 3de nationale!

Je kan hier opnieuw on-line inschrijven.

Abonnementen 2014-2015
22/06/2014
Bert

Vanaf vandaag kunt u terug uw seizoensabonnement bestellen voor komend seizoen. Dit kan simpelweg door een e-mail te sturen naar bestuur@basketwevelgem.be met vermelding van uw naam en het aantal abonnementen dat u wenst aan te kopen. De abonnementen kunnen afgehaald en betaald worden in de maand augustus op elke thuiswedstrijd (oefen en beker) van Holstra One. De kostprijs van een abonnement bedraagt 90 euro.

In ruil krijgt u:
- Toegang tot 13 thuiswedstrijden van Holstra One (3de nat)
- Toegang tot alle thuiswedstrijden van Holstra Two (1ste prov) (spelen om 18u vóór Holstra One)
- Toegang tot alle bekerwedstrijden: Beker van België en Beker van Vlaanderen

De ticketprijzen komend seizoen bedragen:
- Holstra One (20u15): 8 euro
- Holstra Two (18u): 4 euro
- Ticket voor beide wedstrijden: 10 euro

De informatie voor de VIP-abonnementen komt zo snel mogelijk online. Ook hiervoor kunt u steeds mailen naar bestuur@basketwevelgem.be

Beste supporters en sympathisanten, wij rekenen op uw steun en maken ons sterk er samen met u een sportief hoogstaand seizoen van te maken en terug mee te doen aan de (sub)top van de klassering.

foto's
01/05/2014
BASKETADMIN
Dankzij onze fotografen staan de foto's van de 2 laatste matchen van Holstra 1 en de laatste match van Holstra 2 op de site.
Beslissing Sint-Jan Antwerpen
11/04/2014
BASKETADMIN
Basket Team Holstra Wevelgem begrijpt de beslissing van Sint Jan om volgend seizoen te stoppen met hun ploeg in tweede nationale.
De beleidsonduidelijkheid, gecombineerd met loodzware kosten en het uitblijven van een daadkrachtig beleid vanwege de bond, wegen zwaar op deze competitie. Tweede klasse verdient beter.
Zondag: Ronde van Vlaanderen op groot scherm
03/04/2014
Bert

Zondag speelt Holstra Three om 14u de thuiswedstrijd tegen Melco Ieper Four. Om 16u15 is het de beurt aan Holstra Two, dat nog steeds in strijd is voor de titel, tegen Wibac One.

Zondagnamiddag wordt de Ronde van Vlaanderen in de cafetaria van De Schelp op groot scherm geprojecteerd. Niemand heeft dus een reden niet aanwezig te zijn. We rekenen op uw steun!

Kiek'n an 't spit Wevelgemse damesbasket
21/02/2014
Bert
Op zondag 23 maart organiseert Wevelgemse Damesbasketbal vanaf 12 een kip aan het spit. Dit in OC De Stekke te Moorsele. Voor een 1/2 kip, frietjes, groetjes en saus betaal je 12 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij speelsters en bestuursleden van DB Wevelgem.
Nieuwe headcoach volgend seizoen
13/02/2014
BASKETADMIN

Basket Team Holstra Wevelgem is tevreden een nieuwe headcoach te kunnen voorstellen: deze avond werd een overeenkomst bereikt met Tom Roels.

De slechts 34 jaar oud zijnde coach maakte de laatste twee seizoenen het mooie weer bij Sgolba Aalter. Vorig seizoen kon Tom in zijn eerste seizoen bij Aalter als coach meteen de promotie vieren in 2de landelijke en ook dit seizoen staat de ploeg in de top 3 in 1ste landelijke. De in Bredene wonende coach genoot zijn jeugdopleiding als speler in de Oostendse basketwereld. Als coach zette Tom zijn eerste stappen in de Basketschool van BC Telenet Oostende. Daar was Tom een halfjaar lang assistent van topcoach Jean-Marc Jaumin en anderhalf jaar assistent van topcoach Peter Castelein. Na twee jaar bij Telenet Oostende werd Tom Roels headcoach. Eerst twee jaar bij ACJ Brugge in 1ste provinciale. Zijn puike werk werd opgemerkt door Sgolba Aalter (2de landelijke) dat de coach weghaalde in Brugge. Het legde de Oost-Vlaamse club geen windeieren, want in zijn eerste seizoen werd de promotie naar 1ste landelijke gevierd. Bovendien zette de coach mee zijn schouders onder het geslaagde jeugdproject in Aalter.

Met Tom Roels kiest het Wevelgemse basketbal voor een jonge, ambitieuze, gedreven en gemotiveerde trainer-coach. De club is er zich van bewust dat het geen sinecure is om een ervaren topcoach als Peter Castelein te vervangen en op te volgen. Het wil zijn nieuwe coach dan ook alle tijd gunnen om te slagen. Toch getuigt de keuze voor deze nieuwe coach van enorme ambitie. De keuze voor Tom kadert binnen de verjonging en de vernieuwing die de club wil installeren. In die optiek is het ook de absolute betrachting het Wevelgemse jeugdproject een nieuwe incentive te bezorgen. Er werd ook een overeenkomst bereikt met een nieuwe coach voor Holstra Two, dat komend seizoen in 1ste provinciale actief zal zijn. Diezelfde coach zal zich bezighouden met de coördinatie en uitbouw van de jeugdwerking binnen de club, uiteraard in samenspraak met de headcoach.

Tom Roels werkte reeds samen met heel wat grote coaches. Als headcoach bewees hij de afgelopen vier jaar één van de grootste coachesbeloftes te zijn in de basketbalwereld. Tom mag dan nog zeer jong zijn, hij is vooral zeer gemotiveerd en dankbaar voor de kans om het op hoger niveau te proberen. Hij bewees de afgelopen jaren afdoende wat hij in zijn mars heeft. Wij wensen onze nieuwe coach alvast alle succes toe.

De club wenst nogmaals zijn erkentelijkheid te benadrukken ten overstaan van coach Peter Castelein.

Wij wensen Tom Roels alvast heel hartelijk welkom in de Wevelgemse basketfamilie en kijken samen uit naar komend seizoen.

Afscheid van coach Peter Castelein einde seizoen
07/02/2014
BASKETADMIN

BT Holstra Wevelgem heeft beslist om op het einde van huidig seizoen afscheid te nemen van coach Peter Castelein.

De club is de coach uitermate erkentelijk voor al hetgeen hij voor Holstra Wevelgem en het Wevelgemse basketbal heeft gepresteerd. 

Wij wensen Peter Castelein oprecht te bedanken en wensen hem alle succes toe in zijn verdere carrière.

Prettige feesten
24/12/2013
BASKETADMIN

Basket Team Holstra Wevelgem wenst u allen prettige feestdagen toe!

Dat 2014 voor u een gezond, gelukkig en sportief jaar moge worden.

Belangrijk weekend
09/12/2013
Bert

Dit weekend staan voor de club twee heel belangrijke wedstrijden op het programma. Zaterdagavond ontvangt Holstra One om 20u in De Schelp rechtstreeks concurrent Turuka Willebroek. Winst betekent uitzicht op een verlengd verblijf in 2de nationale!

Zondag ontvangt Holstra Two om 14u30 in De Schelp het tweede geklasseerde BBC Wervik. Wevelgem staat eerste en bij winst zet de ploeg een grote stap in het klassement.

De club rekent zowel zaterdag als zondag voor de laatste maal dit kalenderjaar op uw steun!

X-Mas Tournament 2013
05/12/2013
BASKETADMIN
Verslagen
12/11/2013
Bert
De verslagen van de wedstrijden van Holstra One (zaterdag en maandag) staan online. Ook de verslagen van Holstra Two (zowel van zaterdag als van maandag) staan online. Om de verslagen van de wedstrijden van zaterdag te lezen, ga je naar kalender en kies je voor Holstra One of Holstra Two.
Tweede algemene kennisquiz
25/10/2013
Stijn

Holstra Wevelgem organiseert op vrijdagavond 29 november 2013 de tweede editie van zijn algemene kennisquiz. De quiz gaat door in de cafetaria van De Schelp. Teams bestaan uit maximum 5 leden. Inschrijven kan via mailtje naar quiz@basketwevelgem.be met de vermelding van groepsnaam en aantal personen. De prijs bedraagt 20 euro per ploeg. Vorig jaar werd het een groots succes met 30 ploegen. Ook dit jaar is het aantal ploegen beperkt tot 30. Vlug inschrijven is de boodschap!

De eerste vraag wordt gesteld om 20u. Ingeschreven ploegen kunnen zich aanmelden vanaf 19u15. 

X-Mastournament 2013
09/10/2013
BASKETADMIN
BT Holstra Wevelgem is terug een van de organiserende clubs van het internationaal X-Mastournament voor jeugdploegen. Het tornooi geldt als één van de sterkst bezette jeugdtornooien in West-Europa. Het tornooi gaat door op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 december. Gedurende deze drie dagen is er doorlopend basketbal te zien in De Schelp en De Vlaschaard. Organisatie in Wevelgem is in handen van onze club. Kom zeker eens langs voor topbasketbal! Inkom gratis! Zie ook www.x-mastournament.be
Overlijden
25/09/2013
Bert
Wij vernamen het overlijden van mevrouw Linda Salembier. Mevrouw Salembier is de mama van verzorger Vincent Schuerens. De voltallige club betuigt oprecht zijn medeleven aan Vincent bij het overlijden van zijn moeder. De club wenst Vincent en aanverwanten veel sterkte in deze moeilijke periode. De afscheidsdienst vindt plaats op zaterdag 28 september om 10u in de Sint-Bavokerk te Lauwe.
Holstra Wevelgem op de braderie
12/09/2013
Bert

BT Holstra Wevelgem is zondag 15 september aanstaande aanwezig op de Wevelgemse braderie. Gedurende de hele namiddag zal een basketveldje bemand worden. Iedereen die wil mag 45 seconden komen shotten. Iedereen die deelneemt en een formuliertje invult, krijgt sowieso 1 gratis inkomkaart. De persoon die het meest aantal shots binnen gooit in 45 seconden wordt in de loop van de week gecontacteerd en wint een gratis abonnement!

De kleinsten kunnen naar hartenlust komen basketten. Er staan ook initiatielessen op het programma. De stand is te vinden ter hoogte van Folies in de Kortrijkstraat (t.h.v. nr. 97). Er is ook een terras voorzien met drankgelegenheid. Kom dus ook eens langs om iets te drinken en zo onze club te steunen!

NBA ring in Wevelgem
17/08/2013
WIM
Toen de 2 USA ploegen in Wevelgem kwamen oefenen bleek 1 van de trainers een NBA-winner ring te hebben. De jeugd ging er graag mee op de foto. Terecht, dat zie je niet iedere dag !

de nieuwe mascotte
12/08/2013
BASKETADMIN
Website
08/08/2013
Bert
De website werd volledig up to date gebracht door webmaster Wim, waarvoor dank! Alle teamsamenstellingen en alle kalenders zijn volledig up to date. Voor verslagen, scoutingsmateriaal en eventuele foto's kun je altijd klikken op het vergrootglaasje naast de wedstrijd van jullie keuze. Eind augustus worden alle nieuwe ploegfoto's en nieuwe individuele foto's van spelers en coaches op de website geplaatst.
kalender & spelers
17/07/2013
BASKETADMIN

De competitiekalender, de oefen en bekermatschen van BT One staan on-line. Ook de beker en oefenwedstrijden van BT Two staan on-line.

De spelers van One, Two, kadetten en juniors zijn aangevuld.

Laureaten West-Vlaamse coach
26/06/2013
BASKETADMIN

Bron : Het Nieuwsblad

Peter Castelein werd vrijdag in Oostende verkozen tot West-Vlaams coach van het jaar. Hij veroverde afgelopen seizoen met Holstra Wevelgem A de titel in derde klasse.

Jeroen Debaveye, zijn collega van de Wevelgemse B-ploeg, viel twee keer in de prijzen.

Roger De Koster kreeg de Lifetime Achievement Award overhandigd.

West-Vlaams coach van het jaar : Peter Castelein (Wevelgem A)
Coach nationale/landelijke (M) : Peter Castelein (Wevelgem A)
Coach landelijke (V) : Pascal Maes (Ieper B)
Coach provinciale : Dirk Brouns (Blankenberge A)
Coach 1ste provinciale (M) : Frederic Claessens (Waregem B)
Coach 1ste provinciale (V) : Jeroen Debaveye (Moorsele)
Coach 2de provinciale (M) : Philippe Devisscher (Mibac A)
Coach 2de provinciale (V) : Luc Marteel (De Panne B)
Coach 3de provinciale A (M) : Jeroen Debaveye (Wevelgem B)
Coach 3de provinciale B (M) : Rudy Manderick (Gullegem A)
Coach 4de provinciale A (M) : Bart Van Kerschaver (Mibac B)
Coach 4de provinciale B (M) : Stephane Lanoy (Marke B)
Coach 4de provinciale C (M) : Steven Deprez (Iebac C)
Lifetime Achievement Award : Roger De Koster
Provinciaal ref van het jaar : Philip Maes

Overlijden Dirk Naessens
26/06/2013
Bert
Langs deze weg wenst BT Holstra Wevelgem zijn medeleven te betuigen bij het onverwachte overlijden van coach Dirk Naessens. Onze club wenst familie en vrienden van Dirk veel sterkte toe. De begrafenis vindt plaats zaterdag a.s. om 11u30 te Avelgem.
Verkiezing spelers van het jaar
18/05/2013
Bert

Op de kampioenenviering werden gisterenavond ook de MVP's verkozen. De sportieve staff van de club besliste als volgt:

Most Improved Player Holstra Two: Gilles Deleu
Most Valuable Player Holstra Two: Stoffel Castelein
Defensive player of the year: Alexander Byttebier
Most Improved Player Holstra One: Lorenz Verbauwhede
Most Valuable Player Holstra One: Jérome Vandenberghe

Cadetten winnen tornooi in Bissegem
13/05/2013
Bert
De landelijke cadetten van coach Luc Margodt wonnen afgelopen zondag de 20ste editie van het Olbak-tornooi. De cadetten wonnen alle 4 hun wedstrijden. Proficiat!
Kampioenenhuldiging
01/05/2013
Bert

Om dit uitzonderlijk boerenjaar in stijl af te sluiten, nodigen wij al onze sympathisanten, medewerkers, sponsors, supporters, ... kortom iedereen van harte uit op onze kampioenenhuldiging. Dit kampioensfeestje gaat door op vrijdag 17 mei in de cafetaria van De Schelp en dit vanaf 19u30.

Dit seizoen speelde zowel Holstra Two (3de provinciale) als Holstra One (3de nationale) kampioen. Holstra One strandde pas in de halve finale van de Beker van Vlaanderen tegen latere kampioen in 2de nationale, Gembo Borgerhout. Holstra Two kan zaterdag aanstaande nog de dubbel veroveren door de bekerfinale te winnen tegen eersteprovincialer BM Waregem Two.

Dit alles dient gevierd te worden! Wij nodigen iedereen heel graag uit om samen met de spelersgroep, sportieve staff en bestuur te klinken op een fantastisch seizoen. Wij bieden u graag een natje en een droogje aan. Na een aantal spelers in de bloemetjes te hebben gezet en een paar woordjes van spelers/coach geeft de DJ er een lap op om er een geslaagde "We are the champions - party" van te maken!

Iedereen hartelijk welkom! Vrije inkom!

Opendeurdagen HOLSTRA
27/02/2013
Bert
Onze hoofdsponsor HOLSTRA viert dit jaar zijn 15de verjaardag. Een dikke proficiat! Dit weekend gaan hun opendeurdagen door in het Wevelgems filaal (Kortrijkstraat). Ga gerust eens langs en maak kans op vrijkaarten voor de wedstrijd tegen Falco Gent van zaterdag 2 maart aanstaande (20u15 - De Schelp). Neem ook eens een kijkje op hun website www.holstra.be
horloge gevonden
27/01/2013
BASKETADMIN

Na de match Wevelgem-Knokke bleef er in de Schelp een horloge liggen. De persoon die z'n horloge verloren is mag het ons altijd laten weten via secretariaat@basketwevelgem.be

 

Nieuwjaarsbubbels
03/01/2013
Bert
BT Holstra Wevelgem wenst u van harte een gezond en gelukkig 2013 toe. De club wil alle supporters, sympathisanten en sponsors bedanken voor de trouwe steun en nodigt iedereen uit op de thuiswedstrijd van zaterdag aanstaande tegen ASTE Kain (20u15). Elke aanwezige krijgt na de wedstrijd een glaasje cava aangeboden van de club. Nadien volgt in de cafetaria een kleine nieuwjaarsfuif met DJ. Iedereen welkom om te klinken op het nieuwe jaar!
X-Mastournament 2012
01/01/2013
Bert
Langs deze weg wil onze club alle vrijwilligers bedanken die drie dagen lang hebben meegewerkt aan het welslagen van het kersttornooi. Op de site te Wevelgem won Okapi Aalstar bij de U18 op zondag de finale tegen Kortrijk Sport CB.
Foto's quiz
01/12/2012
Bert
Via de link https://picasaweb.google.com/DekokerPh kun je nu reeds de foto's bekijken van onze quiz van gisterenavond: doorklikken naar quiz en je ontdekt de vele foto's getrokken door onze webfotograaf Philippe Dekoker (waarvoor dank!). Langs deze weg een proficiat aan de winnaars van gisterenavond, Ganesha! Dank aan alle 30 deelnemende ploegen voor de meer dan geslaagde eerste editie van onze quiz. En uiteraard ook een grote dank aan alle helpers en medewerkers!
Quiz
29/11/2012
Bert
Vrijdagavond aanstaande gaat onze eerste algemene kennisquiz door. Dit in de cafetaria van De Schelp. Deuren: 19u30. Eerste vraag wordt gesteld om 20u. Supporters ook welkom.
Bekerverslag kadetten
05/11/2012
BASKETADMIN

Wegens het voorlopig ontbreken van de kalender van de landelijke ploegen hier alvast het verslag van de laatste bekermatch.

Na de nipte uitschakeling in de beker van Vlaanderen vorige week door Sint-Niklaas, kregen  onze kadetten deze week herkansing tegen Oostkamp voor de beker van W-VL.   Sander was er deze keer wel bij, Kevin is nog steeds out met blessure. 
De gunstige evolutie van de laatste wedstrijden werd in het eerste quarter meteen bevestigd.  Door goeie defense konden we van in het begin fastbreaks lopen en werd het tempo heel hoog gehouden.  24-14 na het eerste quarter.  In het tweede liep het iets minder vlot, maar Karim en Justin bleven wel afwerken binnen de bucket.  Oostkamp herpakte zich en was vooral vanop afstand efficient.  Aan de rust stond het 39-30, de wedstrijd kon dus nog alle kanten uit.
De onzekerheid duurde niet lang, onmiddelijk nam Holstra de wedstrijd en het tempo in handen en liep als een sneltrein over de tegenstrever.  Er werd hard op de man met de bal verdedigd, wat resulteerde in een aantal steels en een maximale voorsprong van 23 punten op 10 minuten van het einde.
het laatste quarter veranderde niet veel, Oostlkamp kon geen vuist meer maken  en we speelden mooi de match uit.   Eindstand 83-66

Speelden voor Wevelgem  Hobie, Sander, Maxim, Niel, Jules, Cedric, Elias, Karim & Justin

Overlijden moeder Geert Tanghe
04/11/2012
Bert
In de nacht van vrijdag op zaterdag overleed de moeder van verzorger Geertje Tanghe. De club wenst langs deze weg zijn deelneming te betuigen aan Geert, vader Roger en alle familie. De begrafenis vindt plaats komende vrijdag om 10u.
Overlijden Willy Decraene
02/11/2012
Bert
Wij vernemen als club het overlijden van Willy Decraene. Willy was als journalist actief bij Het Laatste Nieuws waar hij vooral de regionale basketbalwereld opvolgde. Onze club had doorheen de heel veel jaren een zeer goeie relatie met Willy. Wij willen langs deze weg onze deelneming betuigen aan familie en collega's van Willy.
Bekerzondag in De Schelp
24/10/2012
Bert

Zondag aanstaande staan 3 wedstrijden op het programma in De Schelp. Een overzicht:

- 11u: Landelijke Juniors - BBC Willebroek (Beker van Vlaanderen)
- 14u: BT Holstra Two - Olbak Bissegem One (Beker van West-Vlaanderen)
- 17u: BT Holstra One - BBC Ekeren (Beker van Vlaanderen)

Met Olbak Bissegem One krijgt onze 2de ploeg (3de prov.) de titelfavoriet uit 1ste provinciale over de vloer. Winst zit er hoogstwaarschijnlijk niet in, maar het wordt wel een weerzien met o.a. Ole Vanhauwaert, Edwin Samson en Nils Jouret.

BBC Ekeren speelt in 3de nationale A en telt in zijn sterke kern onder andere oud gediende Yves Dupont.

Quiz
10/10/2012
Bert

Basket Team Holstra Wevelgem organiseert in samenwerking met Jong Basket Wevelgem Seniors een eerste algemene kennisquiz op vrijdag 30 november aanstaande. Deze gaat door in Evenementenhal De Schelp - deuren om 19u30 en aanvang om 20u. Ploegen van minimum 4 en maximum 6 personen (deelname kost 20 euro per ploeg).

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar quiz@basketwevelgem.be met vermelding van ploegnaam en aantal deelnemers per ploeg. Je krijgt sowieso een bevestiging van de inschrijving.

Wij verwachten jullie allemaal!

Opendeurdagen HOLSTRA
28/09/2012
Bert

Onze naamsponsor houdt dit weekend zijn jaarlijkse opendeurdagen. Allen welkom in het Wevelgemse Holstra-filiaal op 28, 29, 30 september en 1 oktober!

Profiteer van uitzonderlijke voorwaarden op garagepoorten en zonwering tijdens de opendeurdagen!

Winnaars tombola
03/09/2012
Bert
Het juiste antwoord op de tombolavraag die gesteld werd op de fandag was 37 seconden en 52 hondersten. De winnaar werd Myriam Neyrinck (met 37 seconden en 45 hondersten maar 7 hondersten verwijderd van het juiste antwoord)! Andere winnaars werden: Lieve Naessens, Ingrid Seynaeve, Freddy Debeuf, Gilles Dewaele, Marianne Verkest, Greet Leenknecht, Wim Berteloot, Carl Verbauwhede en Martine Severens. De winnaars mogen hun prijzen afhalen op de thuiswedstrijd van zondag a.s. tegen De Pinte. Proficiat!
Cadetten winnen tornooi in Dottenijs
26/08/2012
Bert
Vorige zondag wonnen de landelijke cadetten van coach Salem Ousta het Europatornooi te Dottenijs. Een mooie prestatie die zeker een proficiat verdient! Daarnaast leverden de Holstra-cadetten ook de MVP van het tornooi af. Karim Kediambiko werd verkozen tot MVP. Proficiat!
website
24/07/2012
BASKETADMIN

Zo, de website staat in de nieuwe kleuren klaar voor het nieuwe seizoen. Nu nog het oefenprogramma toevoegen en er kan opnieuw actief gevolgd worden op de website. Veel basketplezier.

Basket Team Holstra Wevelgem nu ook op facebook
16/07/2012
Bert
Onze club is thans ook aanwezig op de sociale media. Via deze link (http://www.facebook.com/#!/pages/Basket-Team-Holstra-Wevelgem/467985976546304) kunnen jullie onze club "leuk vinden". Net zoals op deze website zal op onze facebook-pagina regelmatig nieuws en weetjes te bespeuren vallen. Doen!
Overlijden
22/06/2012
Bert
Wij vernemen het onverwachte overlijden van Benjamin Ousta (neef van Salem Ousta, coach van de landelijke cadetten binnen onze club). Benjamin overleed op 24-jarige leeftijd. De club wenst Salem en zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke momenten. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 23 juni om 10u30 in de Sint-Pius X-kerk te Kortrijk.
Persbericht
21/06/2012
Bert

Volgend persbericht werd heden, 20 juni 2012, de wereld ingestuurd:

Wevelgemse firma HOLSTRA nieuwe naamsponsor van het Wevelgems basketbal

Na vijf jaar verschijnt de firma Holstra terug op het toneel als hoofdsponsor van het Wevelgemse herenbasket. De firma, die vooral op het vlak van poorten, zonwering, rolluiken en terrasoverkappingen actief is, kende in die tijd een sterke groei. “Niemand kan erom heen dat ook het Wevelgemse basketbal de laatste jaren terug een enorme boost kende. Op die manier was het niet verwonderlijk dat we elkaar terugvonden”, stelt Filip Holvoet, zaakvoerder van Holstra. De firma kent naast zijn hoofdfiliaal in Wevelgem ook een filiaal te Alveringem, waardoor de derby tegen Melco Ieper voor de nieuwe hoofdsponsor meteen met stip in de agenda staat genoteerd.

De nieuwe naam van onze club wordt aldus gewijzigd in Basket Team Holstra Wevelgem. De club is alvast tevreden op dergelijk korte termijn met een nieuwe hoofdsponsor op de proppen te komen. Na de (terug)komst van succesvol coach Peter Castelein en de daaraan verbonden verjonging van de spelerskern, kan de club nu ook uitpakken met een nieuwe, succesvolle en dynamische hoofdsponsor. De firma Holstra wordt voor minimum drie seizoenen de hoofd- en naamsponsor van onze club. Ook de clubkleuren van onze ploegen worden in die zin gewijzigd.

De club steekt alvast de ambities niet onder stoelen of banken. “We willen met een sterk verjongde kern terug de linkerkolom halen en waar mogelijk mikken op een top 5 plaats. Een even grote ambitie schuilt erin de werving van supporters en sympathisanten verder te zetten. De keuze voor coach Peter Castelein en de klemtoon op jeugdwerking zijn daar niet vreemd aan. We zijn ervan overtuigd dat binnen de kortste keren ‘Holstra Wevelgem’ een begrip wordt in de ruime basketbalwereld.”

Beker van Vlaanderen
25/04/2012
Bert

Komend weekend (12-13 mei) worden de finales van de Beker van Vlaanderen afgewerkt. Alle finales gaan door te Roeselare (Zaal Schiervelde). Voor meer informatie, raadpleeg de website van de VBL. Op zaterdagavond staat de herenfinale op het programma. Om 20u15 nemen tweedeklassers Gembo Borgerhout en Duva Fruit Gistel (ploeg van coach Peter Castelein) het tegen elkaar op.

Landelijke Juniors in Beker van West-Vlaanderen
20/02/2012
Bert
Komende zaterdag spelen onze Landelijke Juniores om 10u de kwartfinale van de Beker van West-Vlaanderen in de eigen Schelp tegen buur BBC Gullegem. Kom onze jongens aanmoedigen; opworp om 10u in De Schelp!
Nieuwjaarsreceptie bij Modular
04/02/2012
BASKETADMIN
De foto's van de nieuwjaarsreceptie bij Modular staan bij Events.
Geert Tanghe ontvangt Sportverdienste van gemeente Wevelgem
23/01/2012
BASKETADMIN

Verzorger Geertje mocht de trofee van sportverdienste van de gemeente Wevelgem in ontvangst nemen.
Vooraf werd Geert geinterviewd door Carl Bertele (sportverslaggeving Radio 1).
Je kan de foto's vinden bij de Events.

X-mastournament
24/12/2011
Bert

Maandag aanstaande gaat het jaarlijkse X-Mastournament terug door. Ook TMCI Wevelgem is opnieuw van de partij. Zowel in De Schelp als in De Vlaschaard zijn op maandag, dinsdag en woensdag de hele dag door wedstrijden van internationaal niveau! Kom zeker eens een kijkje nemen. Alle wedstrijden en meer info is te vinden op de website van het International X-Mastournament. Onze dank gaat reeds bij voorbaat uit naar de talrijke medewerkers om dit tornooi ook in Wevelgem tot een succes te maken! Iedereen welkom, inkom gratis!!

Rouwbericht
22/12/2011
BASKETADMIN

De pa van Erik Heemeryck (Terra Mia) is op 81 jarige leeftijd gestorven na een slepende ziekte van 14 maanden.

De uitvaart gaat door a.s. donderdag 29/12/2011. Mensen die hun medeleven willen betuigen kunnen dit sturen naar het secretariaat van TMCI.

Beker
25/10/2011
Bert
Zondagnamiddag is het bekernamiddag voor TMCI Wevelgem. Om 14u30 neemt TMCI Two het in de 1/16de finales van de Beker van West-Vlaanderen op tegen tweedeprovincialer Wibac St-Eloois Winkel A. Om 17u is het de beurt aan TMCI One dat in het kader van de Beker van Vlaanderen Turuka Willebroek partij geeft. Turuka speelt in derde nationale A. Beide wedstrijden gaan door in De Schelp.
x-mastournament
23/10/2011
BASKETADMIN

Op 26-27 en 28 december gaat opnieuw het internationaal baskettornooi door voor U-18, U-16 & U14 in De Schelp te Wevelgem, de Sportcampus Lange Munte te Kortrijk en Sportpunt 2 te Zwevegem.

Niet te missen, check www.x-mastournament.be voor meer details ivm de verschillende ploegen en de planning.

 

Foto's events
22/09/2011
BASKETADMIN

Door te klikken op "events" (links in het menu onder Praktische Info) kun je alle foto's van TMCI-evenementen terugvinden genomen door onze webografen Philippe Dekoker en Philippe Bolen. Van vorig seizoen zijn de foto's van de nieuwjaarsreceptie bij sponsor Modular terug te vinden. Voor dit seizoen werden de foto's van de persconferentie bij sponsor Terra Mia reeds geüpload alsook een impressie van het VIP-gebeuren bij de wedstrijd tegen KBBC Oostkamp.

Overlijden
15/09/2011
Bert
Wij vernamen het overlijden van dhr. Roger Salembier, grootvader van onze verzorger Vincent Schuerens. TMCI Basket Wevelgem wenst Vincent en zijn familie veel sterkte in deze moeilijke periode.
Geslaagde Fandag
29/08/2011
Bert

TMCI Wevelgem kan terugblikken op een meer dan geslaagde Fandag. Ondanks het slechte weer konden de 125 eters genieten van een lekkere barbecue. TMCI One kon zijn voorbereiding opsmukken met een schitterende zege tegen tweedeklasser CEP Fleurus. Een sterke remonte in het 4de quarter na een 12-puntenachterstand zorgde voor een verdiende 66-63 zege tegen een op papier sterker Fleurus. Op hetzelfde tijdstip won ook TMCI Two na een thriller van formaat ook zijn bekerwedstrijd op het veld van GB Koekelare (64-67). Om het feest compleet te maken kwamen de Landelijke Miniemen van coach Salem Ousta als winnaar terug van het internationaal tornooi in Dottenijs. Proficiat aan alle teams!

Ook een grote dankjewel aan alle medewerkers die een geslaagde fandag mogelijk maakten!

TMCI-fandag op 28 augustus
26/07/2011
BASKETADMIN
Noteer alvast in jullie agenda: De jaarlijkse Fandag met barbecue en galawedstrijd zal dit seizoen plaatsvinden op zondag 28 augustus 2011. Een rijkelijke barbecue vormt de aanzet van de bekerwedstrijd tegen toptweedeklasser CEP Fleurus om 16u. Je kan hier opnieuw on-line inschrijven !
Halve finale Beker van West-Vlaanderen
31/03/2011
Bert

De Landelijke Juniors van TMCI Wevelgem spelen zondagvoormiddag aanstaande in De Schelp om 10u de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen. Dit thuis tegen het sterke KBBC Oostkamp. De wedstrijd wordt afgewerkt in 1 wedstrijd: wie wint speelt begin mei de finale tegen de winnaar van het duel tussen BS Waregem en Telenet Oostende.

Onze jongens verdienen uw steun en aanwezigheid... Tot zondag!

Bereikbaarheid De Schelp zaterdag a.s.
23/03/2011
BASKETADMIN

Naar aanleiding van de UCI World Tour klassieker Gent-Wevelgem van zondag worden enkele ingrijpende verkeersmaatregelen genomen: Vanaf zaterdag 26 maart om 12u wordt er éénrichtingsverkeer ingevoerd waardoor er geen verkeer mogelijk is richting Menen. Het verkeer wordt omgeleid via de Lode De Boningestraat, Guido Gezellestraat, Jan Breydelstraat en Moorselestraat naar de Menenstraat.

transfer-nieuws
18/03/2011
BASKETADMIN

Deze week verlengden Jules Robyns en Robrecht Vanwijnsberghe hun verblijf in Wevelgem met 1 jaar.

TMCI Wevelgem deed deze week een eerste inkomende transfer. Edwin Samson (forward, 1982) komt over van Melco Ieper.

TMCI Wevelgem Two zal volgend jaar onder leiding van Coach Jeroen Debaveye (momenteel aan de slag bij de dames van BT Kortrijk) spelen. Jeroen zal ook de Landelijke Juniors onder zijn hoede nemen. Salem Ousta blijft aan de club verbonden en zal de Landelijke Miniemen trainen.

Dankwoord
31/12/2010
Bert

TMCI Basket Wevelgem wenst alle medewerkers aan het meer dan geslaagde X-mastournament te bedanken. Dankzij de enorme en vrijblijvende inzet van vele medewerkers werd dit internationaal kersttornooi terug een schot in de roos. Tornooidirecteur Peter De Lepeleire kon opnieuw heel wat Europese topteams naar Wevelgem halen.

Hartelijk dank aan alle medewerkers!!

Voor alle info verwijzen wij u door naar de website van het X-mastournament.

Beste wensen
25/12/2010
BASKETADMIN
TMCI Basket Wevelgem wenst iedereen een prettig Kerstfeest en een sportief gelukkig Nieuwjaar!
AFGELASTING
18/12/2010
Bert

Wegens de slechte weersvoorspellingen voor deze avond/nacht worden alle wedstrijden van de nationale (met uitzondering van eerste nationale heren) en landelijke competities voorzien voor vandaag, zaterdag 18/12, uitgesteld.

Ook de wedstrijden van TMCI Two en Three werden afgelast.

Afgelasting wedstrijden
04/12/2010
BASKETADMIN
Weekend 4&5 december 2010. Wegens de slechte weersomstandigheden worden alle nationale (uitgezonderd 1e nationale heren) en landelijke wedstrijden van de reguliere competitie en de bekercompetitie uitgesteld. Voor de provinciale wedstrijden is het nog afwachten.
X-Mas Tournament promo
04/12/2010
BASKETADMIN
Internationaal X-MAS Baskettornooi
25/11/2010
BASKETADMIN

Op 26-27 en 28 december gaat opnieuw het internationaal baskettornooi door voor U-18, U-16 & U14 in De Schelp te Wevelgem, de Sportcampus Lange Munte te Kortrijk en Sportpunt 2 te Zwevegem.

Niet te missen, klik hier voor de flyer of check www.x-mastournament.be voor meer details ivm de verschillende ploegen en de planning.

Beker van Vlaanderen
28/10/2010
Bert

TMCI Wevelgem speelt zondag zijn eerste match in het kader van de Beker van Vlaanderen. Wevelgem neemt het op tegen eersteprovincialer Black Bears Gent. Wedstrijd vangt aan om 17u en wordt afgewerkt in sportarena Het Tolhuis (Tolhuislaan 77, 9000 Gent). De thuisploeg krijgt een voorgift van 15 punten.

Beker van West-Vlaanderen
28/10/2010
Bert
TMCI Wevelgem Two speelt zaterdagavond om 18u aan huis in het kader van de 1/16de finales tegen 1steprovincialer BBC De Panne A. TMCI Two krijgt een voorgift van 10 punten. Opworp om 18u in De Schelp.
Fandag : BBQ en bekerwedstrijd
07/08/2010
BASKETADMIN

Jullie zijn opnieuw massaal uitgenodigd op de Fandag van TMCI Wevelgem.
Deze gaat door op zondag 29 augustus vanaf 11:30u.

Wat mag je verwachten ?
- gezellige BBQ
- ploegvoorstelling
- Bekerwedstrijd tegen Mons

De mensen die er de voorbije jaren bij waren kunnen alleen maar positief zijn. Dit jaar wordt het zeker opnieuw zo goed.

Klik op deze link om on-line in te schrijven

Transfernieuws
29/07/2010
BASKETADMIN

TMCI Basket Wevelgem haalde net voor de start van de voorbereiding op het komende seizoen nog een extra speler in huis.

Estime Vangu (°1988, 1m95) komt de rangen van TMCI versterken. Estime speelde vorig seizoen voor tweedeklasser Nijvel waar hij goed was voor 13.9ppg, 6.1rpg, 1.5apg en 1.1spg. Het jaar ervoor was Estime lid van de Siemens-school van Base Oostende en speelde er bij derdeklasser Duva Gistel. Eerder speelde deze 4-speler bij Verviers-Pepinster en Antwerp Giants/Ticino Merksem. 

TMCI Wevelgem start zondag 1 augustus aanstaande met een stagedag aan het nieuwe seizoen. Ook nieuwe speler Estime Vangu zal er reeds bijlopen. Coach Frank De Brucker blaast verzamelen om 10u 's morgens in De Schelp.

DANK
19/04/2010
BASKETADMIN
Na de verrassende en uitgebreide dankbetuigingen van het bestuur aan alle medewerkers wil ik hierbij ook het bestuur van harte danken voor het uitstekende seizoen 2009-2010. Zij zorgden ervoor, samen met nog een hele reeks andere mensen, dat het nodige budget, organisatie, VIP en zoveel meer van een uitstekende kwaliteit was. Op naar het volgende seizoen en nog meer van dat ... maar eerst gaan we het voorbije seizoen vieren komende vrijdag. Allen daarheen!
TMCI-fuif op vrijdag 23 april
28/03/2010
Bert

Op vrijdag 23 april a.s. organiseert TMCI Wevelgem een spetterende basketfuif ("Over-time") in zaal Leyedaele te Wevelgem.

Gelieve dit allemaal in uw agenda te schrijven. Iedereen welkom! Kaarten in vvk kosten 4 EUR, add 5 EUR. 

Met dank aan onze sponsors: Cope-Invent, Terra Mia, Bekaert Biscuits, Houtatelier Van Reeth, Garage Codi-Cars, Jasa Automation, Philip Lebon en hoofdsponsor Elektriciteit Marc Vandewalle!

Bereikbaarheid van "De Schelp" aanstaande zaterdag
25/03/2010
BASKETADMIN
Vanaf zaterdagmiddag zal de grote baan in de richting Menen-Kortrijk tot aan de markt in Wevelgem éénrichtingsverkeer zijn. Verkeer komende vanuit richting Kortrijk naar De Schelp toe dienen op de markt de Lode de Boningestraat, Roeselarestraat, Nieuwstraat, Kijkuitstraat, Marktstraat, Normandiestraat & Brouwerijstraat te nemen.
X-Mastournament
25/12/2009
BASKETADMIN
De organisatoren van het Vierde Internationaal X-Mas Tornooi in Kortrijk en Wevelgem heten U van harte welkom op hun evenement. Voor de eerste keer ontvangen we teams vanuit gans Europa. Het progamma voor 26, 27 & 28 december kan je vinden op www.x-mastournament.be
Overlijden Tine Deman
17/11/2009
Bert

Tine Deman, zus van landelijk cadet Maarten en dochter van Patrick en Gudrun Deman die altijd de handen uit de mouwen steken voor TMCI Basket Wevelgem, overleed zaterdagmiddag aan de gevolgen van een verkeersongeval. Tine werd 29 jaar en was pas getrouwd.

Wij bieden, in naam van allen binnen TMCI Basket Wevelgem, de getroffen familie onze oprechte deelneming aan en hopen dat dit in deze moeilijke momenten enige steun kan betekenen.

De begrafenisplechtigheid vindt plaats aanstaande zaterdag om 10u30.

Kerststage TMCI Basket Wevelgem
10/11/2009
Bert

Op 21, 22 en 23 december organiseert TMCI Wevelgem een vervolmakings-kerststage voor pupillen en miniemen ('94, '95, '96, '97). De stage gaat door in Zaal De Schelp en gaat door telkens van 9u30 tot 16u.

Er is een gediplomeerde staff van A-trainers met o.a. Frank De Brucker, Wouter Van Hoorne en Luc Margodt.
Kostprijs werd heel democratisch gehouden en bedraagt 40 EUR. Inbegrepen in de prijs: ethias-verzekering, drankje tijdens de pauze en een aandenken.

Inschrijven en of meer informatie: wouter.vanhoorne@skynet.be of 0474/93.32.48. Pas ingeschreven als volledige som is gestort op volgend rekeningnummer: 733-0352182-05 met vermelding naam, club en geboortejaar.

Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Maximum aantal inschrijvingen: 40. Wees er dus snel bij!

Nieuwe update
08/09/2009
Stijn

De statistieken van alle oefenwedstrijden staan online. U kunt ze bekijken via kalender --> details.

Details bij wedstrijden
06/09/2009
Stijn

Webmaster Wim slaagde erin de statistieken van de wedstrijden van onze fanionploeg online te brengen. De stats (en later ook verslagen en foto's) vind je door te klikken op "kalender" en daarna op "details" bij de wedstrijd naar keuze.

De stats van alle bekerwedstrijden (TMCI One) staan nu reeds online. De andere stats (van oefenwedstrijden) komen binnenkort ook online. Er is ook een wedstrijdverslag van de thuiswedstrijd tegen BC Willebroek toegevoegd.

TMCI Wevelgem dankt zijn webmasters voor het vele werk.

Persvoorstelling maandag 7 september 2009
01/09/2009
Bert

Persbericht

Op maandag 7 september aanstaande staat de persvoorstelling van TMCI Basket Wevelgem op het programma. Vanaf 19u worden pers en sponsors verwelkomd met een hapje en een drankje. De avond gaat door in de bar van Evenementenhal De Schelp.

De volledige spelersgroep en sportieve staff wordt voorgesteld en de ambities van de club zullen uit de doeken worden gedaan. De nieuwe clubtenues zullen worden geshowd waarna de nodige foto's zullen kunnen worden getrokken.

Bestuur en sportieve staff zullen op alle vragen van de pers antwoord bieden.

I.o.
Terra Mia Cope-Invent Basket Wevelgem

Geslaagde fandag
31/08/2009
Stijn

Gisteren vond de TMCI-fandag plaats. Meer dan 180 personen kwamen smullen van de lekkere barbecue. Het werd een gezellige namiddag en met een aangename wedstrijd als afsluiter kan de fandag zeker een succes genoemd worden.

We wensen de vele medewerkers van harte te bedanken voor hun inzet!

Fandag op 30 augustus
02/08/2009
BASKETADMIN

TMCI Basket Wevelgem organiseert op 30 augustus aanstaande een fandag met barbecue.

Om 11u30 wordt iedereen verwacht en kan iedereen naar hartelust proeven van de aperitief à volonté. Vanaf 12u30 gaat de rijkgevulde barbecue van start. In de namiddag wordt gezorgd voor heel wat randanimatie en wordt het fanionteam anno 2009-2010 voorgesteld aan iedere aanwezige!!

De afsluiter van de namiddag is om 16u met een bekermatch tegen Pitzemburg (2de nationale) met sterspelers als Roelandts, Swaeb en Kitieu...

De prijs voor de barbecue bedraagt 15 EUR. Een combi-ticket (BBQ + match) bedraagt 20 EUR.

Al wie een leuke namiddag wil beleven en kennis wil maken met de nieuwe spelersgroep en de nieuwe coaches moet gewoon aanwezig zijn!!!

Inschrijven kan hier.

 

Abonnementen
30/07/2009
Bert

TMCI Wevelgem geeft u de mogelijkheid een abonnement aan te schaffen aan een voordelige prijs. Voor 70 EUR bekomt u ingang voor 13 thuiswedstrijden (prijs per match: 7 EUR) waaronder derby's tegen Ieper, Kortrijk, Gistel, De Pinte en Oostkamp. Daarenboven verkrijgt u 10 drankbonnen bij het bestellen van een abonnement. Ook de wedstrijden van de 2de ploeg die doogang vinden (18u) voor de wedstrijden van het fanionteam kunt u bijwonen bij het vertonen van uw abonnement.

Het abonnement zal ter beschikking liggen de avond van de eerste thuismatch op 12 september. Een abonnement bestellen doet u door het bedrag van 70 EUR over te schrijven op rekeningnummer 733-0352182-05 met vermelding “abonnement”.

Grijp deze kans en bestel uw persoonlijk abonnement.

Nieuws per ploeg
26/07/2009
Bert

De nieuwtjes zullen voortaan per team worden gerangschikt.

Zo vindt u bij TMCI One reeds enkele nieuwtjes.

 
Copyright Basket Team Holstra Wevelgem 2009-2013 -  design DYAD -  code DYAD