Practical Info Organisation News Rangschikking Kalender Team Home
 
Nieuwe coach
04/04/2016
BASKETADMIN

Holstra Wevelgem bereikte een akkoord met coach Jean-Pierre Ruyssen om komend seizoen Holstra Two onder zijn hoede te nemen. Coach Ruyssen brengt heel wat ervaring mee en is bijzonder gemotiveerd om aan de slag te gaan met de Two-ploeg.

Afscheid coach Jeroen Debaveye
08/03/2016
Bert
Holstra Wevlegem neemt op het einde van dit seizoen afscheid van coach Jeroen Debaveye. Het was Jeroen zelf die aangaf dat het tijd was voor iets nieuws. Jeroen was gedurende de afgelopen vijf jaren vier seizoenen lang coach van Holstra Two. Hij vierde de kampioenstitel in 3de provinciale, speelde twee maal de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen en won één maal de Beker van West-Vlaanderen. Afgelopen seizoen leidde hij Holstra Two naar het behoud in 1ste provinciale, iets wat Jeroen ook dit seizoen vast van plan is. De club is Jeroen zeer erkentelijk, wenst Jeroen zeer uitdrukkelijk te bedanken voor zijn jarenlange inzet en zijn prima manier van samenwerken. De club wenst hem alle succes toe in zijn verdere basketloopbaan! Bedankt, Jeroen!
Halve finale Beker van West-Vlaanderen
06/05/2015
Bert

BT Holstra Wevelgem Two speelt vrijdagavond om 21u de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen. De wedstrijd wordt afgewerkt in sportzaal Schiervelde te Roeselare. Tegenstander is Tiger Zwevegem-Deerlijk One, kampioen in 1ste provinciale.

De ploeg van coach Debaveye, twee jaar terug nog bekerwinnaar, gaat voor een stunt. Bij winst vrijdagavond staat zaterdagavond de finale op het programma. Die finale wordt afgewerkt op 21u, eveneens in sportzaal Schiervelde. De andere halve finale gaat tussen Basket Blankenberge en Bvv Oedelem Two.

Kom de Two-ploeg aanmoedigen in Schiervelde!

Transfer
13/04/2015
Bert
BT Holstra Wevelgem Two versterkte zich met Arthur Pauwels. Deze 23-jarige guard komt over van Blue Rocks Ronse-Kluisbergen (2de landelijke). Arthur genoot een groot stuk van zijn jeugdopleiding (2006-2012) bij Wevelgem en werd zowel bij de miniemen als bij de cadetten Belgisch kampioen en winnaar van de Beker van Vlaanderen.
Transfernieuws
15/04/2014
Bert

Holstra Two wordt komend seizoen versterkt met Ole Vanhauwaert (Olbak Bissegem), Jeffrey Dubrunfaut (Gent Hawks) en Ard Scheirlynck (Melco Ieper). Ook Michiel Folens (Olbak Bissegem) komt de juniors- en twoploeg versterken.

Ole (1990) genoot zijn jeugdopleiding bij Wevelgem en speelde zijn ganse carrière voor Wevelgem. Na 2 jaar Olbak Bissegem in 1ste provinciale keert de guard terug naar de stal. Jeffrey (1993) genoot zijn jeugdopleiding bij Kortrijk Sport CB en was de afgelopen seizoenen actief bij Optima Gent en later Gent Hawks. Jeffrey is een 5-speler die de vorige seizoenen in de BDL actief was met Gent. Ard (1993) is een 4-speler die werd opgeleid bij Melco Ieper. Hij speelde dit seizoen bij de landelijke juniors van Melco en ook bij Melco Three in 3de provinciale. Michiel (1995) komt in eerste instantie de landelijke juniorsploeg versterken. Michiel is een linkshandige shooting guard die op termijn zijn plaats bij Holstra Two in 1ste provinciale moet kunnen bemachtigen.

Tweede opeenvolgende titel
14/04/2014
Bert

Holstra Two kroonde zich afgelopen zaterdag tot kampioen in 2de provinciale na een 62-74 overwinning op het veld van Bvv Oedelem. De jonge Wevelgemse tweede ploeg pakt zo voor het tweede jaar op rij de titel. Vorig seizoen won het team het kampioenschap in 3de provinciale, alsook de Beker van West-Vlaanderen. In zijn eerste jaar in 2de provinciale mag de ploeg dus opnieuw de titel vieren. Dank aan de supporters voor de steun in Oedelem. Proficiat aan het team!

Kwartfinale Beker van West-Vlaanderen
12/03/2014
Bert
BT Holstra Wevelgem Two, uittredend bekerwinnaar, speelt zondag aanstaande om 17u in het kader van de kwartfinales van de Beker van West-Vlaanderen in en tegen Iebac Ieper One. Holstra Two heeft een voorgift van 5 punten. Iebac A staat momenteel autoritair aan de leiding in 1ste provinciale. Kom de jongens aanmoedigen in de zaal van Iebac: adres Crescendostraat 11, 8900 Ieper.
Jeroen Debaveye nieuwe coach
17/02/2014
Bert

Komend seizoen zal Holstra Wevelgem Two opnieuw onder leiding staan van coach Jeroen Debaveye. Nadat Jeroen vorig seizoen met Holstra Two zowel kampioen speelde in 3de provinciale als de Beker van West-Vlaanderen won, besliste de coach een adempauze in te lassen en te kiezen voor damesbasketbal bij Moorsele.

Na 1 jaar afwezigheid keert de in Wevelgem wonende coach dus terug naar Holstra Wevelgem.

De club wenst Jeroen opnieuw van harte welkom en wenst hem komend seizoen alle succes toe.

Beker van West-Vlaanderen
30/01/2014
Bert
BT Holstra Two reist zaterdagavond af naar derdeprovincialer VK Iebac Ieper Two in het kader van de 8ste finales van de Beker van West-Vlaanderen. Opworp om 20u. Adres: Crescendostraat, Ieper.
Topper
29/11/2013
Bert
BT Holstra Two ontvangt zondag in De Schelp om 16u15 Basket Wielsbeke. Deze wedstrijd is een topper aan de kop van 2de provinciale. Supporters welkom!
Beker van West-Vlaanderen
04/11/2013
Bert
BT Holstra Two Wevelgem, regerend bekerhouder, speelt op maandag 11 november om 11u in De Schelp een bekerwedstrijd tegen eersteprovincialer Racing Brugge Two. Holstra Two krijgt een voorgift van 5 punten. Kom onze jongens aanmoedigen!
Tornooi Dirk Naessens
12/08/2013
BASKETADMIN

BT Holstra Two neemt 15 augustus deel aan het eerste tornooi Dirk Naessens. Holstra Two speelt zijn wedstrijden om 10u15 tegen Avelgem One (2de prov) en om 14u45 tegen Frameries (2de prov). Plaats van het gebeuren: Salle Pas-du-Roc, Rue de la Dondaine, 7536 Vaulx. Het is een 20-tal minuten rijden vanuit Wevelgem.

Om 17u speelt Holstra One tegen Melco Ieper in De Schelp!

Transfernieuws
12/05/2013
Bert

BT Holstra Wevelgem Two versterkte zich met Mathieu Oosterlinck (1990) en Mathias Jonckheere (1991). Beide spelers waren dit seizoen actief bij Basket Tielt. Welkom aan beide spelers!

Holstra Two neemt afscheid van Matthias Reynaert die terugkeert naar Wytewa Roeselare. Ook van coach Jeroen Debaveye wordt afscheid genomen. Wij wensen beiden veel succes toe in hun verdere carrière.

Holstra Wevelgem Two zal komend seizoen onder leiding zijn van onze headcoach, Peter Castelein. De thuiswedstrijden van Holstra Two zullen op zondag geprogrammeerd worden.

Holstra Wevelgem Two wint West-Vlaamse basketbalbeker
05/05/2013
BASKETADMIN

Na de titel in 3e provinciale haalde BT Holstra Wevelgem Two gisterenavond in Schiervelde nu ook de West-Vlaamse Basketbalbeker binnen tegen het 2 reeksen hoger geklasseerde Waregem Two. Na de stunts in de eerste rondes tegen 1e provincialers waren ze nu opnieuw te sterk voor een 1e provincialer. We vallen dit seizoen van de ene verwondering in de andere. PROFICIAT aan alles spelers en staff !!

Zie ook dit artikel op de site van de Krant Van West-Vlaanderen

Bekerfinale
30/04/2013
Bert
Zaterdag aanstaande speelt BT Holstra Two de bekerfinale van West-Vlaanderen. De wedstrijd wordt afgewerkt om 20u30. Plaats van het gebeuren: Schiervelde (Diksmuidsesteenweg 396, 8800 Roeselare). Tegenstander is eersteprovincialer BM Waregem Two. Holstra Two krijgt een voorgift van 10 punten. Kom onze jongens aanmoedigen. Na een fantastisch parcours verdient de ploeg van coach Jeroen Debaveye dit enorm. Supporters massaal op post!
BT Holstra 2 kampioen
08/04/2013
BASKETADMIN

check onderstaande link

Krant van West-Vlaanderen

BT Holstra Two Kampioen!
07/04/2013
BASKETADMIN

De jongens van BT Holstra Two wonnen gisteren met 58-60 cijfers in Blankenberge en verzekerden zich met deze overwinning op 1 match van het einde van de competitie van de titel in 3de provinciale A. Eerste achtervolger Blankenberge kan met nog één wedstrijd te gaan Wevelgem niet meer bijbenen.

Proficiat aan spelers, begeleiders en coachingstaff!

Bij winst kampioen
05/04/2013
Bert

BT Holstra Wevelgem Two speelt morgen zaterdag op het veld van het tweede gerangschikte Blankenberge de titelwedstrijd in 3de provinciale. Bij winst kroont Holstra Two zich tot kampioen. Kom de ploeg van coach Debaveye gerust aanmoedigen. Adres: Zaal d'Hoogplaete, Willem Tell Straat 32, 8370 Blankenberge.

Succes aan spelers en coach gewenst.

Kwalificatie finale Beker van West-Vlaanderen
30/03/2013
Bert

Holstra Wevelgem Two bereikte deze avond na een 48-66 overwinning op het veld van eersteprovincialer KBBC Zwevegem de finale van de Beker van West-Vlaanderen. Ook in de heenwedstrijd werd reeds 83-70 gewonnen. Met een bonus van 31 punten mag deze finale oververdiend genoemd worden.

Proficiat aan spelers, coach en staff! Dank aan de aanwezige supporters!

De finale zal gespeeld worden op zaterdag 4 mei in Schiervelde (Roeselare). Tegenstander wordt Waregem Two (1ste provinciale) dat in een dubbele confrontatie Blankenberge One uitschakelde. Holstra Two krijgt een voorgift van 10 punten.

Terugmatch halve finale Beker West-Vlaanderen
26/03/2013
Bert
Vrijdag aanstaande speelt Holstra Wevelgem Two om 20u de terugmatch in het kader van de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen in en tegen eersteprovincialer KBBC Zwevegem. Wevelgem krijgt terug een voorgift van 10 punten. In de heenwedstrijd werd verrassend na een goeie prestatie met 78-65 gewonnen. Hierdoor is er een bonus van 23 punten. Toch wordt het een aartsmoeilijke opgave. Alle supporters meer dan welkom in Zwevegem (Sportpunt 2, Bekaertstraat 4, Zwevegem) om Holstra Two naar de finale van de Beker van West-Vlaanderen te stuwen.
Halve Finale Beker van West-Vlaanderen
12/03/2013
Bert
BT Holstra Wevelgem Two (3de prov) ontvangt zaterdag om 16u in De Schelp KBBC Zwevegem One (1ste prov) in het kader van de heenwedstrijd van de halve finales van de Beker van West-Vlaanderen.
Kwartfinale Beker van West-Vlaanderen
28/01/2013
Bert
Zaterdag 2 februari aanstaande om 15u30 neemt BT Holstra Two (3de provinciale) het in het kader van de kwartfinales van de Beker van West-Vlaanderen op tegen eersteprovincialer KBBC De Panne One. De thuisploeg krijgt een voorgift van 10 punten. Kom Holstra Two zaterdag aanmoedigen in De Schelp. Kan de ploeg van coach Debaveye na een 17 op 17 in competitie en beker (!) ook de scalp nemen van een eerstprovincialer? Antwoord zaterdag!
foto's Hostra 2
25/12/2012
BASKETADMIN

Er staan foto's op de website van de 2e ploeg van tijdens hun winnende bekermatch. De moeite waard !

Beker van West-Vlaanderen
16/12/2012
Bert
BT Holstra Wevelgem Two (+5) speelt woensdagavond in het kader van de 1/8ste finales van de Beker van West-Vlaanderen tegen tweedeprovincialer Avelgem One. Wedstrijd wordt afgewerkt om 20u in De Schelp. Allen welkom!
Net geen bekerfinale
16/03/2012
Bert
TMCI Wevelgem Two (+10) wist zich gisterenavond in ACJ Brugge (1ste prov.) net niet te kwalificeren voor de finale van de Beker van West-Vlaanderen. De thuisploeg dwong via een buzzerbeater verlengingen af bij 57-52. In de eerste verlenging bleven beide team aan elkaar gewaagd. Gevolg: bij 66-61 opnieuw verlengingen! Wevelgem startte enorm sterk in de 2de verlenging (66-66, nog 4') en de finale lonkte. Helaas kon de thuisploeg remonteren en bij 75-66 (met nog 1'40") spatte de Wevelgemse droom uiteen. Sterke prestatie, maar helaas wordt er weinig mee gekocht... De ontgoocheling bij spelers en coaches was (is) groot.
Beker van West-Vlaanderen
15/03/2012
Bert

Gisterenavond won TMCI Wevelgem Two (+10) verrassend tegen eersteprovincialer ACJ Brugge One met 71-66. Deze avond staat reeds de terugmatch op het programma. Wevelgem heeft terug een voorgift van 10 punten. De partij wordt afgewerkt in Assebroek. De spelers rekenen op jullie vocale steun om de bekerfinale te halen!

Zaterdag aanstaande spelen de landelijke juniors om 13u de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen op het veld van Melco Ieper.

Halve Finale Beker van West-Vlaanderen
12/03/2012
Bert

Deze week speelt TMCI Wevelgem Two als enige overgebleven derdeprovincialer de halve finales van de Beker van West-Vlaanderen. Tegenstander is eersteprovincialer ACJ Brugge One.

Woensdag aanstaande speelt TMCI Wevelgem Two THUIS tegen ACJ Brugge. Opworp om 21u in De Schelp. Supporters op post! Reeds de dag nadien (donderdag om 20u30) reist de ploeg van coach Jeroen Debaveye naar de West-Vlaamse hoofdstad voor de terugmatch. TMCI Two heeft tweemaal een voorgift van 10 punten.

In de andere halve finale gaat de strijd tussen eersteprovincialers Iebac Ieper One en Melco Ieper Two.

Beker van West-Vlaanderen
23/12/2011
Bert
Net zoals TMCI One (Beker van Vlaanderen) slaagde ook TMCI Two gisterenavond in zijn opzet om in de Beker van West-Vlaanderen een ronde verder te bekeren. Tegen tweedeprovincialer Oedelem B kreeg TMCI Two 5 punten voorgift, maar die bonus bleek niet nodig, want na een heel goeie wedstrijd won Wevelgem verdiend met 77-62. In de kwartfinale wacht een verplaatsing naar Heuvelland B (4de provinciale) dat eersteprovincialer Sijsele B uit de beker kegelde!
Programma zaterdag
16/08/2011
Bert

Zaterdag 20 augustus aanstaande speelt TMCI Two (+5) om 18u de bekerwedstrijd tegen tweedeprovincialer Olbak Bissegem B. Om 20u30 is het aan TMCI One om het in het kader van de Beker van België op te nemen tegen derdeklasser Basket Tongeren.

TMCI Two won zijn eerste bekerwedstrijd met 106-42 tegen KBGO Duva Gistel D (+5) en won ook afgelopen weekend een oefenmatch tegen ACJ Brugge B (3de provinciale) met 73-55.

TMCI in de krant
22/04/2010
BASKETADMIN

Lees deze week in De Weekbode Leie: Terra Mia Cope-Invent Wevelgem Two  behaalt kampioenstitel! Krant van West-Vlaanderen - De Weekbode Leie, elke vrijdag te koop bij uw krantenverkoper!

TMCI 2 Kampioen
19/04/2010
BASKETADMIN
Zondag mocht TMCI 2 de kers op de taart plaatsen door de laatste competitie-wedstrijd te winnen en daarmee kampioen te spelen. PROFICIAT aan het hele team !
Kampioenenmatch TMCI Two
13/04/2010
Stijn

Na een mooi seizoen kan TMCI Two zondag op eigen veld kampioen spelen in 4e provinciale B. De laatste hindernis valt echter niet te onderschatten: Wibac B, de nummer 3 in het klassement, komt op bezoek in De Schelp.

Kom onze jongens steunen en schreeuw hen naar de overwinning en de titel! Afspraak zondag om 14u in De Schelp.

Ook TMCI Two speelt een topper
26/03/2010
Stijn

Ook TMCI Two speelt dit weekend een absolute topper. De jongens van coach Davy Donse nemen het op tegen Waregem B. Beide ploegen domineren dit seizoen in 4e provinciale B. Waregem verloor nog niet, Wevelgem verloor enkel de heenwedstrijd in Waregem. Het verschil bedroeg toen 7 punten. Als TMCI wint met meer dan 7 punten neemt het een serieuze optie op de titel!

Kom TMCI Two zaterdag steunen voor de wedstrijd van TMCI One. Opworp om 18u in De Schelp!

 




Copyright Basket Team Holstra Wevelgem 2009-2013 -  design DYAD -  code DYAD