Practical Info Organisation News Rangschikking Kalender Team Home
 
Inkomende transfer
18/04/2016
Bert

Holstra Wevelgem One versterkte zich met Maarten Verschuere. Maarten was de afgelopen seizoenen lid van de Oostendse basketschool en speelde met Duva Gistel in 2de nationale. De 18-jarige pointguard kijkt met vertrouwen uit naar zijn nieuwe uitdaging. De club wenst Maarten van harte welkom.

Tom Roels blijft headcoach in seizoen 2016-2017
05/03/2016
Bert
Headcoach Tom Roels blijft ook komend seizoen de sportieve baas van Holstra Wevelgem One. De Bredenaar start hiermee aan zijn 3de seizoen in De Schelp. De volledige club is ervan overtuigd dat coach Tom de juiste man op de juiste plaats is. De coach overtuigde de afgelopen jaren reeds met zijn grote basketbalkennis en zijn eerlijke manier van werken. Bovendien is ook de mens Tom, die respect hoog in het vaandel draagt, de ideale persoon om mee samen te werken. Wij wensen coach Tom komend seizoen alle succes toe en zijn ervan overtuigd één van de beste West-Vlaamse coaches in huis te hebben. Proficiat, Tom. En veel succes!
Inkomend transfernieuws
06/02/2016
Bert
Amaury Tandt (°1987) komt volgend seizoen de rangen van Holstra Wevelgem versterken. De guard-forward kent een rijk verleden in het Wevelgemse basketbal en begint komend seizoen aan zijn derde passage in De Schelp. Amaury genoot zijn jeugdopleiding in Wevelgem en maakte als jonge gast deel uit van de topploeg in 2de nationale. Een aantal seizoenen terug speelde Amaury met Holstra One kampioen in 3de nationale. Het gevoel terug thuis te komen in een groep die gekend is, gaf de doorslag. Amaury zal ook ingeschakeld worden als jeugdcoach. Welkom terug en veel succes!

Intussen zijn de gesprekken met de huidige spelersgroep volop aan de gang. Uit die gesprekken volgt dat iedereen zich heel goed voelt binnen de club en graag zijn verblijf bij de club zou verlengen.
Uitgestelde match in Comblain
05/02/2016
Bert
De door de weersomstandigheden uitgestelde match op het veld van Comblain zal doorgaan op donderdag 3 maart om 21u.
Afgelasting
16/01/2016
Bert
De match tussen Mailleux Combain-au-Pont en Holstra One van deze avond werd om reden van de weersomstandigheden afgelast en naar latere datum uitgesteld. Holstra Two speelt om 17u op het veld van Bent Schoenen Waregem Two.
Andorra-België op groot scherm
10/10/2015
BASKETADMIN

Vanavond kunt u de voetbalwedstrijd Andorra-België live volgen op groot scherm in onze cafetaria. Zo kunt u het beste van twee werelden combineren! 

Blessurenieuws
30/09/2015
BASKETADMIN

Pech blijft het team van coach Roels achtervolgen. 

Kapitein Tom Van De Keere is reeds een kleine anderhalve maand out en mag pas volgende week voorzichtig beginnen lopen. Ook Joren Mahieu was er afgelopen weekend niet bij. Hij blesseerde zich twee weken terug aan de meniscus. Op het veld van Aarschot speelde hij twee quarters terug met pijnstillers, maar intussen is duidelijk dat de blessure niet echt meevalt. Hij is ook nog een paar weken out. 

Bovenop dit alles komt het slechte nieuws dat ook Jérome Vandenberghe, die de afgelopen twee maanden op bijzonder hoog niveau acteerde, zich heeft geblesseerd. Jérome had al een tijdlang last van zijn hand. De diagnose is hard: Jérome heeft het middenhandsbeentje van zijn rechterhand gebroken. Het is afwachten hoelang hij effectief out zal zijn, maar naar alle waarschijnlijkheid zal Jérome minstens 5 weken aan de kant moeten blijven.

Zonder Van De Keere, Vandenberghe en Mahieu gaat Holstra One zeer zware weken tegemoet in 3de nationale.

Uurwijziging
01/09/2015
Stijn
De thuiswedstrijd van zondag 31 januari 2016 tegen Royal Brussels werd vervroegd van 17u naar 15u30.
Abonnementen 2015-2016
30/06/2015
Bert

Hieronder vind je de informatie betreffende de abonnementsprijzen voor komend seizoen. Twijfel niet en reserveer je zitje voor alle thuiswedstrijden in De Schelp. U kan uw abonnement bestellen door een mailtje te sturen naar secretariaat@basketwevelgem.be.

De abonnementsprijs bedraagt slechts 85 euro. 
Inbegrepen:

- 13 thuiswedstrijden in de competitie (12 thuiswedstrijden op zaterdagavond om 20u15, 1 thuiswedstrijd op zondag om 17u)
- Thuiswedstrijden in de Beker van België 
- Inkom van alle thuiswedstrijden in de competitie van Holstra Two (1ste provinciale): Holstra Two speelt zijn thuismatchen om 18u voor de One-ploeg

De inkomprijzen voor komend seizoen blijven gelijk (8 euro voor One-ploeg, 4 euro voor Two-ploeg, voor beide ploegen: 10 euro).

Beste supporter, ook komend seizoen rekenen we graag op uw trouwe en zeer gewaardeerde steun in onze mooie thuisarena waarin we elke thuismatch opnieuw vol voor de zege gaan!

Reeksindeling 2015-2016
27/06/2015
Bert

BT Holstra Wevelgem One speelt komend seizoen opnieuw in derde nationale A.

Dit zijn de tegenstrevers voor komend seizoen: United Basket Woluwe, Bet-First Basket Liege B, Mailleux Comblain, GSG Aarschot, Latem De Pinte, Royal IV Brussel, RPC Anderlecht, Casino de Spa BC, BBC Falco Gent, Bavi Vilvoorde, Kortrijk Sport CB, RPC Verviers-Pepinster B, Basket Sijsele.

Holstra Wevelgem start op zaterdag 5 september aan het nieuwe seizoen met een thuismatch tegen Latem De Pinte. Opworp om 20u15 in De Schelp.

Transfer
22/04/2015
Bert

BT Holstra Wevelgem versterkte zich deze week met Brent Gouwy.

Brent is de jonge guard waar de club naar op zoek was. De Ieperling werd afgelopen week 20 jaar oud. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij Melco Ieper en speelde afgelopen seizoen bij Melco Ieper Two in 2de landelijke. Volgend seizoen is Brent laatstejaarsjunior.

Wij heten Brent alvast van harte welkom in onze club.

Contractverlenging
17/03/2015
Bert

Jérome Vandenberghe verlengde deze namiddag zijn verblijf bij BT Holstra Wevelgem. Jérome start op 1 augustus aan zijn 12de (!) opeenvolgende seizoen in De Schelp.

Inkomende transfer
16/03/2015
Bert
Holstra Wevelgem legde voor komend seizoen Andreas Vanwalleghem vast. Andreas is actief bij eersteprovincialer K. Basketteam Kortrijk. Hij speelde zijn ganse jeugd bij Olbak Bissegem (sinds vorig jaar gefusioneerd met BT Kortrijk). Andreas (°1994) is een polyvalente en grote 3-4 speler die in de kern van Holstra One zal worden opgenomen. De club ziet een grote progressiemarge en is blij opnieuw een jeugdspeler uit de streek de kans te schenken om op nationaal niveau kansen te krijgen. De 20-jarige Heulenaar zet hiermee een grote stap in zijn jonge basketcarrière. De club wenst Andreas van harte welkom.
Contractverlengingen
08/03/2015
Bert
De club bereikte nu ook een akkoord met Nicolas Hanssens voor komend seizoen. Juniorspelers Michiel Folens en Joren Mahieu worden komend seizoen toegevoegd aan de vaste One-kern.
Derby
19/02/2015
Bert
Zaterdagavond ontvangt het derde geklasseerde BT Holstra One om 20u15 in De Schelp leider KBBC Oostkamp. Kom ons team aanmoedigen tegen de toekomstige kampioen! Met uw vocale steun gaan we samen voor een ware stunt.
Wedstrijd in Lambusart uitgesteld
08/01/2015
Stijn
De club werd deze avond ingelicht dat de wedstrijd van komende zaterdag in Lambusart niet kan doorgaan wegens technische problemen in de sporthal van Lambusart. Een nieuwe datum voor deze partij moet nog bepaald worden.
Match in Spirou Charleroi B
04/12/2014
Bert
De wedstrijd in en tegen Spirou Charleroi B zal gespeeld worden op zaterdag 13 december om 18u en niet op zondag 14 december om 15u.
Derby
03/12/2014
Bert

Zaterdagavond ontvangt Holstra Wevelgem One in De Schelp de buren van Kortrijk Sport CB. In deze regelrechte derby wil Holstra zijn thuisreputatie alle eer aan doen en de drie punten in eigen zaal houden.

Wij hopen op jullie steun. Opworp om 20u15!

Kwartfinale Beker van Vlaanderen
02/12/2014
Stijn

Dankzij de overwinning op het veld van Ronse-Kluisbergen kwalificeerde Holstra zich voor de kwartfinale van de Beker van Vlaanderen. In die kwartfinale krijgt het 2e-klasser Sint-Niklase Condors tegenover zich. De ploeg van coach Tom Poppe staat 12e in 2e nationale maar versterkte zich onlangs met Marcus Faison, voormalig Belgian Lion en tweevoudig MVP in eerste klasse. Sint-Niklaas schakelde in de vorige ronde Haantjes Oudenaarde uit.

De wedstrijd vindt plaats op woensdag 10 december om 20u30 in De Schelp. 

Bram Verborgt
20/11/2014
Bert
Bram Verborgt werd deze morgen met succes geopereerd aan de knie (kruisbanden en meniscus). Er wacht onze guard een lange en zware revalidatie. Wij wensen hem alvast veel moed toe in deze periode en uiteraard ook een volledig herstel.
Derbytopper
12/11/2014
Bert

Ontvangt zaterdagavond in De Schelp vice-leider Latem-De Pinte. Opworp om 20u15. Door het eerste verlies van KBBC Oostkamp gisterenavond is geen enkele ploeg nog foutloos in 3de nationale. Oostkamp en De Pinte staan samen, zoals verwacht, aan de leiding met 1 verliesmatch. Holstra Wevelgem en Woluwe volgen met twee verliesmatchen. Onvervalste topper dus zaterdagavond in De Schelp. Wees massaal aanwezig om onze jongens te steunen in een moeilijke periode voor coach en team (langdurige blessures van guards Verborgt en Verbauwhede niet makkelijk op te vangen). Kom ons team aanmoedigen tegen het sterke De Pinte. Samen gaan we in deze derby voor een regelrechte stunt! Tot zaterdag om 20u15!

Beker van Vlaanderen
11/11/2014
BASKETADMIN

Tweedelandelijker Ronse Kluisbergen boekte gisterenavond een stunt van formaat en klopte tweedeklasser Soba Antwerpen met 101-98. Hierdoor spelen wij in de 1/8ste finales tegen Ronse-Kluisbergen. De thuisploeg krijgt een voorgift van +10.

De match staat gepland op woensdag 26/11 om 20u.

De winnaar van dit treffen speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van de match tussen Sint-Niklase Condors (2de nat) en Haantjes Oudenaarde (2de land).

Bram Verborgt out voor de rest van het seizoen
06/11/2014
Bert

Bram Verborgt en Holstra Wevelgem kregen gisteren heel slecht nieuws te verduren. De blessure van nieuwkomer Bram is veel erger dan oorspronkelijk gedacht. Uit een mri-scan blijkt dat de voorste kruisband volledig afgescheurd is en dat er ook een scheurtje in de meniscus is. Bram wordt binnen twee weken reeds geopereerd en moet nadien minstens 6 maanden aan de kant blijven. Seizoen voorbij dus voor de sympathieke Gentenaar. Enorme tegenslag voor de guard die in zijn debuutjaar in het nationale basketbal het gelijk van de club en de coaching staff om hem die kans te geven meer dan bewees. Ook voor de club betekent het uitvallen van Bram een serieuze opdoffer. Wij wensen Bram echter veel moed in de lange revalidatie en hopen met hem op een volledig herstel!

Tv-verslag match Nijvel - Holstra Wevelgem
03/11/2014
Bert
Via volgende link (http://www.tvcom.be/index.php?option=com_content&view=article&id=14131&Itemid=349) kun je een tv-verslag bekijken van de wedstrijd van Holstra Wevelgem op het veld van Nijvel van afgelopen zaterdag. Bron: de Waals-Brabantse regionale zender TVCom.
Bram Verborgt geblesseerd
02/11/2014
Bert

Bram Verborgt ging in het begin van het tweede quarter tijdens de match op het veld van Nijvel door zijn knie. Er werd gevreesd voor een erge blessure, maar het valt al bij al mee.

Bram moet minstens twee weken rusten. Hij is er dus zeker niet bij op het veld van Woluwe komende vrijdagavond. Speler en club hopen hem terug speelklaar te krijgen tegen de thuismatch tegen De Pinte op 15/11. Afwachten of dit lukt.

De wedstrijd van komend weekend wordt afgewerkt op vrijdagavond!

Beker van Vlaanderen
30/10/2014
Bert
Holstra One kwalificeerde zich gisterenavond voor de volgende ronde van de Beker van Vlaanderen. Het team won met 69-83 op het veld van eerstelandelijker Red Vic Wilrijk (+5). De start was, mede door de wegens monsterfiles meer dan 2 uur durende autorit, zeer lastig (26-16 na 10'), maar nadien herpakte onze ploeg zicht (rust: 37-37). Knappe winst. Zaterdagavond reist Holstra One naar één van de betere ploegen uit de reeks, Nijvel. Supporters op post!
Knappe seizoensstart
26/10/2014
Bert
Holstra One boekte deze avond een nieuwe knappe zege tegen een sterk Baasrode: 84-74. Holstra blijft zo ongeslagen in De Schelp! Dikke pluim voor coach Roels die het seizoen start met een 6 op 7. Proficiat!
Blessure
26/10/2014
Bert
Holstra One moet twee weken zonder de geblesseerde Lorenz Verbauwhede. De match in Nijvel komt wellicht nog een weekje te vroeg.
Knap percentage
26/10/2014
Bert
Holstra One werkte in de wedstrijd tegen Baasrode zijn vrijworpen af aan 96%. Van de 23 vrijworpen werden er 22 omgezet. Enkel Bram Verborgt miste 1 vrijworp. Knappe prestatie.
Holstra Wevelgem keert terug naar de vernieuwde Schelp: Full house actie
18/09/2014
Bert

Op zaterdag 27 september 2014 speelt BT Basket Team Holstra Wevelgem One om 20u15 in zaal De Schelp de topwedstrijd en derby tegen BBC Falco Gent.

Naast een traditioneel zeer geladen derby ook een weerzien met ex-Wevelgemcoach Pat Gevaert - misschien wel de meest succesvolle Wevelgemse coach aller tijden en de coach die Wevelgem naar 1ste nationale loodste - als sportief manager van Falco Gent. Maar, vooral, een wedstrijd die gekaderd wordt binnen de heropening van Zaal De Schelp! Exact 14 jaar en 1 week na de eerste wedstrijd in deze zaal (64-58 winst tegen het grote Spirou Charleroi) wil Holstra Wevelgem de opnieuw ingebruikname van De Schelp (nieuwe parketvloer, nieuwe korven, ...) niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Net zoals 14 jaar terug wil de club de zaal, waar in die 14 jaar enorm vele mooie momenten zich afspeelden, terug tot de nok laten vol lopen. Streefdoel: 2000 supporters!

Laat ons de gemeente Wevelgem en West-Vlaanderen bewijzen dat basketbal in Wevelgem leeft en altijd zal blijven leven! Dank aan de gemeente Wevelgem voor de zeer mooie werken in Zaal De Schelp.De club zet verschillende acties op poten. In voorverkoop zijn inkomkaarten te verkrijgen aan 5 euro. We durven te rekenen op de steun van supporters van vroeger en nu, van spelers van vroeger en nu, van sympathisanten en bestuurders van vroeger en nu en van iedereen die het Wevelgems basketbal een warm hart toedraagt.

Op Facebook kun je deelnemen aan het evenement en alle nieuwtjes en info over deze match en over "14 jaar basketbal in De Schelp" terugvinden: https://www.facebook.com/pages/Basket-Team-Holstra-Wevelgem/467985976546304#!/events/694558200621314/

Info: management@basketwevelgem.be

 

Scrimmage
10/09/2014
Bert

Holstra One speelt deze avond om 20u30 een scrimmage tegen Alumes Moorsele (2de landelijke). Dit in De Schelp.

De wedstrijd van komend weekend in Nijvel werd uitgesteld.

Wedstrijdwijziging
01/09/2014
Bert
De wedstrijd van de tweede speeldag op het veld van Nijvel, oorspronkelijk gepland op 13 september, zal gespeeld worden op zaterdag 1 november om 20u45. Dit wegens werken aan de sportvloer te Nijvel.
Nicolas Hanssens vervangt Olivier Vivies
26/06/2014
Bert

BT Holstra Wevelgem rekent volgend seizoen niet verder op de diensten van Olivier Vivies. In plaats van Olivier komt Nicolas Hanssens terug de kern van Holstra One versterken. De samenwerking met Olivier werd in onderling overleg niet verlengd. Olivier zal zijn carrière verder zetten bij een Franse club. Wij wensen Olivier veel succes in zijn verdere carrière.

De club is zeer tevreden komend seizoen terug op de diensten van Nicolas Hanssens (°1992, 2m03) te kunnen rekenen. De club wenst Nicolas van harte terug welkom!

Derde nationale 2014-2015
22/06/2014
Bert

Basket Team Holstra Wevelgem treedt komend seizoen terug aan in derde nationale. De reeks in derde nationale A ziet er als volgt uit: United Basket Woluwe, Panters Baasrode, US Lambusart, Royal Nivelles Basket, BT Holstra Wevelgem, RPC Schaerbeek, RBB Gembloux, Spirou Basket Charleroi B, KBBC Oostkamp, BBC Okapi Aalstar B, Essor Charleroi, Kortrijk Sport CB, BBC Falco Gent en BBC Latem-De Pinte.

Met ploegen als Oostkamp, Kortrijk Sport, Falco Gent en Latem-De Pinte staan sowieso weer vier mooie derby's op het programma.

Wij kijken als club alvast uit naar komend seizoen en hopen te kunnen rekenen op uw steun om komend seizoen terug te kunnen meestrijden in de (sub)top van de klassering.

Beker van België
22/06/2014
Bert

BT Holstra Wevelgem werd voor de Beker van België ingedeeld in een poule met neo-derdeklasser Sainte-Walburge en neo-tweedeklasser Bavi Vilvoorde.

De wedstrijden werden als volgt geregeld:
Zat 16/8 om 20u: Bavi Vilvoorde (N2) - Holstra Wevelgem
Zon 17/8 om 15u: Sainte-Walburge (N3) - Holstra Wevelgem
Zat 23/8 om 20u15: Holstra Wevelgem - Sainte-Walburge (N3)
Zon 31/8 om 16u: Holstra Wevelgem - Bavi Vilvoorde (N2)

Het volledige oefenprogramma, alsook de competitiekalender, komt zo snel mogelijk op de website.

De eerste oefenpot staat gepland op zaterdag 2 augustus om 20u15 in De Vlaschaard. Tegenstander is Iebac Ieper (2de landelijke).

Transfernieuws
11/03/2014
Bert

Ook Sander Baert verlengde zijn verblijf in Wevelgem. Sander start komend jaar aan zijn achtste seizoen in De Schelp.

Bij Holstra Two heeft zo goed als de volledige spelerskern te kennen gegeven mee de stap te willen zetten naar eerste provinciale. Er wordt gekeken voor een beperkt aantal versterkingen.

Transfernieuws
02/03/2014
Bert
Ook Jérome Vandenberghe bevestigde vandaag zijn vertrouwen in BT Holstra Wevelgem. Jérome blijft ook komend seizoen actief bij de club en start dan aan zijn elfde opeenvolgende campagne in De Schelp.
Transfernieuws
24/02/2014
Bert

BT Holstra Wevelgem verlengde de afgelopen weken de samenwerking met Kévin Lautrie, Lorenz Verbauwhede, Robrecht Vanwynsberghe, Justin Vanbecelaere, Alexander Byttebier, Olivier Vivies en Jasper Velghe. Met kapitein Tom Van De Keere werd eerder al een nieuwe overeenkomst gesloten voor het seizoen 2014-2015.

Dit weekend werd ook een akkoord bereikt met een nieuwe pointguard. Bram Verborgt zal komend seizoen uitkomen voor Holstra Wevelgem. Bram (1988) komt over van Sgolba Aalter waar hij zich dit seizoen liet opmerken als echte floor leader. De Oost-Vlaming genoot zijn jeugdopleiding bij Meetjesland Eeklo en verkaste in 2009 naar Basket Sijsele waar hij ettelijke seizoenen actief was. Bram speelde dit jaar zijn eerste seizoen bij eerstelandelijker Sgolba Aalter. De club denkt met Bram de noodzakelijke versterking op de guardspot gevonden te hebben en is ervan overtuigd dat deze gemotiveerde speler er alles zal aan doen om zich snel aan te passen aan het hogere niveau. Wij wensen Bram alvast zeer welkom in de Wevelgemse basketfamilie.

Wedstrijd in De Vlaschaard
12/02/2014
Bert
De wedstrijd van zaterdag aanstaande tegen Port of Antwerp Giants Two wordt gespeeld in sporthal De Vlaschaard en niet in zaal De Schelp! Alle supporters dus op post in De Vlaschaard!
Nicolas Hanssens
12/02/2014
BASKETADMIN
Nicolas speelde afgelopen zaterdag zijn laatste match van het seizoen. Door schoolstage zal hij de komende maanden in Italië vertoeven.
Kapitein blijft aan boord
04/02/2014
Bert
Zondagavond werd met kapitein Tom Van De Keere een nieuwe overeenkomst bereikt voor komend seizoen. Tom zal dus ook gedurende het seizoen 2014-2015 in De Schelp actief zijn. Tom start dan aan zijn zesde opeenvolgende seizoen bij de Vlassers. In het seizoen 2008-2009 was Tom één seizoen actief bij Kangoeroes-Boom. Ervoor was Tom reeds 8 seizoenen lang actief in Wevelgem (sinds het seizoen 2000-2001). Tom start komende campagne dus aan zijn 14de seizoen in het Wevelgemse basketshirt. Mooi zo!
Scrimmage
27/01/2014
Bert
BT Holstra One speelt aanstaande woensdag om 20u30 in De Schelp een scrimmage tegen Melco Ieper One, momenteel leider in 3de nationale B.
Oefenwedstrijd
31/12/2013
Bert
BT Holstra One speelt donderdag aanstaande (2 januari) een oefenwedstrijd in en tegen De Westhoek Zwevezele (1ste provinciale). De wedstrijd wordt afgewerkt om 20u15. Adres van de nieuwe Zwevezeelse sporthal: Kasteelstraat, Zwevezele.
Verplaatsing Gembo
29/11/2013
Bert
Voor de verplaatsing naar Gembo van morgenavond zijn er nog een aantal plaatsjes vrij in de busjes. Er wordt vertrokken om 18u aan de parking van HOLSTRA (Kortrijkstraat). Supporters die mee willen met de busjes, kunnen de manager contacteren.
Radio-interview
19/10/2013
Bert

De wedstrijd van BT Holstra Wevelgem tegen Basket Sprimont is op zaterdag 19 oktober een onderwerp in het actualiteitsprogramma van Radio Club FM. Omstreeks 11u30-11u45 komt Holstra aan bod. Club FM is te bereiken op 89.9 FM.

Matchwijziging !
07/10/2013
BASKETADMIN
De thuismatch van zaterdag 26/10 tegen Haantjes Oudenaarde is verplaatst naar maandag 11/11/2013 omstreeks 17u.
Laurent gekwetst
20/09/2013
BASKETADMIN
Laurent is een 3-tal weken out met een 1-centimeter scheurtje in de buikspieren.
Tornooi
17/08/2013
BASKETADMIN

Zaterdag en zondag speelt de One op het tornooi van BBC Zedelgem (“basket summer cup”).
In tegenstelling tot vorig jaar gaan de wedstrijden deze keer door in het KTA van Brugge (thuisbasis Racing Brugge).

We spelen op volgende momenten:
Zaterdag 17/8 om 20u15 tegen Rapid Langemark (2de landelijke)
Zondag 18/8 om 17u tegen Racing Brugge (1ste landelijke)

Abonnementen seizoen 2013-2014
05/08/2013
Bert

Abonnementen voor komend seizoen (2de nationale) zijn nog steeds te bestellen. Dit doe je eenvoudig door een mailtje te sturen naar secretariaat@basketwevelgem.be. Twijfel niet en verzeker u van een abonnement bij onze neo-tweedeklasser!

Oefenprogramma en Beker van België
16/06/2013
Bert

Nieuwbakken tweedeklasser BT Holstra Wevelgem One start op donderdag 1 augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op zaterdag 3 augustus staat een stagedag in De Schelp op het programma. Die avond wordt om 19u15 de eerste oefenwedstrijd gepland. Tegenstander van dienst is tweedelandelijker Basket Blankenberge. Inkom voor oefenwedstrijden is gratis. Noteer ook reeds onze fandag op zondag 1 september! Meer info volgt (tegenstander die namiddag wordt Rapid Langemark, de nieuwe club van Amaury Tandt).

In de Beker van België werd Holstra Wevelgem uitgeloot in een poule met BC Spa en Melco Ieper. De data voor deze wedstrijden worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

De eerste competitiewedstrijd is op zaterdag 7 september. Die avond worden we om 20u verwacht in Waregem voor een echte derby. De eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 14 september. Tegenstander is Belfius Mons-Hainaut Two.

Transfernieuws
18/05/2013
Bert

BT Holstra Wevelgem versterkte zich gisteren met Olivier Vivies (Fra). Deze 2m05 grote centerspeler speelde zijn ganse carrière in Frankrijk, maar verhuisde afgelopen seizoen naar de Belgische derdeklasser ASTE Kain. Daar was hij vorig seizoen goed voor 8,5 ppg en 12,25 rpg.

Met deze laatste transfer is Holstra Wevelgem hopelijk klaar voor een seizoen in 2de klasse. Met nieuwkomers Nicolas Hansens, Laurent Wilmus en Olivier Vivies werd het vertrek van Jessy Cantinol, Amaury Tandt en Vincent Lebon opgevangen.

Transfernieuws
12/05/2013
Bert
BT Holstra Wevelgem versterkte zich vandaag met Laurent Wilmus. Wilmus (°1982) is een 2-3 speler van 1m86 die dit seizoen actief was bij ASTE Kain. Hij was er goed voor 13,88 ppg. Wij wensen nieuwkomer Wilmus hartelijk welkom in Wevelgem.
Abonnementen seizoen 2013-2014
09/05/2013
Bert

Komend seizoen spelen er in 2de nationale maar liefst 16 ploegen. Dit betekent 15 thuiswedstrijden in zaal De Schelp. De club wil zijn supporters bedanken voor de enorme steun afgelopen seizoen en hoopt zijn talrijke thuispubliek komend jaar graag massaal aanwezig te zien in 2de nationale!

Hierom lanceert de club volgend voorstel: de kostprijs voor een abonnement voor het seizoen 2013-2014 bedraagt 100 euro (dit voor 15 thuiswedstrijden). Maar... Indien u nu uw abonnement bestelt, bedraagt de kostprijs 90 euro. Dit aanbod geldt tot en met vrijdag 17 mei (kampioenenviering). Abonnementen kunnen gereserveerd worden door te mailen naar secretariaat@basketwevelgem.be. De avond van de kampioenenhuldiging, vrijdag 17 mei, kunnen de abonnementen ook ter plaatse aangekocht worden voor de prijs van 90 euro (i.p.v. 100 euro). Vanaf 18 mei bedraagt de kostprijs 100 euro.

Wij rekenen ook, en zeker, in 2de nationale op jullie massale steun!

Kampioen!
14/04/2013
Bert
BT Holstra Wevelgem One kroonde zich deze avond tot kampioen in derde nationale B. Na een 76-66 overwinning tegen Melco Ieper was het wachten op het nieuws dat Melsele op het veld van Knokke niet kon winnen. Door het verlies van Melsele en de winst van Wevelgem, is Holstra Wevelgem kampioen. Proficiat aan allen!
Afterparty
09/04/2013
Bert
Na afloop van de wedstrijd van zaterdag aanstaande tussen BT Holstra Wevelgem en Melco Ieper zal er in de cafetaria een afterparty gehouden worden. Zowel bij winst als bij verlies willen we er een mooie en geslaagde avond van maken op de dansvloer!
Live radioverslaggeving
09/04/2013
Bert
De derbytopper tussen BT Holstra Wevelgem en Melco Ieper van aanstaande zaterdag vormt het voorwerp van een live radioverslaggeving door Radio Club FM Menen. Vanaf 18u is men live in de ether vanuit De Schelp. Vanaf 18u zullen een resem interviews gehouden worden. Vanaf 20u15 wordt de wedstrijd live verslagen vanuit de persruimte. Ook dit jaar was Holstra Wevelgem een aantal keren te horen op Radio Club FM Menen op zaterdagvoormiddag. Herbeluister de verschillende fragmenten: http://www.clubfmmenen.be/articles.php?article_id=1624 (vooruitblik nieuw seizoen) / http://www.clubfmmenen.be/infusions/radio_panel/radio.php?radio_id=295 (vooruitblik op topper tegen Melsele) / http://www.clubfmmenen.be/articles.php?article_id=1854 (vooruitblik op derby tegen Kortrijk Sport - scroll even naar onder)
Topper
14/03/2013
Bert

Zaterdag aanstaande ontvangt het tweede geklasseerde BT Holstra One om 20u15 leider Basics Melsele. De Oost-Vlamingen hebben twee verliesmatchen minder dan zowel Wevelgem als Aalst. Bij winst in De Schelp kroont de ploeg van coach Eric Struelens zich tot kampioen van 3de nationale. Bij Wevelgemse winst wordt het nog even warm voor Melsele. In de heenwedstrijd won Wevelgem, ondanks afwezigheid van Tandt (ziek) en een met 5 fouten op de bank zittende Vandenberghe in het 4de quarter, op meer dan spectaculaire wijze met 69-71 na een buzzerscore van Lebon.

Wees zaterdag getuige van ofwel een nieuwe stunt van Holstra, ofwel de kampioenstitel van Melsele.

Beker van Vlaanderen
13/02/2013
Bert

Deze avond, woensdag, reist BT Holstra One af naar tweedeklasser Gembo Borgerhout om er de heenwedstrijd af te werken van de halve finale van de Beker van Vlaanderen. Wedstrijd wordt gespeeld om 20u30. Gembo speelde vorig jaar kampioen in 2de nationale en staat ook dit seizoen terug virtueel aan de leiding in 2de nationale. In de Beker van België wist Gembo dit seizoen eersteklasser Antwerp Giants uit de Beker te kegelen...

De terugwedstrijd wordt afgewerkt volgende week dinsdag om 20u30 in De Schelp. Voor dit treffen tegen waarschijnlijk de beste niet-profploeg van het moment, supporters op post.

Forfait BC Carnières - Beker van Vlaanderen
11/02/2013
Bert

De tegenstander van zaterdag aanstaande, BC Carnières, geeft forfait. Hierdoor geen wedstrijd voor onze One zaterdagavond. Om 18u speelt onze Two, nog steeds op titelkoers, in De Schelp tegen KBOB Two. Iedereen welkom.

Woensdag reist Holstra One naar tweedeklasser Gembo (vorig jaar kampioen van 2de nationale en ook dit jaar terug één van de topploegen in 2de) in het kader van de heenwedstrijd van de Beker van Vlaanderen. Wedstrijd om 20u30 (Adres: Luisbekelaar, 2140 Borgerhout). Volgende week, op dinsdag 19 februari, wordt in De Schelp de terugwedstrijd gespeeld tegen Gembo. Wedstrijd dan om 20u30. Supporters op post!!

Transfernieuws
10/02/2013
Bert

Jérome Vandenberghe gaf vandaag te kennen ook volgend jaar bij Holstra Wevelgem te zullen spelen.

Hiermee is onze ploeg voor komend seizoen volledig rond.

 

De club is opgetogen te kunnen stellen woord te hebben gehouden: begin februari is onze ploeg voor komend seizoen rond. Het doet plezier dat iedereen de club trouw blijft.

Inkomende transfer
04/02/2013
Bert

Holstra Wevelgem bereikte een overeenkomst voor komend seizoen met Nicolas Hanssens.

Nicolas is een 2m03 grote centerspeler (°1992) die de afgelopen 4 jaren actief was bij de Oostendse Basketschool. Hij speelde er gedurende drie jaar ook bij sattelietclub KBGO Duva Gistel in 3de en 2de nationale. De Gullegemnaar speelde in zijn jeugdjaren ook twee seizoenen bij BT Power Wevelgem waarna hij, na de ontbinding van deze club, op voorspraak van coach Castelein vertrok naar Oostende.

Wij wensen Nicolas van harte welkom bij de club.

Transfernieuws
01/02/2013
Bert

Alexander Byttebier verlengde deze avond zijn verblijf bij Holstra Wevelgem. Alex blijft dus ook in het seizoen 2013-2014 actief in De Schelp.

Amaury Tandt vertrekt na 1 jaar (terug) naar Rapid Langemark. Amaury tekende er voor 3 jaar. De club wenst Amaury te bedanken voor het afgelopen jaar en wenst hem veel succes toe in zijn verdere basketcarrière.

Transfernieuws
29/01/2013
BASKETADMIN

De club laat via deze weg weten volgend jaar verder in zee te gaan met Headcoach Peter Castelein en Assistent-Coach Luc Margodt.

Met kapitein Tom Van De Keere werd reeds vorig jaar de afspraak gemaakt om nog 2 seizoenen samen te werken, waardoor Tom volgend jaar dus nog een jaar in De Schelp actief blijft. Afgelopen weekend werd met Gilles Deleu (gedurende de volledige heenronde out met een blessure), Cis Castelein, Lorenz Verbauwhede en Jasper Velghe een nieuwe overeenkomst bereikt voor het seizoen 2013-2014. Cadetten Karim Kediambiko, Justin Vanbecelaere en Kévin Lauttrie schuiven volgend jaar door naar de vaste kern van onze ONE.

Thuismatch tegen Knokke-Heist
23/01/2013
Bert
BT Holstra One ontvangt zaterdag om 20u15 kustploeg Knokke-Heist. Met de komst van Knokke ontvangen we in De Schelp ex-spelers Wim Van De Keere en Steve Robeyst. We wensen beiden van harte welkom. Het staat vast dat we alle steun van de supporters zullen kunnen gebruiken. Wees erbij zaterdag: opworp om 20u15.
Beker van Vlaanderen
19/01/2013
BASKETADMIN
De wedstrijd tegen Soba Antwerpen (Beker van Vlaanderen) staat nu gepland op dinsdag 22/01 om 20:30
Afgelasting
15/01/2013
Bert
Wegens de weeromstandigheden werd de wedstrijd van deze avond tegen Soba Antwerpen (Beker van Vlaanderen) afgelast (meer info: zie website VBL).
VIP
08/01/2013
Bert
Naar aanleiding van de derbytopper tegen KBBC Oostkamp van zaterdag aanstaande (20u15 - De Schelp) organiseert BT Holstra Wevelgem terug een VIP-avond. Alle info (menu, programmatie, kostprijs, ...) te verkrijgen op e-mailadres vipbasketwevelgem@gmail.com
Oefenmatch
31/12/2012
Bert
BT Holstra Wevelgem One speelt woensdagavond om 20u30 een oefenmatch tegen Olbak Bissegem One (1ste provinciale). De wedstrijd gaat door in sporthal Hiepso te Kortrijk. Adres is Renaat De Rudderlaan, 8500 Kortrijk.
Wedstrijd De Pinte
13/12/2012
Bert
Zaterdagavond reist ons Holstra-team af naar BBC Latem-De Pinte. De wedstrijd wordt gespeeld om 20u30. Adres van de zaal: Polderbos 20, De Pinte. Vanuit Wevelgem is het een klein halfuurtje rijden: een nieuwe derby dus! De thuisploeg onderging reeds een coacheswissel. De Pinte maakte een einde aan de samenwerking met Wim Meiresonne. Koen Eerdekens nam het roer over. In de heenronde (1ste wedstrijd van het seizoen) boekte Holstra een stunt door de sterke Oost-Vlamingen te kloppen. De thuisploeg zal dus gebrand zijn op revanche en Wevelgem kon de afgelopen jaren nooit winnen in De Pinte. Holstra van zijn kant hoopt 2012 toch met een overwinning (en daaraan verbonden fantastische 1ste ronde van het seizoen) af te sluiten. Supporters op post!
Derby in en tegen Melco Ieper
05/12/2012
Bert

BT Holstra Wevelgem One reist zaterdagavond af naar Ieper voor wat de op 1 na minst verre verplaatsing van het seizoen wordt. Om 20u30 neemt Holstra het op tegen thuisploeg Melco Ieper. Adres van de zaal: Leopold III-laan 18, 8900 Ieper. Het team rekent ook in Ieper op uw vocale steun.

Melco Ieper staat na 12 speeldagen ver beneden hun stand geklasseerd. Met kleppers als Robin Mestdagh, Robbe Naudts en Anton Huyghe beschikt het nochtans over een op papier zeer sterk geheel. Afgelopen weekend maakten de Ieperlingen nog indruk door met een ruimte twintiger te winnen op het veld van Carnières en zelf maar liefst 96 punten te maken.

Verplaatsing Basics Melsele
23/11/2012
Bert

Morgenavond reist BT Holstra Wevelgem One naar de Oost-Vlaamse leider Basics Melsele. De ploeg van coach Eric Struelens geldt, samen met KBBC Oostkamp, als het op papier sterkste team van de reeks.

De wedstrijd wordt afgewerkt om 20u30. Adres van de sporthal: A. Rodenbachlaan 23, 9120 Melsele. Neem afrit 16 Kruibeke en ga links. Vanuit Wevelgem is het 55 minuten rijden.

Beker van Vlaanderen
08/11/2012
Bert
In de 1/8ste finales van de Beker van Vlaanderen reist BT Holstra Wevelgem One naar GSG Aarschot (1ste landelijke). De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 20 november om 20u30 op het veld van Aarschot.
Verplaatsing Falco Gent
07/11/2012
Bert
Zondag reist BT Holstra Wevelgem One naar Falco Gent. De club van manager Pat Gevaert promoveerde vorig jaar uit 1ste landelijke en staat na 8 speeldagen verrassend mee aan de leiding in 3de nationale. De Gentenaars behaalden een recente 5/5 en zijn in het eigen KaHo zeer moeilijk te kloppen. Kom Holstra aanmoedigen zondag om 17u. Adres van de zaal: Kaho Sint-Lieven, Geboeders Desmetstraat 1, 9000 Gent.
Derby
02/11/2012
Bert

Morgen zaterdag speelt BT Holstra One in de eigen Schelp om 20u15 tegen KBGO Duva Fruit Gistel. Deze derby betekent voor coach Peter Castelein en spelers Cis Casteleien en Alexander Byttebier een weerzien met hun ex-club. De kustjongens, onder leiding van coach Sam Rotsaert, staan net als Wevelgem met 3/7 in de middenmoot van de rangschikking. Kom Holstra aanmoedigen!

Knokke-Heist - Holstra One
04/10/2012
Bert

Zaterdagavond reist BT Holstra One af naar Namedis Chape Knokke-Heist voor een belangrijke uitwedstrijd. De match vangt aan om 20u45 in sporthal De Stormmeeuw. Adres van de zaal: E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist.

Bij Knokke-Heist zien we ondermeer ex-spelers Wim Van De Keere (tweelingbroer van captain Tom) en rasschutter Steve Robeyst terug!

Supporters, het team rekent eens te meer op Uw vocale steun om de drie punten mee te graaien aan de zee!!

Wedstrijd zaterdag
28/09/2012
Bert

BT Holstra Wevelgem ontvangt zaterdag om 20u15 Volkswagen Thoen Aalst (nieuwe naam van BS Erembodegem). De Aalstenaars staan na een 3/3 fier aan de leiding in 3de nationale. Met o.a. Kris Sergeant, Tibo T'Joncke en Jimmy Hendrickx beschikken ze over heel wat talent. Deze wedstrijd staat ook in het teken van de terugkeer van Jules Robyns naar De Schelp.

Opworp in De Schelp om 20u15!

Bekermatch versus Soba Antwerpen
30/08/2012
Bert
De bekerwedstrijd van 4 augustus laatstleden tegen Soba Antwerpen die wegens afwezigheid van scheidsrechters niet kon doorgaan, wordt, ingevolge een beslissing van het departement competitie van de KBBB, afgewerkt op zaterdag 1 september om 20u45 in De Schelp. De eerder vastgelegde oefenwedstrijd tegen Racing Brugge vervalt op die maner. Volgende thuismatch van BT Holstra Wevelgem blijft dus zaterdag 1/9: tegenstander Soba Antwerpen. Aanvangsuur is uitzonderlijk 20u45.
Foto's
26/08/2012
Bert
Onze webmaster geniet momenteel van een verdiende vakantie. In tussentijd kunnen de wedstrijdfoto's van de afgelopen wedstrijden (versus Izegem en versus Racing Brugge) bekeken worden, met dank aan onze webfotograaf Philippe Dekoker, via volgende link:

https://picasaweb.google.com/DekokerPh/

Zodra de webmaster terug is, worden ook de foto's van de andere matchen online geplaatst bij de detailinfo van de wedstrijden. Ook de foto's van de persconferentie bij HOLSTRA worden dan op deze site geplaatst.

Wedstrijdverslagen
25/08/2012
Bert
Door te klikken op het vergrootglas naast de gespeelde wedstrijden kun je steeds zowel verslag, scouting als wedstrijdfoto's bekijken. Onze webmaster geniet van een verdiend verlof, waardoor de foto's en scouting even op zich laten wachten. Van elke gespeelde wedstrijd is een summier verslag beschikbaar. Vanaf de start van de competitie worden terug lange verslagen gemaakt.
Wedstrijden dit weekend
22/08/2012
Bert

Dit weekend neemt BT Holstra One deel aan de Fanions Cup van BBC Zedelgem. Dit naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van BBC Zedelgem.

Het programma:
- Vrijdag 24/8 om 20u30 wedstrijd tegen Racing Brugge
- Zaterdag 25/8 om 20u30 wedstrijd tegen Basket Sijsele

Plaats van gebeuren: Sporthal De Bosserij, Accaciastraat 31a, 8210 Veldegem.

Supporters op post!

Excuses
07/08/2012
BASKETADMIN

Maandag laatstleden kregen wij als club nogmaals de welgemeende excuses van de bevoegde bondsinstanties voor het niet aanwezig zijn van scheidsrechters op de bekerwedstrijd tegen Soba Antwerpen. Deze excuses waren ook gericht ten aanzien van onze supporters. Wij geven de excuses hieronder mee:

"Na ons telefonisch onderhoud van gisteren wil ik jullie, het bestuur, de spelers, begeleiders en supporters mijn gemeende verontschuldigingen aanbieden voor het niet aanwezig zijn van scheidsrechters op de Bekerwedstrijd. Dit valt volledig onder onze bevoegdheid en we zijn voor dit zeer spijtig voorval verantwoordelijk. Wij zullen alles in het werk stellen om dit in het vervolg te vermijden. Nogmaals mijn excuses."

Oefenprogramma
27/07/2012
Bert
De toegang tot alle oefenwedstrijden is gratis. Voor de bekerwedstrijden van België wordt (moet) de normale inkomprijs gevraagd (worden). Gezien het op zaterdag 4 augustus de eerste wedstrijd van het seizoen is, wordt de inkom op 6 euro geplaatst. De andere bekerwedstrijd thuis is deze van zondag 2 september tegen Houthalen (fandag). Alle andere thuiswedstrijden in de voorbereiding zijn gratis bij te wonen. Iedereen welkom!
Overlijden
16/07/2012
Bert
Wij vernemen het overlijden van Gilbert Lebon, grootvader van Vincent Lebon. Langs deze weg wenst de club Vincent en zijn familie veel sterkte toe te wensen in deze moeilijke momenten. De uitvaartdienst vindt plaats in St-Petruskerk te Rumbeke op woensdag 18 juli om 10u30.
Abonnementen seizoen 2012-2013
08/07/2012
Bert

De ticketprijzen voor komend seizoen werden ongewijzigd gehouden. Een abonnement kan aangekocht worden voor 75 euro. Inbegrepen: 13 thuiswedstrijden, alle bekerwedstrijden (Beker van België en Beker van Vlaanderen) en een mooi geschenkje (alles samen een waarde van minimum 133 euro).

Een vip-abonnement kan aangekocht worden voor 450 euro (inbegrepen: 6 vip-wedstrijden met voor de wedstrijd, in de rust en na de wedstrijd een uitgebreid buffet of diner aan tafel, alle dranken inbegrepen + toegang tot alle andere competitiematchen).

De aankoop van een abonnement door het storten van het juiste bedrag op rekeningnummer BE46 8601 1691 9536 met vermelding "abonnement BT Holstra Wevelgem en de naam of namen". Alle vragen of extra info over tickets of abonnementen kan via een mail naar secretariaat@basketwevelgem.be

Supporters, het team rekent op jullie steun... Never quit!

Beker van België
01/07/2012
Bert

De loting voor de Beker van België is bekend. Ons team zit in een poule met Soba Antwerpen (3de nat.) en Cuva Houthalen (2de nat.).

De thuiswedstrijd tegen Soba Antwerpen wordt gespeeld op zaterdag 4 augustus om 19u in De Schelp. Meteen de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en de eerste kennismaking met het nieuwe team: wees erbij! De thuismatch tegen Cuva Houthalen (ploeg van coach Brian Lynch) wordt gespeeld op zondag 2 september om 16u30. Zondag 2 september wordt ook de Fandag ('s middags BBQ, gevolgd door bekermatch - meer info volgt). De uitwedstrijden liggen nog niet vast.

Het oefenprogramma komt zo snel mogelijk op de website.

Oefenmatchen
30/05/2012
Bert

Onze One speelt zijn eerste match in de Beker van Vlaanderen in het weekend van 27-28 oktober thuis tegen BBC Ekeren (3de nationale). Dit in het kader van de 1/16de finales. Zodra dag en uur bekend wordt dit bekend gemaakt. De loting voor de Beker van België is nog niet gekend.

Zodra oefenkalender definitief is wordt deze kenbaar gemaakt. Er wordt onder andere geoefend tegen Sgolba Aalter (2de landelijke), een NCAA-selectie, BBC Izegem (2de landelijke) en Racing Brugge (1ste landelijke). De oefenmatch op 4 augustus tegen Rapid Langemark One (2de landelijke) werd op vraag van Langemerk geannuleerd. De club gaat op zoek naar een nieuwe oefenpartner. De Two oefent al zeker tegen Rapid Langemark Two (2de provinciale) en Sgolba Aalter Two (2de provinciale).

Kalender
27/05/2012
Bert

De voorlopige kalender voor komend seizoen is gekend. Ons team ontvangt op de 1ste speeldag BBC De Pinte. Op de derde speeldag staat opnieuw een derby op het programma: dan komt Oostkamp naar De Schelp.

Ploegen volgend jaar zijn: Oostkamp, De Pinte, Wevelgem, Erembodegem, Nijvel, Carnières, Melco Ieper, Kortrijk Sport, Lambusart, Gistel-Oostende, Melsele, Falco Gent, Knokke-Heist en Aste Kain.

ploeg 2012-2013
22/04/2012
BASKETADMIN

De transfermolen is al enige tijd aan de gang. Hierbij een samenvatting van de voorlopige ploeg voor seizoen 2012-2013.
Bij Wevelgem blijven Tom Van De Keere, Jérome Vandenberghe, Jasper Velghe, Robrecht Vanwijnsberghe, Kenny Verstraete en Sander Baert.
Van de Two komt Gilles Deleu over naar de 1ste ploeg.
Inkomende transfers zijn: Cis Castelein en Alexander Byttebier (KBGO Duva Fruit Gistel), Vincent Lebon (Wytewa Roeselare), Amaury Tandt (Rapid Langemark) en Lorenz Verbauwhede (BT Kortrijk).
Headcoach wordt Peter Castelein. Luc Margodt blijft assistent-coach.

We blijven nog op zoek naar versterking.

 

transfers
07/03/2012
BASKETADMIN

Terwijl we het seizoen nog altijd aan het afwerken zijn, is de transfermarkt ook al op volle toeren. We mogen hierbij al noteren dat Jerome een jaartje langer bij TMCI blijft. We blijven nog op zoek naar een trainer voor volgende seizoen.

Terugmatch Beker van Vlaanderen
27/01/2012
BASKETADMIN
De terugwedstrijd voor de Beker van Vlaanderen tegen Duva Fruit Gistel wordt gespeeld op 22 februari 2012 om 20u in de Sleuyter Arena (Oostende). De heenwedstrijd heeft bewezen dat iedere match moet gespeeld worden. Maw, het team kan uw vocale steun zeker gebruiken.
Bekermatch
22/01/2012
BASKETADMIN

Vergeet zeker niet te komen kijken naar onze bekermatch komende woensdag tegen 2e klasser Gistel met onze niet onbekende Peter Castelein als head-coach

blessures & beker
16/12/2011
BASKETADMIN

Luis De Campos kon in Carnières terugkeren na zijn vingerblessure. Tegen zijn ex-ploeg scoorde hij de eerste 4 Wevelgemse punten (0-4).

Arthur Pauwels brak afgelopen week op training zijn hand. Dubbele breuk in de hand. Minimum 4 à 6 weken plaaster is de diagnose. Na een nieuwe consulatie deze morgen moet er toch een operatie plaatsvinden.

De bekermatch (Beker van Vlaanderen) op Sint-Katelijne Waver (2de landelijke) wordt gespeeld op woensdag 21 december.

Stand van zaken
27/11/2011
Bert

Dit weekend stond de top-4 uit de rangschikking tegenover elkaar. Gisterenavond verloor TMCI bij Latem De Pinte met 72-70. Op 'supersunday' won Haantjes Oudenaarde deze namiddag na een aanvallend spektakelstuk met 92-91 van KBBC Oostkamp. Hierdoor komt De Pinte alleen op kop met 1 nederlaag. Net daaronder staan Oudenaarde en Oostkamp met 2 verliesmatchen. Wevelgem volgt met 3 verliesmatchen.

In de heenronde staan nog twee matchen op het programma. Voor TMCI zijn dit Lambusart thuis en Carnières uit.

Startuur match gewijzigd
02/11/2011
BASKETADMIN
De match "Natoye - Wevelgem" van 04/02/2012 zal starten om 21:00u en NIET om 20:45u
Derbytime
06/10/2011
Bert

Zaterdagavond reist TMCI af naar de buren van Melco Ieper. De wedstrijd wordt afgewerkt om 20u30 in de Stedelijke Sporthal van Ieper (Leopold III laan, 8900 Ieper). Deze steeds geladen derby belooft opnieuw spannend te worden. In de kattenstad liggen ze na een 1 op 4 gebrand op een nieuwe thuiszege. Onze Vlassers kunnen een 5 op 5 verwezenlijken mits winst op het veld van de Ieperlingen. Sinds de promotie naar 3de nationale verloor TMCI nog niet op het veld van Ieper. Een traditie om in ere te houden.

Het team rekent in Ieper op uw steun!!

Verplaatsing Kortrijk Sport CB
20/09/2011
Bert
Zaterdag "reist" TMCI One af naar Kortrijk Sport CB. Deze derby wordt afgewerkt om 20u30. De Kortrijkzanen versterkten zich vorige week nog met het aantrekken van Robin Mestdagh. Wevelgem gaat op zoek naar zijn 3de overwinning op rij, maar dit wordt alles behalve gemakkelijk. Het team rekent op uw steun. De wedstrijd gaat door in het Sint-Amandscollege (Jan Carreerhal, Minister Vercruysselaan 17, 8500 Kortrijk).
Match tegen Enghien
18/09/2011
BASKETADMIN

De match tegen Enghien van begin oktober op zaterdagavond 20:30 is verplaatst naar zondag 17:00 wegens onbeschikbaarheid van de zaal. Op de site van Enghien staat het nog fout, ook bij de VBL staat het nog fout. Op de uitgedeelde kalenders staat de wijziging naar zondag 17:00 al correct. Het secretariaat zorgt zo snel mogelijk voor een duidelijk antwoord.

Oefenprogramma
16/07/2011
Bert
Het oefenprogramma wordt binnenkort online geplaatst. Noteer alvast dat de eerste oefenpartij van TMCI Wevelgem afgewerkt zal worden op zaterdag 6 augustus om 20u30 thuis tegen Racing Brugge (1ste landelijke). Inkom voor oefenmatchen is gratis.
Beker van België
14/07/2011
Bert
TMCI Basket Wevelgem werd in de poule van de Beker van België ingedeeld met tweedeklasser CEP Fleurus (met als coach Tom Poppe) en derdeklasser Basket Tongeren. De jaarlijkse Fandag gaat door op zondag 28 augustus met als galamatch de bekerwedstrijd tegen toptweedeklasser CEP Fleurus om 16u.
Transfernieuws
19/06/2011
Bert
TMCI Basket Wevelgem contracteerde afgelopen week Luis De Campos (° 1978). Deze 2m05 grote center speelde de afgelopen campagnes voor tweedeklasser BC Carnières. Ervoor was Luis onder meer aan de slag, telkens voor een lange periode, bij CPH Gilly en BC Estempuis (1ste nationale en 2de nationale). Luis heeft de Portugese nationaliteit.
transfernieuws
31/03/2011
ruddy

Deze week verlengden zowel Arthur Pauwels, Joren Biebuyck als Ole Vanhauwaert hun verblijf in Wevelgem.

Youngster Kenny Verstraete blijft ook verder in Wevelgem spelen.

Estime Vangu verlaat de club en gaat volgend seizoen bij Sint-Niklase Condors (2de nat) spelen. Dit omwille van werkomstandigheden (late uren).

Wij wensen Estime al het beste toe en danken hem voor de fijne samenwerking!!

update ziekenboeg
11/03/2011
BASKETADMIN

Opnieuw slecht nieuws voor TMCI Wevelgem… De MRI-scan van Mahrnord Martina wees uit dat een operatie noodzakelijk is. Een stuk kraakbeen van de heup is geraakt en moet operationeel worden hersteld. Hierdoor is ook het seizoen van Noes over.

Na Jérome Vandenberghe en Tom Van De Keere de 3de starter die dit seizoen niet meer in actie zal komen.

Ook Jules Robyns (neusbreuk) zal dit weekend nog niet in actie komen.

Gehoopt wordt om Jules volgend weekend te recupereren.

Blessurenieuwws
01/03/2011
BASKETADMIN

Slecht nieuws voor Jérome : achterste kruisbanden gescheurd. Hij moet niet geopereerd worden maar het seizoen is wel voorbij.

Zondag ging het al beter met Noes maar het is nog niet duidelijk of hij klaargeraakt voor de match tegen Nijvel.

Morgen heeft Jules een afspraak bij de dokter. Daarna wordt een afspraak voor operatie vastgelegd.

We wensen onze spelers alvast een goed en spoedig herstel.

contracten
28/02/2011
BASKETADMIN

TMCI Basket Wevelgem verlengde deze week het contract van Jérome Vandenberghe met twee jaar.
Ook Jasper Velghe, Lars De Lepeleire en kapitein Tom Van De Keere verlengden hun verblijf in Wevelgem met een jaar.
De coachingstaff blijft ongewijzigd waardoor het sportieve roer volgend jaar in handen blijft van Head-Coach Frank De Brucker en Assistant-Coach Luc Margodt.

ziekenboeg
28/02/2011
BASKETADMIN
De ziekenboeg van TMCI 1 wordt druk. Na Jérome Vandenberghe (knieletsel) en Tom Van De Keere (handbreuk bij contact met tegenstander) werden er het voorbije weekend ook Jules Robyns (neusfraktuur na elleboogstoot tegenstander) en Mahrnord Noes Martina (knieletsel bij uit evenwicht neerkomen na rebound) aan toegevoegd.
nieuwe data voor 2 matchen
19/01/2011
BASKETADMIN

De 2 matchen die door het barre winterweer niet zijn doorgegaan hebben een nieuwe datum gekregen :

Kortrijk - Wevelgem : zondag 6 februari om 15u
Wevelgem - Nijvel : zaterdag 5 maart om 20u30

Wedstrijdsponsor
07/12/2010
BASKETADMIN
De wedstrijdsponsor voor de match tegen St-Niklaas is houtAtelier VAN REETH

Verplaatsing Haantjes Oudenaarde
11/11/2010
Bert

Zondag reist TMCI Wevelgem af naar het sterke Haantjes Oudenaarde. De thuisploeg van coach Alain Defraigne speelt deze avond nog voor de Beker van België tegen Telenet Oostende, maar zal zondag om 17u ongetwijfeld met veel goesting aan de opworp staan na hun nederlaag van zondag laatstleden op het veld van Melsele. Wevelgem moet bij de Haantjes zijn koppositie verdedigen.

Supporters welkom! Adres van de zaal: Rodelos 1/A, 9700 Oudenaarde.

Blessures
01/11/2010
Bert

Lars De Lepeleire speelde op het veld van Black Bears Gent nog niet mee. Lars sukkelt, na de match tegen Gistel, nog steeds met de enkel. Alles wordt in het werk gesteld Lars speelklaar te,krijgen voor de match van zaterdag tegen De Pinte.

Robrecht Vanwijnsberhg speelde ook niet mee op Black Bears Gent. In een bekerpartij met TMCI Two ging Robrecht door zijn enkel. Een zware verrekking en enkele dagen gips is het gevolg.

WTV verslag Wevelgem-Gistel
19/10/2010
BASKETADMIN

Hierbij de link naar het videoverslag uit Sport West op Focus-WTV.

 

Match van 24/10 in Anderlecht verplaatst
15/10/2010
BASKETADMIN
De match in Anderlecht is verplaatst van zondag 24/10/2010 14:30 naar zaterdag 23/10/2010 om 18:30.
Topper
14/10/2010
Bert

Zaterdag aanstaande speelt TMCI Basket Wevelgem in zijn vertrouwde Schelp de topwedstrijd tegen Duva Fruit Gistel. Het team van coach Peter Castelein versloeg vorig weekeinde nog het tot dan toe ongeslagen De Pinte terwijl Wevelgem een felbevochten overwinning boekte op het veld van Quaregnon.

Opworp zaterdag om 20u30!

Verplaatsing UBCF Quaregnon
04/10/2010
Bert

Zaterdag aanstaande reist TMCI Basket Wevelgem af naar de Borinage om er UBCF Quaregnon partij te geven. De wedstrijd start om 20u30. Adres van de (mooie) zaal: Salle Edgar Hismans, Rue de l'égalité, 7390 Quaregnon.

Vanuit Wevelgem slechts driekwartier rijden. Bij winst speelt Wevelgem een 4 op 4 bij elkaar...

Tot zaterdag!

Wedstrijdsponsor
17/09/2010
BASKETADMIN
De wedstrijdsponsor voor de match tegen Ieper is DB-architecten
Topderby
14/09/2010
Bert

Zaterdag speelt TMCI Basket Wevelgem om 20u30 aan huis in Zaal De Schelp tegen de buren van Melco Ieper. Ieper versterkte zich in het tussenseizoen met topper Wouter Dewilde en zag Kenneth Desloovere vertrekken naar De Pinte. Andere sterkhouders als Edwin Samson, Jo Dhondt, Marnick Kestemont, Ed Deceuninck en Amaury Tandt bleven in de kattenstad.

We verwachten jullie zaterdag in grote getale in De Schelp! Opworp om 20u30! Tot dan...

Abonnementen
04/09/2010
BASKETADMIN

De toegangsprijzen en voordelige abonnementen kan je opnieuw vinden via PRACTICAL INFO en TICKETS of door te klikken op deze link.

Verslagen
15/08/2010
Bert

De verslagen van de wedstrijden tegen Racing Brugge en op Point Chaud Sprimont staan online. Ook de scoutingscijfers van deze wedstrijden staan online!
Het verslag en de scouting van de gisteren gewonnen oefenmatch op Panters Baasrode komt zo snel mogelijk online.

Oefenmatch TMCI One
13/08/2010
Bert

Morgen zaterdag staat de verplaatsing naar de ex-club van Coach Frank De Brucker, Panters Baasrode, op het programma. Deze (oefen)wedstrijd wordt afgewerkt om 20u30 in de steeds gezellige "Pantershal". Adres van de zaal: Molenberg 25, 9200 Baasrode.

Wegbeschrijving: Autostrade Kortrijk-Gent, in Gent de autostrade naar Antwerpen volgen. Neem de afrit Zele/Dendermonde.

Oefenprogramma
05/07/2010
Bert

Derdenationaler TMCI Wevelgem start op zondag 1 augustus met een stagedag aan zijn voorbereiding op komend seizoen.

Volgende oefen- en bekerwedstrijden liggen vast: (alle thuiswedstrijden in Zaal De Schelp)

Zaterdag 7 augustus, 20u30: TMCI - Racing Brugge (1ste Land) (OEF)
Zondag 8 augustus, 14u: Point Chaud Basket Sprimont (3de nat) - TMCI (BEKER)
Zaterdag 14 augustus, 20u30: Panters Baasrode (1ste land) - TMCI (OEF)
Zaterdag 21 augustus, 20u30: TMCI - IBS Knokke-Heist (1ste land) (OEF)
Woensdag 25 augustus, 20u30: Dexia Mons Hainaut Two (2de nat) - TMCI (3de nat) (BEKER)
Zaterdag 28 augustus, 20u30: TMCI - Point Chaud Basket Sprimont (3de nat) (BEKER)
Zondag 29 augustus, 16u: TMCI - Dexia Mons Hainaut Two (2de nat) (BEKER)
Zaterdag 4 september, 20u30: TMCI - Wytewa Roeselare (2de land) (OEF)

Reekssamenstelling
22/06/2010
Bert

TMCI Wevelgem komt volgend jaar terug uit in 3de nationale A. Daarin zal het de volgende teams bekampen:

Royal Anderlecht, Bakery Solutions Erembodegem, Melco Ieper, Kortrijk Sport CB, Royal Allsec Nivelles B, Sint-Niklase Condors, Basics Melsele, US Lambusart, BBC Latem De Pinte, R.P.C. Schaerbeek, Haantjes Oudenaarde, UBCF Quaragnon, KBGO Duva Fruit Gistel.

Zoals u ziet staat het team alvast heel wat derby's te wachten.

Gelieve reeds in de agenda te plaatsen: 1ste thuiswedstrijd, dé derby tegen Melco Ieper:
TMCI Wevelgem - Melco Ieper op zaterdag 18 september om 20u30!

Transfernieuws
09/05/2010
Bert

TMCI Wevelgem legde afgelopen vrijdagnamiddag de 2m05 grote Mahrnord Martina vast. Deze op 1 augustus 1979 geboren center heeft de Nederlandse nationaliteit en speelde dit seizoen voor reeksgenoot Clem Scherpenheuvel. Mahrnord "Noes" Martina speelde eerder o.a. voor Ninane en Upstairs Weert.

TMCI wenst "Noes" van harte welkom in de club!!

Junior-Fanionspelers Ole Vanhauwaert, Joren Biebuyck, Arthur Pauwels en Robrecht Vanwijnsberghe verlengden ook hun verblijf bij TMCI. Van Melco Ieper komt Vincent Lebon (1991) de Wevelgemse rangen versterken. De sportieve staff haalde bij Racing Brugge ook youngster Lawrence Messelier (1993).

TMCI wenst ook deze nieuwkomers van harte welkom in de club!!

Derby op het veld van Gistel-Oostende
08/04/2010
Bert

Zondag aanstaande speelt TMCI Wevelgem zijn laatste uitwedstrijd op het veld van KBGO Duva Fruit Gistel-Oostende. De wedstrijd wordt afgewerkt om 14u30 en niet om 15u zoals eerder aangegeven.

Adres van de zaal: Koninklijke Stallen, Koninginnelaan 76, 8400 Oostende.

Transfernieuws
24/03/2010
Stijn

Jerome Vandenberghe verlengde, ondanks interesse uit 2de klasse, zijn verblijf bij de club met een extra jaar. Zowel de club als Jerome zijn tevreden over de samenwerking en zijn blij verder te kunnen gaan met elkaar.

Het contract met Lars De Lepeleire werd opengebroken en er werd een extra 2de jaar aan toegevoegd.

De club is druk bezig met het zoeken naar extra versterking en hoopt op korte termijn de rest van de huidige ploeg vast te leggen.

Transfernieuws
18/03/2010
BASKETADMIN

Bij TMCI Wevelgem verlengden Lars De Lepeleire (1991) en Jules Robyns (1993) hun verblijf. Bram Verdickt en Jurgen Delbecque mogen uitkijken naar een ander team. Als vervanger voor een met de knie sukkelende Jurgen Delbecque werd bij Wytewa Roeselare (2de landelijke) Jasper Velghe (1986) gehaald.

De club hoopt op korte termijn de andere spelers vast te leggen voor het komend seizoen. De club gaat ook op zoek naar een vervanger (3-2 speler) voor Bram Verdickt en hoopt deze zo snel mogelijk te kunnen voorstellen.  

De coachingstaff blijft onveranderd. Headcoach Frank De Brucker en Assistant-coach Wouter Van Hoorne doen er een extra jaar bij.

 

Play-offstrijd in 3de nationale
16/03/2010
Bert

Deze avond werd de inhaalwedstrijd afgewerkt tussen Duva Gistel en Dexia Mons Hainaut. De bezoekende formatie van coach Marnegraeve kon de 3 punten meenemen aan de kust: 72-78. Gistel kon een 71-68 voorsprong niet vasthouden.

Door de winst van Mons, worden de Walen alleen 3de met 16 overwinningen. St-Niklaas wordt 4de met 15 overwinningen, Gistel staat 5de met 14 overwinningen en Wevelgem volgt op de 6de plaats met 13 overwinningen. Oostkamp blijft leider (19 overwinningen) en De Pinte staat 2de (17 overwinningen). Dit weekend staat ondermeer Mons - St-Niklaas en De Pinte-Wevelgem op het programma. Het weekend nadien komt Oostkamp op bezoek in De Schelp.

Wevelgem kan dus scherprechter spelen in het titel- en playoffdebat!

Kom Wevelgem steunen in de derby in De Pinte: zondag om 16u (Polderbos 20, De Pinte).

Blessure Ole Vanhauwaert
16/03/2010
Stijn
Ole Vanhauwaert moest zondag in de tweede helft de strijd staken toen hij slecht neerkwam. Het verdict is hard: Ole is 6 tot 8 weken out met gescheurde gewrichtsbanden. Einde seizoen dus voor de Wevelgemnaar, die de voorbijke weken mooie dingen liet zien. Ook voor TMCI Two, dat nog volop voor de titel strijdt in 4de provinciale, is dit een serieuze domper.
Topper!
18/02/2010
Bert

TMCI Wevelgem reist zaterdagavond (20u30) af naar St-Niklase Condors voor de topper van de 19de speeldag.

Het team hoopt ondersteund te kunnen worden door een schare supporters. Adres van de zaal (50 minuten rijden): Sporthal De Witte Molen, Azalealaan 29, 9100 Sint-Niklaas.

Het team rekent op Uw steun!

(verslag en stats van de wedstrijd op Natoye wordt deze avond online geplaatst)

Verplaatsing Neufchateau
11/02/2010
Bert

Zondag speelt TMCI Wevelgem op het veld van Neufchateau. Wedstrijd gepland om 16u.

Hiertoe legt TMCI een bus in. Vertrek op de parking van het zwembad te Wevelgem om 12u. Iedereen welkom.

Adres van de zaal: Chemin du Fays, 6840 Neufchateau.

Wedstrijd in Braine
07/02/2010
Stijn

TMCI won gisteren na verlengingen op het veld van Castors Braine. Na een tumultueuze wedstrijd met veel discussie over time-outs, 5e fouten en buzzerscores trok Wevelgem aan het langste eind. Het waren de eerste verlengingen dit seizoen in een competitiewedstrijd.

Met 34 punten brak Mike Dedoelder het competitierecord van Jerome Vandenberghe dat sinds de eerste speeldag op 31 punten stond. Een seizoensrecord was het echter niet, dat blijft bij de ongenaakbare 53 punten van Jerome Vandenberghe tegen BB Gent in de Beker van Vlaanderen.

Tom Van De Keere van zijn kant haalde met een knappe 12 rebounds en 19 punten de derde double-double van het seizoen binnen. Jurgen Delbecque en Nils Jouret hadden het hem al eerder voorgedaan.

Zoals steeds vindt u de volledige scouting, het wedstrijdverslag en de foto's terug door bij de kalender op het vergrootglas te klikken.

Uitgestelde match RCS Natoye
06/02/2010
BASKETADMIN
De uitgestelde wedstrijd RCS Natoye - TMCI Basket Wevelgem wordt afgewerkt op WOENSDAG 17 FEBRUARI om 20:30u op het veld van Natoye.
Opnieuw wedstrijd uitgesteld
08/01/2010
Stijn
Er is opnieuw een algemene afgelasting omwille van de weersomstandigheden. De wedstrijd van morgen in Natoye gaat dus niet door.
Nieuwe datum Neufchateau
06/01/2010
BASKETADMIN

De uitgestelde wedstrijd op het veld van Neufchateau zal gespeeld worden op Zondag 14 februari om 16u.

Wedstrijd uitgesteld
19/12/2009
Stijn
De wedstrijd van morgen op het veld van Neufchateau is afgelast omwille van de weersomstandigheden. Een nieuwe datum moet nog bepaald worden.
Varia
17/12/2009
Bert

Het verslag en de scouting van de competitiewedstrijd tegen Duva Gistel werd online geplaatst door onze verslaggever. De foto's stonden al een tijdje online.

TMCI blijft kampen met een blessureplaag. Jules Robijns kon gisteren voor de eerste maal in weken terug trainen. Hij ondervindt nog de nodige last. Zondag moet de rentree mogelijk zijn. Van De Keere en Verdickt blijven out tot na nieuwjaar. Beide spelers hopen hun rentree te maken begin januari.

Thuisderby versus KBGO Duva Fruit Gistel
07/12/2009
Bert

Zaterdag aanstaande wacht het team van coach Frank De Brucker de thuismatch tegen Duva Fruit Gistel. De Oostendenaars kenden een aarzelende start, maar verloren de afgelopen matchen niet meer en konden zo TMCI Wevelgem voorbijsteken in de stand. Het team met o.a. Rai Petrauskas en Anthony Denoyel zorgde, na de nederlaag op Oostkamp (na verlengingen) voor een 5 op 6. Het team van coach Peter Castelein is zo opgerukt naar de subtop.

Wevelgem van zijn kant kende een rampzalige novembermaand. De grote schuldige daarvan is de enorme blessurelast. Geen enkele ploeg kan 4 gekwetste basis(!)spelers missen. Zaterdag wil TMCI voor eigen publiek nog eens de 3 punten thuis houden en hoopt op Uw steun om dit mogelijk te maken.

Opworp om 20u30.


Voor de wedstrijd is er terug een VIP-gelegenheid voorzien. Inschrijven kan nog tot ten laatste donderdag door te mailen naar peter@cope-invent.be

Menu: "Winterfestijn"
Hapjes:
Toast met warme brie
Toast met wildpastij en uienconfituur
Voorgerecht:
Witloofsoepje met grijze garnalen
Hoofdgerecht:
Vlaamse hutsepot
Konijn met pruimen en blonde Leffe
Assortiment kazen met stokbrood

Alle gerechten warm geserveerd met brood en aangepaste wijnen. Alle dranken inbegrepen.
Prijs: 75 EUR p.p. (inclusief gereserveerde zitplaats).

Derby versus BBC De Pinte
25/11/2009
Bert

Zaterdag aanstaande is De Schelp terug het decor van een heuse basketderby. TMCI Wevelgem ontvangt er om 20u30 het ervaren BBC De Pinte.

De Pinte telt één overwinning minder dan TMCI, maar pakt uit met toppers als Sam (ex Power Wevelgem, ex Optima Gent) en Meindert Verstraete (ex Mons Hainaut, ex Falco Gent), Gillis Mestdagh (ex-Optima Gent) en scherpschutter Joris De Schepper (ex-Falco Gent). De ploeg van Wim Meiresonne startte het seizoen met serieuze play-offambities, maar kon die status vooralsnog niet waarmaken. Verlies voor de club van ook Robbe Naudts (ex Power Wevelgem) betekent dan ook reeds een klein drama.

Kom TMCI Wevelgem steunen! Wedstrijd om 20u30.

Verplaatsing Royal Anderlecht
19/11/2009
Stijn

Zondag staat voor TMCI de verplaatsing naar Royal Anderlecht op het programma. In het klassement tellen beide ploegen evenveel punten, het belooft dus een spannende confrontatie te worden. Kom TMCI steunen in Anderlecht, opworp om 17u!

Adres: Salle Simonet, Avenue Theo Verbeeck, 1070 Anderlecht (vlakbij Constant Vandenstockstadion).

Wegbeschrijving: Op de R0 neemt u afrit 14 Anderlecht: Rechts houden en beneden links volgen. Op de Boulevard Sylvain Dupuis gaat u op het kruispunt naar rechts (Mededingingstraat). Na 400 meter komt u uit op de Avenue Theo Verbeeck.

Individuele statistieken online
16/11/2009
Stijn

Vanaf nu kunt u ook de statistieken per speler raadplegen op deze website. U vindt ze terug door naar Team te gaan en daar een speler te selecteren.

Er wordt hard gewerkt om de website verder uit te bouwen. Met tips en constructieve opmerkingen kunt u terecht op het forum (praktische info --> forum).

double-double
16/11/2009
BASKETADMIN
Nils Jouret haalde zaterdag thuis tegen Clem Scherpenheuvel de eerste double-double van dit seizoen in competitieverband binnen. Jurgen Delbecque deed het hem al voor in de Beker van België.
Foto's online
08/11/2009
Stijn
De foto's van alle wedstrijden werden online geplaatst. U kunt ze bekijken door op 'details' van een wedstrijd te klikken bij de kalender of onderaan de homepage voor de laatst gespeelde wedstrijd.
Verplaatsing Dexia Mons-Hainaut Two
05/11/2009
Bert

TMCI Basket Wevelgem vertrekt vrijdag voor een verplaatsing naar Dexia Mons-Hainaut Two. Beide ploegen staan op een gedeelde 3de plaats. De erg jonge ploeg van coach Julien Marnegraeve is vooral thuis heel sterk. In de Mons.arena kon enkel Oostkamp de overwinning meegrabbelen. Het belooft dus een spannende match te worden. TMCI blijft kampen met heel wat blessureleed.

Kom TMCI ook buitenshuis steunen en reis mee naar de Bergense baskettempel!

Wedstrijd wordt afgewerkt om 20u30.
Adres: Mons.arena, Rue des Laminoirs 2a, Jemappes

record-score
04/11/2009
BASKETADMIN
Jérome Vandenberghe scoorde in de bekermatch tegen Gent maar liefst 53 punten. Dit record zal een tijdje standhouden vermoeden we.
Black Bears Gent - TMCI Wevelgem 98-105
02/11/2009
Bert

TMCI Wevelgem heeft zich zaterdag ten koste van BB Gent geplaatst voor de 1/8ste finales van de Beker van Vlaanderen. Het won na verlengingen met 98-105 in Merelbeke.

Slecht nieuws kwam er dan weer van Tom Van De Keere (opnieuw door de knie gegaan) en Lars De Lepeleire (met kuitblessure naar de kant). Stand na quarter 4 was 86-86.

In de volgende rond wacht een verplaatsing naar de winnaar van Aarschot en Gembo Borgerhout.

Voor het volledige verslag en de punten: zie details bij de wedstrijd

Beker van Vlaanderen
28/10/2009
Bert

Zaterdag aanstaande 31 oktober reist TMCI Basket Wevelgem af naar Black Bears Gent. De Gentenaars, met o.a. Bart Dobbelaere (broef van Zwevezele speler Wim), zijn actief in de Oost-Vlaamse 1ste provinciale en starten deze match in het kader van de 16de finales van de Beker van Vlaanderen met een voorgift van maar liefst 15 punten.

De opworp wordt gegeven om 17u. Wie onze jonge ploeg aan het werk wil zien in de beker, stelt zijn GPS maar in op: Sportcentrum Ter Wallen, Sportstraat 1, 9820 Merelbeke.

Bram Verdickt is nog out met een scheur in zijn bil. Mike Dedoelder sukkelt met een ontsteking op beide knieën en werd 10 dagen rust voorgeschreven. De match op Dexia Mons Hainaut moet zeker haalbaar zijn.

foto's
16/10/2009
BASKETADMIN

De foto's van de match van vorige week tegen en in Brussels staan beschikbaar op de site.
De resterende matchen worden snel bijgewerkt.

Blessurelast
14/10/2009
Bert

Ondanks de mooie overwinning op Brussels kampt TMCI met heel wat blessurelast. Een overzichtje:
Tom Van De Keere blijft op de sukkel met zijn knie. Tom is en blijft hoogst twijfelachtig voor zaterdag.
Jurgen Delbecque is herstellende van zijn gescheurde gewrichtsbanden (enkel). De revalidatie verloopt vlotter dan verwacht, doch zaterdag komt zeker nog te vroeg.
Michael Deputter blijft last ondervinden van zijn rug.
Arhtur Pauwels is een week onbeschikbaar wegens een operatie aan de wijsheidstanden.
Bram Verdickt, ten slotte, verrekte zondag zijn hamstrings. Bram is dan ook twijfelachtig voor zaterdag, maar werkt bij de kine hard om er zaterdag te staan.

Troubles dus voor coach De Brucker. De ploeg rekent voor zaterdag dan ook meer dan eens op Uw steun, beste 6de man, om zaterdag in De Schelp de overwinning thuis te houden!! Opworp om 20u30.

Details wedstrijd in Brussel online
13/10/2009
Stijn
Zoals steeds vindt u op de website de statistieken en het verslag van de voorbije wedstrijd terug. Ga naar kalender --> details om ze te raadplegen.
TMCI Wevelgem in de pers
08/10/2009
Bert

Radiozender Club FM Menen besteedt dit weekend de nodige aandacht aan TMCI Basket Wevelgem. Club FM Menen is een soort fusie van radiozenders Radio Pallieter en Club FM. De zender is te beluisteren op 89.9 FM. Zaterdag wordt rond de klok van 10u30 onder andere een voorbeschouwing gegeven over de match van aanstaande zondag op het veld van Brussels.

Ook de regionale krant De Weekbode - De Krant van West-Vlaanderen belicht elke vrijdag ruimschoots TMCI Basket Wevelgem.

Verplaatsing Atomia Brussels
07/10/2009
Bert

Zondag aanstaande staat de verplaatsing naar Atomia Brussels op het programma. De wedstrijd wordt afgewerkt in Het Zuidpaleis. Adres: Rogier Vanderweydestraat 3, 1000 Brussel.

Brussels slaagde er dit seizoen nog niet in een wedstrijd te winnen. De hoofdstedelingen zullen er dus op gebrand zijn hun 1ste overwinning binnen te halen. TMCI Wevelgem komt alvast gehavend aan de opworp. Jurgen Delbecque zal nog een paar weken onbeschikbaar zijn wegens gescheurde gewrichtsbanden aan de enkel. Michael Deputter sukkelt met de rug, Lars De Lepeleire moest maandag de training staken wegens een verreking in de bil en Tom Van De Keere blijft last ondervinden van zijn knie en kwam sinds de match tegen Ieper nog niet aan trainen toe.

Niet echt de perfecte voorbereiding dus op deze wedstrijd die als "haalbaar" wordt omschreven.
Kom TMCI steunen zondag om 15u in het Brusselse Zuidpaleis.

In de rand ook nog even een dankjewel aan de webmasters die de website nu zo goed als volledig af kregen. Nog een paar kleine zaken die moeten aangevuld worden, maar de pagina met links werden aangevuld, de homepagina werd geüpdatet en de details bij de wedstrijden zijn up to date. Foto's van de wedstrijden volgen; foto's van de thuismatch tegen BBC Willebroek zijn wel al terug te vinden op de site.

Blessures
27/09/2009
Bert

Met negen punten in het 1ste quarter kon Tom Van De Keere meer dan zijn stempel drukken op de match van gisteren. De pijn aan de knie stak echter terug de kop op in quarter 2.

In de rust werd duidelijk dat verderspelen geen optie meer was.

Het weekje rust (volgend weekend staat geen wedstrijd op het programma) zal de ploeg goed doen.

Ook Jurgen Delbecque viel gisteren in het 4de quarter uit met een serieuze zwelling aan de voet. Afwachten wat het wordt, maar er wordt gevreesd voor gescheurde gewrichtsbanden... To be continued.

Tom Van De Keere
21/09/2009
BASKETADMIN
Tom maakte afgelopen zondag zijn terugkeer. Uiteraard hopen we met z'n allen dat hij snel terug de "oude" wordt.
Uitlsagen Derde Nationale
20/09/2009
BASKETADMIN

Alles wordt in het werk gesteld om op zaterdagavond en ten laatste op zondagmorgen de uitslagen online te zetten van de partijen uit 3de nationale. Uitslagen van de wedstrijden van gisteren zaterdag kunt u bekijken via "Kalender" => "Competitiekalender". Uitslagen van de zaterdagwedstrijden van speeldag 2 staan reeds online.

Morgen volgen met Gistel- Anderlecht, Neufchateau-Brussels en Kortrijk Sport-TMCI Wevelgem nog 3 matchen.

Bekerwedstrijd TMCI-Pitzemburg
31/08/2009
Stijn

Veel volk voor de derde bekerwedstrijd van dit seizoen. De spelers hadden na de zwakke prestatie van donderdag iets goed te maken. Toch werd er opnieuw een slechte start genomen en kon Pitzemburg uitlopen tot 8-29. Daarna kon TMCI zich herpakken en in de 2de helft was er bij momenten aardig basket te zien. Tegen de tweedeklasser kon de kloof echter niet kleiner gemaakt worden dan 16 punten. Eindstand: 71-87.

Quarterstanden: 8-29; 20-19; 21-22; 22-17
Speelden voor Wevelgem: Vandenberghe 15, Robyns 5, De Lepeleire, Verdickt 10, Jouret 4, Dedoelder 14, Deputter, Delbecque 23, Biebuyck.

Volgende week zaterdag om 20u30 in De Schelp staat de volgende bekerwedstrijd tegen Willebroek op het programma, tevens de laatste wedstrijd voor de competitiestart.

Afgedunkte ring voorbode van ontgoochelende basketavond
29/08/2009
Bert

Om 20u45 stond gisterenavond in De Schelp het West-Vlaams derby van weleer op het programma. Met BS Waregem kwam een gevestigde 2deklasser op bezoek. Waregem stelde het zonder Robeyst (kuit) en Deleersnyder. Bij Wevelgem ontbraken nog steeds Vandenberghe en Van De Keere.

De wedstrijd zelf kon echter slechts beginnen na de klok van 21u. Een te enthousiaste Waregemse dunk in de opwarming zorgde voor lichte paniek: korf eraf gedunkt. In allerijll werd door zaalwachters en TMCI-medewerkers Denis, Bernard en Nico een nieuwe ring geïnstelleerd.

De concentratie volledig weg en het was schijbaar Wevelgem dat hier het meeste last van had. Maar liefst 8 minuten kon niet gescoord worden en een dramatische 0-17 stond op het scorebord. Bij Waregem was vooral Van Vooren goed bij schot al werd hem ook niet al teveel in de weg gelegd. 1ste quarter werd afgesloten bij 4-23. Wedstrijd gespeeld. Ruststand: 17-43. Een donderpreek van coach De Brucker ten spijt werd de tweede episode niet veel beter. Een collectieve offday werd pijnlijk afgesloten bij 42-70.

Kortom: een slechte generale repititie met het oog op de bekermatch van zondag aanstaande. Het is aan de spelers om zondag zich van een andere kant te tonen en het publiek een antwoord te bieden op de schamele prestatie van gisteren.

Stand van zaken
23/08/2009
Bert

TMCI Wevelgem werkt een drukke voorbereiding af. Er is een duidelijke progressie merkbaar, maar de blessures van Tom Van De Keere en van Jérome Vandenberghe (nog zeker out voor de oefenmatch van Waregem) zorgen voor de nodige kopzorgen.

Woensdag laatstleden werd met 89-93 gewonnen bij derdenationaler (3de B) BBC Willebroek. In de Willebroekse Schalk speelde TMCI niet zijn beste partij, maar kon toch zijn eerste officiële overwinning van het seizoen vieren. Uitblinker was Bram Verdickt met 32 punten. Lars De Lepeleire leidde zijn ploeg met veel maturiteit en tekende voor 18 punten, 5 rebounds, 2 assists, 4 steals en 4 turnovers.

Gisteren werd geoefend tegen neo-eerstelandelijker Erembodegem dat kon uitpakken met kleppers als Tjoncke, Truyens, Mornard, Vandevondel, Dimbala enzoverder.. Erembodegem geldt dan ook als absolute titelfavoriet en kan ons inziens perfect meedraaien in 3de nationale. Bij TMCI Wevelgem was terug progressie merkbaar, maar tegen het ervaren team van coach Kris Depauw moest ons team dat slechts met 8 spelers kon optreden waaronder 4 juniors die eerder op de dag een bekermatch hadden gespeeld niet aan het langste eind trekken. Erembodegem won verdiend met 68-80. Ole Vanhauwaert speelde niet, hij had teveel last na de (gewonnen) bekermatch met de juniors. Reken daarbij dat Bram Verdickt (7 punten) ziek aan de wedstrijd moest starten en je weet genoeg. Mike Dedoelder kon offensief de schade beperken met 25 punten in 34 minuten uit een 9/18 tweepunters, 1/3 driepunters en 4/4 vrijworpen.

Donderdag aanstaande staat de oefenmatch op het programma tegen 2deklasser Bent Schoenen Waregem om 20u45 in De Schelp.

Datumwijziging oefenwedstrijd
18/08/2009
Bert

De oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Bent Schoenen Waregem die gepland stond op woensdag 26 augustus (20u30) is verplaatst naar donderdag 27 augustus om 20u45. De wedstrijd wordt afgewerkt in De Schelp.

De inkom voor deze oefenmatch tegen het Waregem van o.a. Steve Robeyst en Wouter Dewilde is gratis. Iedereen welkom!

Zaterdag aanstaande, 22 augustus, staat om 20u30 de tweede thuisoefematch op het programma. Zaterdag wordt dé titelkandidaat uit 1ste landelijke Erembodegem (met o.a. Joost Vandevondel, David Truyens, Tibo Tjoncke, Nicolas Mornard, Wim Van Britsom, ..) partij gegeven. Inkom gratis.

Blessurenieuws
17/08/2009
Stijn

TMCI kwam zaterdagavond niet ongeschonden uit de oefenwedstrijd tegen Kangoeroes.

Jerome Vandenberghe liep een verrekking op aan de gewrichtsbanden van de voet. Jerome is al zeker out voor de bekerwedstrijd van woensdag tegen Willebroek.

Lars De Lepeleire kreeg een klop op de neus te verwerken. Hij werd uit voorzorg niet meer opgesteld in de 2de helft.

Eerste bekerwedstrijd
14/08/2009
Stijn

Woensdag speelde TMCI One zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen. In de eerste poulewedstrijd van de Beker van België bleek tweedeklasser Pitzemburg Mechelen een maatje te groot en won met 84-63. Toch kan Wevelgem niet ontevreden terugkijken. TMCI speelde drie quarters goed mee en er is duidelijk progressie merkbaar.

De Beker van België kent sinds dit seizoen een nieuwe formule. De eerste ronde wordt gespeeld in poules met 3 ploegen. Tegen elke ploeg wordt 2x gespeeld. Alleen de groepswinnaar gaat door naar de volgende ronde. Opmerkelijk detail: in de poulefase is er geen voorgift meer voorzien van 5 punten per reeks verschil.

De volgende bekerwedstrijd gaat door komende woensdag op het veld van BC Willebroek. De wedstrijd gaat door in sporthal De Schalk (Stadionlaan 2, Willebroek) en start om 20u45.

Blessurenieuws
14/08/2009
Stijn

TMCI moet het voorlopig nog stellen zonder de inbreng van Tom Van De Keere en Jules Robyns.

De revalidatie van Tom Van De Keere verloopt gunstig. Volgende week kan Tom de shottrainingen hervatten. Jules Robyns ondergaat vandaag een test om zijn blessure aan de quadriceps te evalueren.

Volgende oefenwedstrijd
14/08/2009
Stijn

Morgen (zaterdag 15 augustus) staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander is Kangoeroes-Boom. Het betreft de eerste oefenwedstrijd van deze nieuwe fusieploeg, die uitkomt in 2de nationale.

De wedstrijd gaat door in de sporthal van Boom: Antwerpsestraat 100 te Boom. Aanvang om 20u30. 

Aanvangsuur oefenmatch
08/08/2009
Bert

De oefenwedstrijd van deze avond tegen 1stelandelijker Haantjes Oudenaarde gaat deze avond door om 19u30 en niet zoals eerder gemeld om 19u.

De locatie blijft dezelfde: baronstraat 25 te Lombardsijde.

Oefenmatchen weekend 8-9 augustus
05/08/2009
Bert

TMCI speelt zaterdag a.s. een oefenmatch tegen 1stelandelijker Haantjes Oudenaarde (ploeg van o.a. Gunnar De Lepeleire). De wedstrijd gaat door in Lombardsijde waar Oudenaarde op stage is.
Adres: Sporthal De Bamburg, Baronstraat 25, Middelkerke/Lombardsijde. De wedstrijd is gepland om 19u.
Ideale afsluiter van een dagje aan zee!

Zondag ten slotte wordt gespeeld tegen 2delandelijker Ninove. De wedstrijd gaat door in het Aalsterse Forum. Voor zover nog een adres nodig: Zaal Forum, Albrechtlaan 115, Aalst. Wedstrijd wordt afgewerkt om 17u.

Verplaatsing Falco Gent
01/08/2009
BASKETADMIN

De oefenwedstrijd van zondag 2 augustus om 17u op het veld van Falco Gent gaat door in zaal Kaho.

Adres: Gebroeders Desmetstraat.

Jurgen Delbecque speelde in de oefenmatch tegen Langemark niet mee. Hij lag met 39 graden koorts ziek te bed. Ook Tom Van De Keere revalideert nog van zijn operatie aan de knie.

Blessures
31/07/2009
Bert

Jules Robyns moet een tweetal weken rusten om zijn blessure (quadriceps) te laten genezen.

Tom Van De Keere herstelt goed van de operatie aan zijn knieën. Meer info volgt.

National Team U16
31/07/2009
Bert

Nieuwkomer Jules Robyns plaatste zich bij de laatste 12 van de Belgische ploeg voor het EK in Portugal voor -16 jarigen. Jammerlijk genoeg gooit een blessure roet in het eten en kan Jules niet mee naar het EK. Jules sukkelt met enkele scheurtjes in de quadriceps.

Wij feliciteren Jules alvast met deze selectie!

Trainingen
29/07/2009
Bert

TMCI Wevelgem start deze avond de trainingen op het veld van Ieper (Leopold III laan). Ook vrijdag wordt in Ieper getraind.

Zaterdag wordt over de middag getraind waarna om 19u30 de eerste oefenmatch op het programma staat tegen Langemark.

De trainingen dit seizoen gaan door op maandagen, woensdagen en vrijdagen van 20u30 tot 22u telkens in De Schelp.

Transfernieuws
01/01/2000
Stijn

Bij TMCI Wevelgem verlengden Lars De Lepeleire (1991), Nils Jouret (1988) en Jules Robyns (1993) hun verblijf. Bram Verdickt en Jurgen Delbecque mogen uitkijken naar een ander team. Als vervanger voor een met de knie sukkelende Jurgen Delbecque werd bij Wytewa Roeselare (2de landelijke) Jasper Velghe (1986) gehaald. 

De club hoopt op korte termijn de andere spelers vast te leggen voor het komend seizoen. De club gaat ook op zoek naar een vervanger (3-2 speler) voor Bram Verdickt en hoopt deze zo snel mogelijk te kunnen voorstellen.  

De coachingstaff blijft onveranderd. Headcoach Frank De Brucker en Assistant-coach Wouter Van Hoorne doen er een extra jaar bij.

 




Copyright Basket Team Holstra Wevelgem 2009-2013 -  design DYAD -  code DYAD